» »

Padec mature septembra !

Padec mature septembra !

power12 ::

Živjo!

Imam en problem in to je,da sem že 2 padel maturo. Imam poklicno maturo,3 predmete imam pozitivne en predmet mi pa 2 ni uspel. Sedaj imam rok februarja, in me zanima, kako si lahko podaljšam status, da bi šel do novembra delat preko študenca oz. če ima kakšen lastne izkušnje iz tem. Ter kako naj najlažje prebolim, ker sem trenutno čist iz sebe, ker sem razorčaral starše najbolje pa sebe ( sesuli so se mi vsi plani, ki sem jih imel).

Za predloge bi bil zelo vesel.

Lp, Miha

tattoo ::

Eno leto napram celotnemu življenju ni dolga doba in še vedno lahko drugo leto uresničiš načrte, ki jih imaš. Jaz vem, da pred leti so nekateri pač šli na borzo in dobivali socialno pomoč, drugi so se vpisovali v maturatetni tečaj. Najboljše bo, da tudi povprašaš eno ali pa dve leti starejše kolege/ce, kaj so oni naredili. Nikar ne bodi preveč potrt, naj ti bo to šola za v prihodnje, da se malo bolj potrudiš in nameniš več časa učenju - in te več ne bo potrebno nikogar razočarati, še najmanj pa sebe.

ziga7 ::

Upam, da tisti en predmet 2 ni slovenščina.

Jebac18 ::

meni se je zgodilo isto s to razliko da sm delu poklicno ter da sm jo v tem roku prvič padel sem matematiko...ampak zdaj imam vsaj čas se pripravit ornk.....jebi ga eno leto je šlo kar ni nč proti celemu lajfu

power12 ::

No ja sej zdej sm se sprijaznu, da sm pač padu. Sam starši bodo pa rabl dolg časa da se navadjo oz. če se sploh bodo in mi bojo vsak dan 5 mescev nabijal o tem kaj sem naredu. Mogoče bom šel delat ali pa mogoče k odraslim pa tm hodit na predavanja za kakšno drugo smer pa imam nato dve izobrazbi. Ali kaj takega priporočate ali ne ?

T-h-o-r ::

pomojem je že na šiht bolje hodit, kot gnit doma, pa še starši bojo manj tečni ane
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

bluefish ::

Vpiši se na maturitetni tečaj ali kaj podobnega, da boš imel status, nato pa najdi neko delo in to je to.

Jebac18 ::

jaz nisem nasel bunenih pametnih teh maturitetnih tečajov aja pa še nekaj jaz pac sm delu poklicno a ko maturitetni tečaj nrdiš morš nujno jt delat splošno kako je s tem ???

Goldee ::

Matura ni noben bavbav! Pravo učenje se prične šele na faksu - kako boš pa faks delal s takimi učnimi navadami, kot jih imaš sedaj? Ker, resnici na ljubo, priznaj, da si se premalo učil! Za kazen pa nisi naredil. Ja, lahko se delam pametnega, ker sem maturo že naredil.
OK, mal je treba moralizirat.

Če ti ta predmet, ki ga nisi naredil res ne leži si omisli kakšne inštrukcije, ane?? Dejstvo je, da če si prilezel do četrtega (ali petega) letnika bi bilo sedaj res neumno, da bi opustil šolo zaradi enega predmeta!? Vztrajaj pri učenju, vloži 50EUR za inštrukcije in ni vrag, da ne boš zdelal predmeta z vsaj dvojko! Nekaterim ne leži kemija (meni osebno, sovražim jo), nekaterim matematika, nekaterim fizika... pač, tako je. Nismo vsi za vse in če ti en predmet res ne gre, se ne sekiraj za to. Za dvojko se da pa vsak predmet naučit!!

Kar se pa tiče statusa pa se vpiši maturitetni tečaj, pa boš imel status in boš lahko delal prek študenta.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Tarzan ::

Kot rečeno, brez muje se še čevelj ne obuje. Če dvakrat ni šlo, v tretje gre rado. Imaš celo leto pred sabo, najdi si delo, učenju pa nameni kakšno uro in pol do dve dnevno. Na ta način boš lahko nadoknadil pri enem predmetu ogromno znanja, ki ga morda do sedaj še nisi osvojil. Dobi si inštruktorja, ki ti bo znal razložiti snov, ki jo boš potem doma redno utrjeval. Če boš resno zagrabil, potem se na tvojem mestu ne bi nič sekiral zaradi morebitno izgubljenega leta, če ti uspe, si nesreči morda lahko celo hvaležen, ker se boš naučil učiti. Glede na to, da je v igri splošna matura pa sem prepričan, da ti bo to prav prišlo na faksu.

Pogumno naprej, pamet v roke in da ti ne pade na pamet, da bi celo leto zabušaval. Najdi si delo in redno sledi urniku učenja. Če rabiš dve uri, potem se uči dve uri, če rabiš samo eno, pa naj bo tako, vseeno bi sam raje vzel še nekaj malega časa za rezervo, saj veš, če dvakrat ni šlo, mogoče vseeno rabiš malenkost več truda vložit. Srečno! :)

Jebac18 ::

komu sta tedva komentarja nemenjena jaz priznam nikoli nisem maral matematike zato sem jo tudi ruknil osnove znam fora je bla edino ker sem se res zadni dan matematiko ker sem se prej druge predmete učil... drugače sem pa kar delal 4 leta

IceBoX ::

Če ti določen predmet ne gre, se ga je treba učiti več. Npr. tudi meni kemija ni in ni šla in sem se je moral veliko več učit, angleščino pa sem zadnji dan malo prelistal in je blo 4. Samo ne obupaj!

Samuel ::

jebač, za pike in vejice še nisi slišal, a?

Jebac18 ::

sej ne obupam nikol sploh pr takih stvareh ker vem da se da sam volja mora bit ..za vejice in pike sem slišal vendar nisem na velikih forumih ..drugače jih znam delat samo to mi pol upočasni tipkanje ...

bluefish ::

vendar nisem na velikih forumih
In kateri forumi so to, da si zaslužijo tvoje pike in vejice?

poweroff ::

Eno leto proti celemu življenju pač ni veliko. Sploh, če ga znaš dobro izkoristiti. Mogoče bi šel na kakšen tečaj, kakšno dodatno izobraževanje... ne se preveč sekirat, ravno toliko, da boš imel motivacijo za učenje, pa bo. 8-)
sudo poweroff

power12 ::

Hvala za odgovore, morm reč da ste me kar motavirali. Pred študenca si bom poiskal delo, do sredine novembra, pol pa aktivno učenje vsak dan do februarja, pa da naredim to maturo in se je rešem.

T-h-o-r ::

Goldee je izjavil:

Matura ni noben bavbav! Pravo učenje se prične šele na faksu




nisem ravno strojnik ampak, no ja :D


cimer pa hodi na strojništvo in zdeluje brez pretiranega pretegovanja...
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Okapi ::

Sam starši bodo pa rabl dolg časa da se navadjo oz. če se sploh bodo in mi bojo vsak dan 5 mescev nabijal o tem kaj sem naredu.
Povej jim, da ni konec sveta in da bi bilo lahko še veliko slabše. Evo, resnična zgodba izpred nekaj dni.

Gimnazijka prinese konec šolskega leta domov spričevalo, same petke, pokasira denar za odlično spričevalo od vseh sorodnikov in uživa počitnice. Potem pa pred par dnevi nič hudega slutečega fotra po telefonu pokliče njena razredničarka in ga vpraša, zakaj ni prišla na popravni izpit. Ga je skoraj kap;((

In se je izkazalo, da je mula mirno ponaredila spričevalo - oziroma naredila neko fejk spričevalo in tastarim razložila, da so po novem takšna spričevala.

O.

T-h-o-r ::

lol, ne samo da novodobni starši ne vzgajajo več otrok, še glupi so po vrhu


ahahhahah

foter je gotovo mislil, da je genialka, da je z 0 učenja imela same petke ane :D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

power12 ::

No sej tuki ni toliko panike glede učenja, ampak to da je do februarja velik mescov, in ne vem kako jih preživet. Delat bom šel do novembra, sam še zmeraj je velik mescev.

imagodei ::

Da se tudi delat in učit hkrati. V bistvu se v življenju izkaže, da več kot imaš obveznosti, bolje funkcioniraš (na kratek rok - na dolgi rok to lahko pripelje do izgorelosti). In obratno - manj, kot imaš zadolžitev, bolj si nagnjen k zabušavanju ter neizpolnjevanju še tistih, ki jih imaš.

Drugače pa, res se ne sekiraj. Nobena stvar se ne poje tako vroča, kot se skuha. Drugo bi bilo, če bi špekuliral in izigraval. Če pa si imel (in še imaš) resne namene, potem pa en takle spodrsljaj res ni nič hujšega.

Sem bil svoj cajt v podobni situaciji tudi jaz, sicer na faksu, ko sem ugotovil, da me tisto, kar sem šel študirat, nikakor ne veseli. In to potem, ko sem že zamenjal študijski program in pridno delal izpite v drugem letniku. Cela panika, kako doma povedat staršem in jih razočarat; pa vsi načrti v življenju so se podrli... ;) Ko potem gledaš iz časovne distance, vidiš, da dejansko ni tako hudo. Iz vsake (življenjske) šole lahko potegneš nekaj dobrega.

Samo ne imet to za izgovor, češ, saj to ni kakšna huda reč, bom že nekak na izi to speljal. Če to tako vzameš, potem se hitro zgodi, da si zastaviš prenizke cilje in na koncu s tvojimi izvirnimi plani ne bo nič.
- Hoc est qui sumus -

mataur ::

power12 je izjavil:

No sej tuki ni toliko panike glede učenja, ampak to da je do februarja velik mescov, in ne vem kako jih preživet. Delat bom šel do novembra, sam še zmeraj je velik mescev.


Ti moraš računat, da si frej do oktobra, ko se ti bo začel faks, če ti rata naredit popravca februarja in se imaš maja namen vpisat naprej...tak primer sem imel dve leti nazaj s svojim sinom...Imaš dve možnost, da se redno zaposliš za eno leto (seveda če imaš možnost) ali pa pridno delaš preko študenta in se seveda vmes pripravljaš za popravca. Status dijaka še imaš, tako da, če še nisi, pojdi v tajništvo šole po potrdilo o šolanju, da te starši lahko zavarujejo in uveljavljajo olajšavo pri dohodnini.
Pa veliko sreče februarja, mojmu sinu je ratal in sedaj pridno študira ... tisto "pavzersko" leto je že pozabljeno.

Aston_11 ::

No ja, sej edini problem so starši... do februarja pa ni daleč, če so dnevi vsaj približno aktivni.

opeter ::

No, glavno, da je tista punca zgoraj pokasirala denar in uživala v počitnicah :D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

power12 ::

Hvala Vsem za nasvete, vsak dan bom delal za šolo, med tem pa tudi mogoče delat, februarja me pa čaka potem D dan.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Peti predmet dodatno

Oddelek: Šola
123511 (3220) St235
»

Vrnitev v šolo

Oddelek: Šola
286040 (5036) para!
»

Iz poklicne na splošno maturo

Oddelek: Šola
83286 (3207) kr1ženska
»

A se bo dal čez 4 let vpisat na univerze

Oddelek: Šola
203684 (2838) Invictus
»

A se je kdo letos prijavo na FRI (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
1047933 (6033) grmek

Več podobnih tem