Forum » Zvok in slika » Najboljši model za HD filme
Najboljši model za HD filme
ss1234 ::
No moja kamera snema v format mp4, fajl pride na koncu okoli 16 gb za pribl. 1 uro. Jaz bi pa rabu en fajl k bi se ga dal mogoce zapect na DVD. Neki kar ma dobr razmerje med kvaliteto in velikostjo. Kokr sm gledu bi bil se najboljši mkv. Kaj pa vi pravte. Drgac pa snemam v 1080 24p.
zavajon ::
mp4 je samo končnica, ki označuje da gre za video v formatu MPEG-4 AVC. MKV pa je samo container za MPEG-4.
Če želiš spraviti na SL DVD, boš pač moral rekompresirati tako, da se bo velikost fajla zmanjšala na 4.3GB oz. 9GB za DL DVD. S tem boš seveda izgubil na kvaliteti.
Glede na to, da gre za posnetke iz kamere ti priporočam, da fajle samo razrežeš na 4.3GB in jih spečeš. Pa naredi 2 kopiji, kajti vemo, da so DVD-ji daleč od obstojnosti. Po mojem bi bilo ceneje in enostavneje, da nabaviš čimvečji zunanji disk in posnetke shranjuješ tja.
Če želiš spraviti na SL DVD, boš pač moral rekompresirati tako, da se bo velikost fajla zmanjšala na 4.3GB oz. 9GB za DL DVD. S tem boš seveda izgubil na kvaliteti.
Glede na to, da gre za posnetke iz kamere ti priporočam, da fajle samo razrežeš na 4.3GB in jih spečeš. Pa naredi 2 kopiji, kajti vemo, da so DVD-ji daleč od obstojnosti. Po mojem bi bilo ceneje in enostavneje, da nabaviš čimvečji zunanji disk in posnetke shranjuješ tja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HD kamera - vprašanjaOddelek: Zvok in slika | 1744 (1578) | BCSman |
» | Edini blu-ray predvajalnik z MKV podporo? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 20122 (12702) | filipc |
» | Hd kamera, tv .... itdOddelek: Zvok in slika | 3638 (3280) | JOKER |
» | težava pri izdelavi dvd-jaOddelek: Zvok in slika | 1407 (1107) | Volk| |
» | več mini dvd na en velik dvdOddelek: Pomoč in nasveti | 2843 (2463) | Dusan_HD |