» »

Najzanesljivejši asusi, maci in lenovi

Najzanesljivejši asusi, maci in lenovi

X-Bit Labs - Podjetje Rescuecom iz ZDA, ki tam nudi tehnično podporo za različne računalnike, je objavilo novo statistiko, modeli katerih proizvajalcev so najbolj zanesljivi. Ugotovili so, da je na prvem mestu Asustek, ki ima 3,5-odstotni tržni delež, a je bilo v zvezi z njim le 0,2 odstotka klicev na podporo računalnikov. Dobro sta se odrezala tudi Apple in Lenovo/IBM. V primerjavi s četrtletjem poprej so se njihova mesta na lestvici le medsebojno premešala. Najslabše sta se uvrstila Samsung in Dell.

Poudariti je treba, da analiza ne meri zgolj zanesljivosti računalnikov. Če ima neka znamka dobro tehnično podporo, bodo uporabniki Rescuecom klicali manj pogosto. V obzir velja vzeti tudi razlike zaradi modelov, ki jih različni proizvajalci ponujajo. Asustek ima v svojem asortimentu veliko netbookov Eee, ki so poceni in namenjeni manj premožnim uporabnikom, ki pomoči ne bodo pogosto klicali. Dodatno je zamenjava včasih bolj smiselna od popravljanja, saj so poceni.

36 komentarjev

pegasus ::

Kje je Panasonicov toughbook? ;)

squngy ::

Na servisu :D

we_are_borg ::

Macs are great!
death is irrelevant

opeter ::

Just damn to expensive. Price/performace = shit.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

s1m0n ::

Samo a ni logično če ma firma večji delež, da bo tudi več prijav napak ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s1m0n ()

sugoza ::

Največ problemov ima znamka "Other". Nikoli nisem slišal za to znamko :)

ahac ::

s1m0n je izjavil:

Samo a ni logično če ma firma večji delež, da bo tudi več prijav napak ?


Saj to so upošteval.

Sicer pa mislm, da je tudi med uporabniki razlika. Če je Dell prva izbira med tistimi, ki se ne spoznajo na računalnike (ker je znana in ameriška znamka) potem ima Dell tiste uporabnikov, ki rabijo največ pomoči pri uporabi.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

nekikr ::

Šugo: Kako ne? Chiligreen recimo pa Gericom, pa Prestigio :D

Pyr0Beast ::

Najzaneslivejši ? Wtf ? Neuporabni in zavajajoči podatki.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

vorantz ::

Vsekakor bi vprašal za drugo mnenje glede statističnih izračunov >_>

lurker ::

Če je Dell prva izbira med tistimi, ki se ne spoznajo na računalnike (ker je znana in ameriška znamka) potem ima Dell tiste uporabnikov, ki rabijo največ pomoči pri uporabi.
Kaj potem dela Apple pri vrhu? :))

Stark ::

Apple haterji pa v jok in na drevo. Hja tko je, če si navajen celo življenje nalagati updejte in na novo nalagati Windowse.

Smeagol ::

Zanimivo bi bilo se dodati za kak denar koliko zanesljivosti. Npr. pri dellu so verjetno drazji modeli zanesljivejsi kot cenejsi. Podobno pri ostalih. Ce pogledam v tej luci, je Asustek res razred zase. Ne verjamem, da proda veliko dragih modelov, imajo pa uporabniki dalec najmanj tezav.

Ne vem zakaj bi apple haterji sli v jok? Ce pogledas ze zgornje podatke in dodas se zraven ceno, potem ga je asustek cisto povozil. Ko dodas ceno, ga verjetno se marsikdo prehiti.

P4ajo ::

Hja tko je, če si navajen celo življenje nalagati updejte

Hm, jaz sem pa vedno mislil, da imajo update-i svoj namen, da nekaj popravijo/izboljšajo, torej so vedno dobrodošli.
Tako, da nevem kaj bi bilo slabega, če sistem redno posodabljaš.
Sicer nevem, kako je pri applu, ampak, če ga ne posodabljajo redno, je to žalostno in je prej slabost, kot prednost.

Drugače pa se tudi meni zdi, da so ti podatki bolj sami sebi namen, ker lahko nanje vpliva še precej drugih faktorjev, ki niso (ki jih ni možno objektivno upoštevati) bili upoštevani.

Mipe ::

Ne pozabite, da to velja samo za ameriški trg. To nam bolj malo pomaga.

ahac ::

Apple userji tolk mal kličejo na support, ker vedo, da jim bodo tam povedal samo to, kar že vedo: edina rešitev za njihov problem je nakup novega Maca. :P
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

techfreak :) ::

Apple userji največ kličejo njihovo uradno podporo.

squngy ::

Mac bi znal tukaj imeti prednost tudi zato ker ima applestore.
Najberž se veliko ljudi, ki ima problem z macom enostavno zapelje v applestore, namesto da se zafrkava po telefonu, sploh v tujini.

Mac userji pa ne instalirajo updatov, ker jih noben ne vpraša če jih hočejo, ampak jih skrivaj naložijo avtomatično, brez izbire >:D (V resnici nisem nikoli imel maca in ne vem kako to gre)

lurker ::

Kako pa vklopiš, da se ti kar avtomatsko naložijo?

techfreak :) ::

Mac userji pa ne instalirajo updatov, ker jih noben ne vpraša če jih hočejo, ampak jih skrivaj naložijo avtomatično, brez izbire

Pri Macih se avtomatsko prenesejo, namestitev moraš pa ročno potrditi.

Stark ::

Apple userji sploh ne uporabljajo računalnikov ampak Steve Jobs s pomočjo nadzora misli upravlja z njimi. Zato kot ovce stojijo v vrsti in čakajo na nove iPhone. Medtem, ko uporabniki Windowsev čakajo v vrsti, ker upajo, da bodo končno dobili OS, ki bo delal tako kot bi moral že Windows 95.

3p ::

Đabulkarji, nehajte se ven metat in idite tu gor kliknit, da se vaš sistem (še) izboljša.

Sicer pa, kako bi Apple lahko sploh crnil. Zadeva gotovo ni bug, ampak feature.
---
Malo drezam, ampak glede na to, da je že v novici zapisano, da pa Asusi najbrž manj crkujejo ker so tak poceni in zanič, da nima kaj crknit, če pa že pa so uporabniki tak tupi in poceni, da itak ne bi poklicali... kar paše poleg.

fosil ::

Tale statistika dejansko nima nobene veze z realnostjo, sploh pa ne slovensko.
Če ima neka znamka dobro tehnično podporo, bodo uporabniki Rescuecom klicali manj pogosto

Se pravi ta raziskava dejansko ne meri pokvarljivosti oziroma težav z računalniki, ampak tehnično podporo posameznih znamk.
Tako je!

Tezaab ::

Mipe je izjavil:

Ne pozabite, da to velja samo za ameriški trg. To nam bolj malo pomaga.


Se strinjam. Po mojih informacijah (sicer nepreverjenih, a recimo da viru zaupam), smatra HP Slovenijo za tretji svet in k nam dovaza skart robo. V firmi imamo HPje in smo skoraj vsak teden na vezi s servisom.

nekikr ::

Saj to ne bi bilo nič čudnega. Samo še ena v morju firm, ki nas postavlja na realno mesto :)

Sicer je pa ta "analiza" bolj kot zanimivost in nima kaj dosti veze z realnostjo. Na isto foro je bila enkrat objavljena študija, da se v Sloveniji najbolj kvari Renault Clio. In po dolgih polemikah so ugotovili, da najbrž zato, ker si jih tudi daleč največ proda in posledično odpove (ali rabi servis)...

Bor H ::

Kot že rečeno, tale raziskava je bolj tako tako, jst nism nikamor klical, uporabil internet, šraufcigr, kladvo in avto ter nesel HPja danes na servis...

techfreak :) ::

Kam pa lahko pri nas sploh kličeš?

Bor H ::

Microsoft, HP vem da ima nek klicni center klik, predvidevam da ima tudi kakšen Dell, načeloma pa se mori prodajalcu ali pa direkt generalnemu servisu.

klinker ::

Raziskava je res kar slampasta. Maci tu sploh nimajo kaj delat ze zaradi drugega OSa. Vsaj pri domacih uporabnikih je vecX tako da odpove OS zaradi kakega sranja z neta na kar je OSX po vecini odporen in pol folk klicari na servis da stvar ne dela.
Drugace pa Asuske zadnje leto res vsi kar dobro hvalijo, tako da nekaj bo na tem.

Key Quest ::

Ali z drugim besedami, lestvica pove o dejanski zanesljivosti teh proizvajalcev nekje precej blizu nic.

Zheegec ::

Key Quest je izjavil:

Ali z drugim besedami, lestvica pove o dejanski zanesljivosti teh proizvajalcev nekje precej blizu nic.

Manj kot nič, slabše "raziskave" še nisem videl. Koliko ljudje kličejo je pa res pomemben faktor - ne rečem, če bi se šteli vsi klici na vse možne servise in potem primerjalo. Pri Applu se preprosto kliče v njihovo lastno mrežo trgovin, tudi drugi servisi manj poznajo sam OS in že zato ljudje manj kličejo kar neki X servis. Prav tako je tudi čisto možno, da ima Asus v USA dober support, oziroma phone line in številko napisano povsod.

Glede ostalih dveh debat med commentsi - Apple je imel pri Snow Leopardu par ogromnih updatov (nekaj 100MB), ampak s tem ni nič narobe. Sedaj vsaj Snow L. normalno deluje pa se ne sesuva ko ga malo grdo pogledaš, ampak je stabilen - jaaa, to je point updatov.

HP pa v Slovenijo pošilja prenosnike iz popolnoma istih tovarn in na popolnoma isti način, kot v druge države. Samo malo je problem z dobavljivostjo, ker so ponekod (recimo Pavillion serija) omejitve glede količine in Slovenija ima tukaj zelo malo manevrskega prostora.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

CyberDuck ::

Ehhh, kaj čmo. Apple ma pač dober support, dobre izdelke, dober marketing, dobro prihodnost.... Pač, dobri so in bojo še boljši :) Zdej pa lahko do konca obgrizete to jabko, ki je ostala ;)

opeter ::

CyberDuck je izjavil:

Ehhh, kaj čmo. Apple ma pač dober support, dobre izdelke, dober marketing, dobro prihodnost.... Pač, dobri so in bojo še boljši :) Zdej pa lahko do konca obgrizete to jabko, ki je ostala ;)


Samo cene bi morali popraviti (navzdol).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

techfreak :) ::

Pa podjetja prepričati, da začnejo delati programe za njihov OS.

OChack ::

Sicer zanimivo, da ASUS izdeluje MACe, kar se očitno izraža v kvaliteti, le da je mac 3x dražji popolnoma brez razloga.....no ja čudežn macosx dela v končni fazi tudi na PCju.
Kar se Asusa tiče ga imam, in niti ni tako slab......očitno mam le nekaj smole z modelom da malce razpada pa škripa disk, je pa HP res nekaj slabši
Int€l inside, IDIOT Outside

Bor H ::

Hočš rečt da Foxconn izdeluje tako Asuse kot Apple?
edit: hackintosh je pa tako-tako, deluje al pa ne, morš posebej bit pazljiv pri nakupu hardwerja, se ga pa da dost lepo laufat v virtual boxu, sam vsake pol ure freezne (pri meni)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bor H ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoftov center za uporabnike prejemnik klica ni znal Slovensko. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18129526 (22793) zmaugy
»

Je firma pri nakupu računalnika pomembna?

Oddelek: Kaj kupiti
162252 (1634) blze
»

Najzanesljivejši asusi, maci in lenovi

Oddelek: Novice / Ostale najave
366926 (4909) Bor H
»

Appli najzanesljivejši

Oddelek: Novice / Ostale najave
374281 (2627) roccco

Več podobnih tem