» »

DVB-T TV dongle + Windows Media Centre = zamrzovanje Win7

DVB-T TV dongle + Windows Media Centre = zamrzovanje Win7

vlak ::

Kupil sem na eBay-u za par EUR USB DVB-T dongle. Brez problema gledam (v centru MB) samo s priloženo "drot" anteno oba slovenska multiplexa z VLC playerjem in z Blaze DTV 6.0.

Tudi Windows media centre predvaja!, od zač¨etka je delal super, vendar je nato zeč¨el več¨ kot vsakič drugič¨ zmrzovati: ko znotraj njega vklopim TV, tik preden bi moral pokazati TV sliko, zaslon zamrzne, tipkovnica in miška neodzivna, v ozadju pa sistem še deluje. Ne pomaga nič¨ drugega kot da hardversko resetiram.
Sumim, da ne nekaj z video kartico (on-board ATI HD 3200) ali pa s kodekom, saj je zelo podobno zmrzoval že pri predvajanju z Adobe Flash 10. Tam sem izklopil "hardware acceleration" in od tedaj dela Flash bp. Ne vem pa, kaj naj s temle WMC.
Mi je pa uporabniški vmesnik od WMC svetoven - preprost, lep in uporaben - najboljši in rad bi ga uporabljal, itak je v sistemu in ne rabim dodatnih programov. VLC sicer dela zanesljivo in hitro (razen narezane slike pri gibanju - najbrž posledica č¨udnega stiskanja), vendar je kot traktor, nobenih bližnjic, preprostemu uporabniku nadležen. Blaze DTV ne zna urejati programov, bogi je pri nastavitvi razmerja prikaza slike...

Mi zna kdo pomagat kako nastavit grafiĨno ali kodek, da se mi WMC ne bo več¨ sesuval? (Imam naložen K-lite mega codec pack)

Hvala
  • spremenil: vlak ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri je najboljši media player? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5815657 (7982) Map
»

HTPC (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
27857952 (34677) Netrunner
»

ASROCK -ION 330 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11218588 (9763) OK.d
»

ASRock ION 3D 330HT