» »

pregrevanje laptopa

pregrevanje laptopa

nightbird ::

Pozdravljeni!

mam asusov laptop, ki je star približno dve leti. zadnje čase se močno segreva (pri polnem delovanju tudi do 80°C). nakar začne ventilator delati na polno, kar pa je že malo moteče. je to običajno, da se starejši laptop pač sčasoma začnejo bolj segrevati? al v čem drugem lahko tiči problem?

glede rešitve s pregrevanjem. je edina možnost tisti podstavek za laptope z ventilatorji? sklepam, da tista zadeva tudi ni ravno tiha in verjetno je malo nerodno to prenašati okoli. kakšna izkušnja?

lp

bluefish ::

Po dveh letih se nabere kar nekaj prahu. Uporabi kompresor in spihaj prah skozi reže. Dobro je, če imaš dostop do ventilatorja, da ga lahko med čiščenjem blokiraš.

danes sem spucal prah samo ročno. odstranil sem nabrani prah na režah, cca. 1/4 rež je bila zamašenih.
neverjetno izboljšanje --> padec temp. za vsaj 20° in obr. venta so manjši za vsaj 2000 obr.

ne morem verjeti. morem še ga prepihati in potem bo super. :)

hvala za koristen nasvet.

Zgodovina sprememb…

Pyr0Beast ::

Sam sem s pihanjem v reže zablokiral ventilator. Prah se je zabil nazaj vanj in ga ustavil. Še vedno sem ga nato moral odpreti.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

še sliki:
 prej

prej

potem

potem

fizikalac ::

Probaj laptop držati na ravni podlagi oziroma 1cm dvignjen od podlage, pa bo to še dodatno pomagalo :D Če ga pa uporabljaš naprimer na postelji, potem pa vsake toliko očisti ventilatorje, itd :D

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

temperatura procesorja

Oddelek: Pomoč in nasveti
477032 (4479) mayhem
»

Nakup kompaktnega sistema

Oddelek: Kaj kupiti
272672 (1931) floyd1