Forum » Omrežja in internet » Ali el. omrežje powerline deluje preko več faz?
Ali el. omrežje powerline deluje preko več faz?
x3ca ::
Vprašanje je jasno.
Zanima me če mi bo Powerline (primer) delal, če v hiši uporabljam trifazno električno napeljavo (vsako nadstropje ima svojo). Želela bi povezati router, ki se nahaja v pritličju, z računalnikom, ki se nahaja v 1.nadstropju.
Prosim če mi odgovori, kdo ki se spozna oz. ima izkušnje.
Lp in hvala.
Zanima me če mi bo Powerline (primer) delal, če v hiši uporabljam trifazno električno napeljavo (vsako nadstropje ima svojo). Želela bi povezati router, ki se nahaja v pritličju, z računalnikom, ki se nahaja v 1.nadstropju.
Prosim če mi odgovori, kdo ki se spozna oz. ima izkušnje.
Lp in hvala.
To se je tudi meni zdelo logično. Ampak potem tu v reklami piše drugače:
http://www.conrad-trgovina.com/mailing/...
je možno, da v reklami "nabijajo", kaj je zdaj res?
Značilnosti omrežja Powerline:
Presega električni tokokrog (preko več faz)
jest10 ::
To se je tudi meni zdelo logično. Ampak potem tu v reklami piše drugače:
Značilnosti omrežja Powerline:
Presega električni tokokrog (preko več faz)
Kera reklama pa nima pretiravanja?
Obstaja oglaševalski kodeks, kjer je nekako definirano, kaj se še smatra pod pretiravanje, kaj pa je že laž/nateg. Mislim, da bi tole gladko padlo pod laganje. Grdo.. Razen če smo narobe osveščeni?
jest10 ::
Res jih ne gledam, ampak sori tole je čist neprimerljivo. V tvojem primeru gre pač bolj za poetiko, medtem ko tam navajajo tehnične značilnosti.
Sicer pa je potem ta stvar precej brezvezna, če ne podpira več faz. Saj imajo večji, modernejši objekti verjetno vsi večfazno el.napeljavo in ta stvar naj bi bila namenjena prav tem, ker je lažje povezati kot s kabli/wirelessom.
Just doesn't make sense..
Sicer pa je potem ta stvar precej brezvezna, če ne podpira več faz. Saj imajo večji, modernejši objekti verjetno vsi večfazno el.napeljavo in ta stvar naj bi bila namenjena prav tem, ker je lažje povezati kot s kabli/wirelessom.
Just doesn't make sense..
Spajky ::
V omarici kjer gredo različne faze v različna stanovanje [za števcem in varovalkami] vežeš med fazami blok kondenzatorje par deset nF 500V ali več in če je treba med nulami vseh faz enako ... IMHO pol bo ziher delalo po celi bajti
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izklop faze z relejemOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11643 (3886) | mirator |
» | Električni tokokrogOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6683 (4787) | lara2 |
» | powerline adapter faza?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2291 (1976) | jero_no1 |
» | Ali bi mi delal powerline (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9588 (6390) | next3steps |
» | powerline mrežni adapterjiOddelek: Omrežja in internet | 4411 (3405) | Primoz78 |