» »

Netgear WNR3500L in web,php,mysql server

Netgear WNR3500L in web,php,mysql server

matejmesar ::

Pozdrav!

Razmišljam o zamenjavi obstoječega routerja Asus WL500gP s tem Netgearom. Razlog menjave je, da je asus počasen pri uporabi USB diska (samba in ftp) ter nima podpore za wifi N standard.

Sedaj pa imam nekaj vprašanj v zvezi z omenjenim netgearom:
1. Ali je možno na njem vzpostaviti web server (apache ali lighttpd), php, mysql in transmission? Morda še kak email in dns server (za preusmeritev poddomen)
2. Ali je to možno narediti na original firmware, ali je nujno potrebno recimo DD-WRT?
3. Ali ima DD-WRT to že vključeno, ali je potrebno namestiti optiware in potem vsak paket posebej?

Hvala za odgovore,

M

KoMar- ::

1. Seveda.
2. Samo na neuradnem.
3. Bo kdo drug povedal.

lexios ::

1. why not?
2. original fw na 35000L je že neke vrste OpenSource, se mi zdi(?) ...zaenkrat od omenjenega koristim zgolj DNS preusmeritve
3. no idea, kot rečeno ostajam na original fw, je dovolj stabilen...

Hvala za nasvete. Saj če bo možno, bi tudi jaz ostal na uradnem.

LPM

Nikonja ::

Živjo
1.seveda
2.ne da se na uradnem, ddwrt ali tomato (sam ga takoj dal gor ker na original ne dela multicast)
3. na tomato optiware in pol vsaki paketek posebej. Ni problem ker ima dovolj rama

sam ga vzel pred kakšnih mesec dni (prehod z wrt54gl) in moram priznat da zadevca super dela. Se posebej pozna pri torrentih kje je linkysy umiral zaradi max connections od mi se zdi 40, taj pa ima dost lufta ker je max okrog 3000 če se ne motim.

Več informacij na tem linku http://tomatousb.org/

Sam ga vzel v AT in z poštnino pride 75 eur, pri nas ga nisem najdel pod 100 eur !

lp

mlakar ::

Pozdravljeni!

Potreboval bi malo pomoči pri konfiguraciji tega routerja.

Naložil sem zadnjo verzijo DD-WRT (v24-sp2 (08/07/10) std-usb-ftp) a imam kar nekaj problemov z nastavitvijo.

Osnovne nastavitve so šle skozi, kaj več pa ne.

Prvič se zatakne pri zunanjem disku. Format in particije so narejene, ustavi se pri Prevent Harddisk Spindown, ki mi nikakor ne gre skozi. Tako mi diska ne prepozna, ko ga povežem z routerjem...

Je mogoče kdo iz Ljubljane oz. okolice, ki bi bil pripravljen priskočiti na pomoč pri konfiguraciji?

lp

Žal sam precej malo delal z DDwrt ker sam po raznih testih vidil da ima z njime obupne hitrosti prenosa, pol pa sam takoj dal tomata gor in vse dela super. Zunanji disk je takoj pogruntal tko da ti svetujem da poskusis z tomatom!

mlakar ::

Nikonja hvala! Bom poiskusil z tomatom. Katero verzijo tomata uporabljaš?

trenutno imam Tomato Firmware v1.28.9049 MIPSR2-beta19 K26 USB vpn3.6, ampak prvo moraš naložit dd-wrt če nisi pol pa lahko daš tomato gor. Zadnjo verzijo lahko dobiš na tem linku http://sourceforge.net/projects/tomatou... ali na zgornjem.
Če boš rabil kakšno pomoč kar napiši !

LP

Pozdrav!

Zadevo sem nabavil, uredil po svojih željah (DD WRT in optware) in dela precej bolje od prejšnjega Asusa. Vendar hitrosti USB vseeno niso takšne, kot bi morale biti. Razmišljal sem, da bi poskusil še Tomato.

@Nkonja in ostali, Ali ima Tomato kako večjo slabost, glede na DD-WRT? Kako se uporabi jffs sistem? Do sedaj sem namreč imel izklopljenega in na /opt mountal 1. particijo za optware. (2. particija swap, 3. part. data)

LPM

Zgodovina sprememb…

DuleKrtola ::

Bom naložil FW, ki ga je linkal Nikonja. A lahko tudi FTP laufaš na tomatoUSB?
Kateri DD-WRT naložim najprej, zakaj je to potrebno?

trnvpeti ::

slabosti tomato:
nima pptp
nima multi ssid za wifi
nima snmp
dela samo na dolocenem hw, dd-wrt na veliko vec

da, na tomato dela ftp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trnvpeti ()

Pesimist ::

kaj ta vpn verzija tomata. Kaj je to tocno? vpn server laufas na ruteru ali je to samo vpn pass through?

DuleKrtola ::

Kater web server priporočate? Optware pozna tele:
Web servers: apache, nginx, lighthttpd

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dd-wrt firmware (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
18721435 (5128) mtosev
»

Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )

7418736 (11673) Hayabusa
»

Tomato Firmware 1.21 v slovenskem jeziku

408354 (3450) Veron
»

keri ruter do 100€ z mnogo featursi? (strani: 1 2 )

7415570 (13317) neres
»

Čimhitrejši wireless access point(ali router)

Oddelek: Kaj kupiti
272636 (2097) xandros

Več podobnih tem