Forum » Pomoč in nasveti » Baterija laptop HP
Baterija laptop HP
bigbada ::
Imam prenosnik HP Pavillion dv6xxx
Kar naenkrat ko sem prizgal laptop mi spodaj pri bateriji piše en rdeči križec pa: Consider replacing your battery !
Kaj bi lahko to bilo ? Baterija se normalno še polni, vendar to ves čas piše...
Če imaš prenosnik pod garancijo dobiš novo baterijo zastojn ?
Je lahko kaj narobe če ne menjam baterije in pustim, ker za zdaj še dela vse normalno, razen tega da pač piše to zraven pa tisti krizec ej narisani na bateriji... pa prej tudi ni bilo nevem problemov.. se mi zdi ful čudno to
P.S kaj lahko baterija eksplodira al pa kaj :S ? mogoče je neumno vprašanje, samo nevem.. strah me je lol
hvala vam za odgovor!
LP
Kar naenkrat ko sem prizgal laptop mi spodaj pri bateriji piše en rdeči križec pa: Consider replacing your battery !
Kaj bi lahko to bilo ? Baterija se normalno še polni, vendar to ves čas piše...
Če imaš prenosnik pod garancijo dobiš novo baterijo zastojn ?
Je lahko kaj narobe če ne menjam baterije in pustim, ker za zdaj še dela vse normalno, razen tega da pač piše to zraven pa tisti krizec ej narisani na bateriji... pa prej tudi ni bilo nevem problemov.. se mi zdi ful čudno to
P.S kaj lahko baterija eksplodira al pa kaj :S ? mogoče je neumno vprašanje, samo nevem.. strah me je lol
hvala vam za odgovor!
LP
MIHAc27 ::
Baterija ne bi smela kar eksplodirati (to se zgodi če jo preveč segreva prenosnik).
Se bo pa vedno hitreje spraznila dokler na koncu ne bo več delala.
Se bo pa vedno hitreje spraznila dokler na koncu ne bo več delala.
z00s ::
Pozdrav.
Ja, baterija je v garanciji, vendar ponavadi ne tako dolgo kot ostala strojna oprema. To preveri na garancijskemu listu. V mojem primeru je za hp-jev prenosnik garancija za baterijo eno leto...
lp
Ja, baterija je v garanciji, vendar ponavadi ne tako dolgo kot ostala strojna oprema. To preveri na garancijskemu listu. V mojem primeru je za hp-jev prenosnik garancija za baterijo eno leto...
lp
Volk| ::
Jaz sem si zrihtal podaljšano garancijo na HP(3 leta). To pomeni da na baterijo tudi velja? Zdaj je prenosnik star malo manj kot dve leti. Baterija je fuč. Kje jo lahko ugodno kupim? Pa ne za kako kitajsko sranje.
jaz sem si preko ebay-a kupil baterije in čeprav so kitajske še danes izjemno dobro delajo s polno kapaciteto. je pa že veliko časa od takrat ko sem kupil.
lp
lp
Volk| ::
jaz sem si preko ebay-a kupil baterije in čeprav so kitajske še danes izjemno dobro delajo s polno kapaciteto. je pa že veliko časa od takrat ko sem kupil.
lp
Sem gledal nekaj, ja. Nekje okoli 50€ me stane
še mal ceneje so cene če se ne motim,dodat pa moraš še davek tako da pride res nekje na 50EUR. če mi verjameš ali ne jaz sem izredno zadovoljen. sem kupil baterije za dva prenosnika in vse dela tako kot treba. prišparal pa sigurno 150EUR če bi jih kupil v sloveniji.
lp
lp
Aleš Ocepek ::
Dober dan!
Vprašal bi ali je treba baterijo popolnoma izprazniti in jo potem lahko poleš ali pa je vseeno?
Vprašal bi ali je treba baterijo popolnoma izprazniti in jo potem lahko poleš ali pa je vseeno?
Pyr0Beast ::
vseeno je
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Še eno vprašanje imam ali imam lahko baterijo noter tudi če ne polnem baterije oz. ko imam računalnik priklopljen na elektriko?
Ja potem je vseeno ali kaj škoduje računalniku oz. bateriji?
Ali mogoče kdo ve?
Ali mogoče kdo ve?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aleš Ocepek ()
fosil ::
Bolje za baterijo je, če je nimaš notri, zato ker ji toplota škoduje.
Če baterije dalj časa ne boš rabil, so najbolj optimalni pogoji za shranjevanje, če jo sprazniš na polovico in daš v hladilnik. Po možnosti jo daš v vrečko in zraven še kakšen silica gel.
Če baterije dalj časa ne boš rabil, so najbolj optimalni pogoji za shranjevanje, če jo sprazniš na polovico in daš v hladilnik. Po možnosti jo daš v vrečko in zraven še kakšen silica gel.
Tako je!
Pyr0Beast ::
Imej notri. Če baterija ni topla pri obratovanju ji nebo hudega.
Some nanoparticles are more equal than others
fosil ::
Že samo toplo okolje, v kakršnem se nahaja v laptopu, bateriji škoduje.
Tukaj je tabela ki prikazuje izgubo kapacitete glede na temperaturo in napolnjenost.
Tukaj je tabela ki prikazuje izgubo kapacitete glede na temperaturo in napolnjenost.
Tako je!
Spajky ::
Bateriji škodi vse. Kot za vrnitev preplačane elektrike, bi morali zahtevat dnar nazaj za baterijo, ki je ne rabiš, ker furaš na elektriko, oni pa so se dogovorili, da bo laptop (v naročju komp) opremili -ti jo vsilili z baterijo, ne pa kod opcijo, če jo rabiš. Podobno Bi moralo biti z avti za žmigavce, saj jih folk večinoma ali ne uporablja ali pa ne pravilno. spet bi morali uvesti nakazovanje smeri z roko skozi okno avta, sam kaj ko zebe pozimi
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prenosnik - kako polniti baterijo?Oddelek: Pomoč in nasveti | 15341 (2111) | sh00ter92 |
» | Li-ion baterije in laptopOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13099 (10882) | Kamran |
» | Kako ravnati z litij-ionskimi baterijami (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 21822 (18449) | MrStein |
» | Baterije prenosnikovOddelek: Strojna oprema | 5335 (4321) | WyattEarp |
» | Prenosnik kot stacionar,baterija notr Yes or No ?Oddelek: Strojna oprema | 3789 (2758) | Pyr0Beast |