Forum » Omrežja in internet » telemach-arnes-a je kdo zdejle stimal?
telemach-arnes-a je kdo zdejle stimal?
dexter_II ::
a ma kdo dostop do arnesa prek telemacha?
ce je pred kratkim stimal kaj je rabu in kako je slo?
torej hitrost ostane ista (512/128) le da dostopam preko arnesa?
so kake omejitve glede hitrosti ali dl ali da bodo v prihodnosti,ce kdo ve?
je arnes pocasnejsi kot telemach?
2200x12 sit je v enem letu kar nekaj
LP
ce je pred kratkim stimal kaj je rabu in kako je slo?
torej hitrost ostane ista (512/128) le da dostopam preko arnesa?
so kake omejitve glede hitrosti ali dl ali da bodo v prihodnosti,ce kdo ve?
je arnes pocasnejsi kot telemach?
2200x12 sit je v enem letu kar nekaj
LP
Hux ::
monisterstvo zahteva casovno omejitev uporabe arnesa za dailup. In tako se bo tud zgodili z kabel arnes le da nebo casovne ampak podatkovna omejitev.
Djuro ::
Ma ja, jest sm isto razmišlou kot Dexter.
Sem poklical, na TM, če je to možno, kaj vse rabim.
Sem potem podpisal pogodbo z Arnesom, nakar so mi oni poslali username in te stvari. Ta list papirja pošljem TMju (kakor mi je svetovala ena baba na njihovem supportu). Potem dva tedna nič. Jih kličem dva (2!) dneva, da se mi sploh oglasi nekdo, ki ve povedati več o tej zadevi. Nakar mi danes povejo, da pri meni to ni mogoče (imam Lancitijev modem). Da moram kupit DOCIS (normalno mi je ponjala tistega v akciji). Pol sem pa zarobantil, kaj se grejo, da so mi pred (davnimi) časi povedali popolnoma drugačno zgodbo. Pa mi je dečva na oni strani ponudila, da mi moj Lancity modem (za katerega sem pred dobrim letom dal cca 80kSIT) vzamejo v račun za 10kSIT.
Sem samo odložu. Ena DOCSIS jajca mi hočjo poturt, za mojga pa drobiž odštet? Ma delam v firmi, kjer mamo 3 Lancitije in 2 DOCSISa. Ne me vprašat, katera dva(!) kar naprej crkujeta.
Sej niso normalni. Tak kur*ev odnos, kakršnega imajo oni do svojih strank si tut Telekom ne privošči.
Ene dobre svari v vsej svoji 1 in pol letni dobi na kablu nimam povedat v prid TMju. Že itak jih moram vsake 2 meseca napi*devat, ker internet ne dela. S tem da rabijo v popvpečju dobrih 14 dni, da popravijo napako.
Zato vsakomur, ki se kakorkoli spogleduje z Telemachovim internetom, le-tega prijateljsko odsvetujem. Res, da je ADSL za nekaj fičnikov (če nimaš ISDNja) dražji, ampak verjemite, splača se. Nima vsak časa, da bi se med službenim časom prerekal z idioti na Telemachu, ki dvakrat ne povejo istega.
Cigani!
Ravno pišem mejl Volji, če je internet (Volja preko kabla) možen pri mojih nastavitvah. Kakor sem slišal se potem sami je*ejo s Telemachom.
Na koncu se opravičujem za kup grdih besed. Ampak verjemite, jezen sem kot pes. Takega nategovanja v vsej svoji karieri (pa nisem več 15letni mulo) še nisem doživel. Najbolj pa me grize to, da tem pesjanom ne morem čisto nič.
Ajt!
Sem poklical, na TM, če je to možno, kaj vse rabim.
Sem potem podpisal pogodbo z Arnesom, nakar so mi oni poslali username in te stvari. Ta list papirja pošljem TMju (kakor mi je svetovala ena baba na njihovem supportu). Potem dva tedna nič. Jih kličem dva (2!) dneva, da se mi sploh oglasi nekdo, ki ve povedati več o tej zadevi. Nakar mi danes povejo, da pri meni to ni mogoče (imam Lancitijev modem). Da moram kupit DOCIS (normalno mi je ponjala tistega v akciji). Pol sem pa zarobantil, kaj se grejo, da so mi pred (davnimi) časi povedali popolnoma drugačno zgodbo. Pa mi je dečva na oni strani ponudila, da mi moj Lancity modem (za katerega sem pred dobrim letom dal cca 80kSIT) vzamejo v račun za 10kSIT.
Sem samo odložu. Ena DOCSIS jajca mi hočjo poturt, za mojga pa drobiž odštet? Ma delam v firmi, kjer mamo 3 Lancitije in 2 DOCSISa. Ne me vprašat, katera dva(!) kar naprej crkujeta.
Sej niso normalni. Tak kur*ev odnos, kakršnega imajo oni do svojih strank si tut Telekom ne privošči.
Ene dobre svari v vsej svoji 1 in pol letni dobi na kablu nimam povedat v prid TMju. Že itak jih moram vsake 2 meseca napi*devat, ker internet ne dela. S tem da rabijo v popvpečju dobrih 14 dni, da popravijo napako.
Zato vsakomur, ki se kakorkoli spogleduje z Telemachovim internetom, le-tega prijateljsko odsvetujem. Res, da je ADSL za nekaj fičnikov (če nimaš ISDNja) dražji, ampak verjemite, splača se. Nima vsak časa, da bi se med službenim časom prerekal z idioti na Telemachu, ki dvakrat ne povejo istega.
Cigani!
Ravno pišem mejl Volji, če je internet (Volja preko kabla) možen pri mojih nastavitvah. Kakor sem slišal se potem sami je*ejo s Telemachom.
Na koncu se opravičujem za kup grdih besed. Ampak verjemite, jezen sem kot pes. Takega nategovanja v vsej svoji karieri (pa nisem več 15letni mulo) še nisem doživel. Najbolj pa me grize to, da tem pesjanom ne morem čisto nič.
Ajt!
SasoS ::
Zaman se trudiš...z Lancityjem boš dobil samo Telemacha, za karkoli drugega rabiš DOCSIS kompatibilen modem...
sasox ::
Kar se tiče odnosa in ostalih stvari se popolnoma strinjam z Djuro-tom. Ponavadi še naletiš na kakšnega pametnjakoviča, ki ti hoče nekaj pametovat. Včeraj sem naletel na enga tazga "stručkota"....sem ugotovu, da znajo njihove razne definicije bit zelo zelo zabavne. Moram naslednjič pogovor snemat, da se bo lahko še kdo nasmejal na njihov račun
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sasox ()
Fury ::
JA jest sem mel telemach + nemo kombinacijo.. pa jest lepo use mogoce losse zmerm in kaj ugotovim:
1. VES moj promet v tujino in 3/4 slovenije je selo preko TM-AMIS peeringa
2. Na gatewayu med TM in AMISOM je bil 20% packet loss..
In se pizdim ko majmun uni pa "ja to je sum na liniji" pa pravm AKKAOSDFADSF=)Q(#$%)A kako sum pizda ce mam do mojga gatewaya 10 pinga!!! nemogoce beboti! vi nimate dost linka kuplenga se jim derem!! pa mi un rece .. cist dost mamo pa ga uprasam kok pa mi nabije 20mbit!=!=!)!$"#$( da mu jajca rezem.. cel nemo sistem so nabasal na 20 mbit (ne vem ce je blo tocno.. mozno da je blo tut 30 al pa kej.. skratka dost mal) .. sem pol zvedu...
OK ... pozrem vso slabo voljo in recem da bom vzel docsis (ma sosolc in mu hudo u redu dela)... ja sory ne mors met docsis ker si na LJ kablu... )!"#(/$!)"#$ KAKO NE ?!?! Zato ker nimamo pogodbe za nove narocnike.. - JA KAKO SJE NISM NOV NAROCNIK - ja ne vem .. klic na LJ kabl.. evo tam ista zgodba.. skratka popizdu sem in vzel net preko Amisa v akciji za 30k!
NAJBOLSA ODLOCITEV V ZIVLJENJU!
7k mesec in mam 768/128, DOCSIS, 30 pinga do nizozemskih serverjev, tehnicna podpora hitra ko strela! pa se to ko sem poslal mail ni blo zarad napak na omrezju ampak zarat spremembe mail naslova... res so prov kul usi skup! v 1 TEDNU!!! ENEMU TEDNU! od oddaje pogodbe mi je net ze delu.. na mail dobim obvestila v stilu: "Jutri bo za 5 minut prekinjena glavna povezava v tujino. Rezervna bo delovala hvala za razumevanje!" Mislm! TKO SE DELA!! Ne pa telemach ko ti net izpade.. ne dela 3 tedne pol zacne delat pa ti en rece.. ja to ej bil pr teb problem.. pa sosolcu tut ni delal k zivi cez celo ljubljano stran...
TELEMACH ! U CAN SUCK MY DICK!
1. VES moj promet v tujino in 3/4 slovenije je selo preko TM-AMIS peeringa
2. Na gatewayu med TM in AMISOM je bil 20% packet loss..
In se pizdim ko majmun uni pa "ja to je sum na liniji" pa pravm AKKAOSDFADSF=)Q(#$%)A kako sum pizda ce mam do mojga gatewaya 10 pinga!!! nemogoce beboti! vi nimate dost linka kuplenga se jim derem!! pa mi un rece .. cist dost mamo pa ga uprasam kok pa mi nabije 20mbit!=!=!)!$"#$( da mu jajca rezem.. cel nemo sistem so nabasal na 20 mbit (ne vem ce je blo tocno.. mozno da je blo tut 30 al pa kej.. skratka dost mal) .. sem pol zvedu...
OK ... pozrem vso slabo voljo in recem da bom vzel docsis (ma sosolc in mu hudo u redu dela)... ja sory ne mors met docsis ker si na LJ kablu... )!"#(/$!)"#$ KAKO NE ?!?! Zato ker nimamo pogodbe za nove narocnike.. - JA KAKO SJE NISM NOV NAROCNIK - ja ne vem .. klic na LJ kabl.. evo tam ista zgodba.. skratka popizdu sem in vzel net preko Amisa v akciji za 30k!
NAJBOLSA ODLOCITEV V ZIVLJENJU!
7k mesec in mam 768/128, DOCSIS, 30 pinga do nizozemskih serverjev, tehnicna podpora hitra ko strela! pa se to ko sem poslal mail ni blo zarad napak na omrezju ampak zarat spremembe mail naslova... res so prov kul usi skup! v 1 TEDNU!!! ENEMU TEDNU! od oddaje pogodbe mi je net ze delu.. na mail dobim obvestila v stilu: "Jutri bo za 5 minut prekinjena glavna povezava v tujino. Rezervna bo delovala hvala za razumevanje!" Mislm! TKO SE DELA!! Ne pa telemach ko ti net izpade.. ne dela 3 tedne pol zacne delat pa ti en rece.. ja to ej bil pr teb problem.. pa sosolcu tut ni delal k zivi cez celo ljubljano stran...
TELEMACH ! U CAN SUCK MY DICK!
Easx ::
Hja odnosi TM so res na zelo nizki ravni, tako kot tudi njihova ponudba. Arnesov paket preko tm je 5100k na mesec, ampak bodo tko kot je že Hux2 reku prenos omejil, kar naredi paket dokaj omejen in se po mojem mnenju splača dati tistih par jurjev več in si omisliti ADSL, ki je hitrejši in deluje brez problemov.
udarnik ::
a mogoce kdo ve kak bo omejeni promet pri arnesu, kdaj se bodo to izjasnili?
ker kaj ti pomaga poj kabelska povezava?
glede telemacha pa -dela-nedela-nedela-nedela-nedela-nedela-de.-nedela-
ker kaj ti pomaga poj kabelska povezava?
glede telemacha pa -dela-nedela-nedela-nedela-nedela-nedela-de.-nedela-
Easx ::
Hja zaenkrat še sami pri arnesu ne vedo. NA arnes sem poslal mail in dobil odgovor:
Pozdravljeni,
Ucenci in dijaki, ki so uporabniki klicnega dostopa omrezja ARNES,
imajo na zahtevo Ministrstva za solstvo, znanost in sport casovno omejen
dostop na 10 ur tedensko. Cas 10 ur tedensko se je izkazal za optimalnega
po podrobni analizi vseh podatkov, ki jih lahko dobimo za klicne
uporabnike (ucence in dijake) in po posvetu z Ministrstvom za solstvo,
znanost in sport. Velja tudi, da se tedenska vsota ur za ucenca ali dijaka
lahko spremeni (v + in -) na pisno zahtevo mentorja.
Ker moramo omejitve, ki jih zahteva Ministrstvo za solstvo, znanost in
sport upostevati tudi pri drugih nacinih dostopa, bomo na podoben nacin
dolocili tudi smiselne omejitve za dostop preko CATV omrezij.
Pri tem bomo upostevali, da mora biti dostop do omrezja ARNES preko CATV
omrezij, tudi po dolocenih omejitvah, cenovno se zmeraj bolj ugoden
od ponudbe komercialnih ponudnikov.
V kolikor ucencu ali dijaku ponujeni dostop ne bo vec ustrezal in
mu mentor na soli ne bo hotel odobriti povecanja, bo imel se vedno
moznost nadomestiti manjkajoci del s povezavo preko katerega od
komercialnih ponudnikov na istem CATV omrezju.
Trenutno se ni znano, kdaj bo ARNES uvedel omejitev za ucence
in dijake pri dostopu preko CATV omrezja, bomo pa vse uporabnike o tem
pravocasno obvestili (podobno kot smo jih ob uvedenih omejitvah za
klicni dostop).
lep pozdrav, Anze Plecko
ARNES
Pozdravljeni,
Ucenci in dijaki, ki so uporabniki klicnega dostopa omrezja ARNES,
imajo na zahtevo Ministrstva za solstvo, znanost in sport casovno omejen
dostop na 10 ur tedensko. Cas 10 ur tedensko se je izkazal za optimalnega
po podrobni analizi vseh podatkov, ki jih lahko dobimo za klicne
uporabnike (ucence in dijake) in po posvetu z Ministrstvom za solstvo,
znanost in sport. Velja tudi, da se tedenska vsota ur za ucenca ali dijaka
lahko spremeni (v + in -) na pisno zahtevo mentorja.
Ker moramo omejitve, ki jih zahteva Ministrstvo za solstvo, znanost in
sport upostevati tudi pri drugih nacinih dostopa, bomo na podoben nacin
dolocili tudi smiselne omejitve za dostop preko CATV omrezij.
Pri tem bomo upostevali, da mora biti dostop do omrezja ARNES preko CATV
omrezij, tudi po dolocenih omejitvah, cenovno se zmeraj bolj ugoden
od ponudbe komercialnih ponudnikov.
V kolikor ucencu ali dijaku ponujeni dostop ne bo vec ustrezal in
mu mentor na soli ne bo hotel odobriti povecanja, bo imel se vedno
moznost nadomestiti manjkajoci del s povezavo preko katerega od
komercialnih ponudnikov na istem CATV omrezju.
Trenutno se ni znano, kdaj bo ARNES uvedel omejitev za ucence
in dijake pri dostopu preko CATV omrezja, bomo pa vse uporabnike o tem
pravocasno obvestili (podobno kot smo jih ob uvedenih omejitvah za
klicni dostop).
lep pozdrav, Anze Plecko
ARNES
Meissa ::
Mene pa neki zanima. Jst mam kabel 512/128 (dela mi kr v redu, čeprav se tudi zgodi da neha delat), no zanima me, če se da povečat hitrost na 1028. No, sej jst ne vem če je to pr telemachu možno, zato sprašujem vas.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ljubljanski kabel in internet ponudnikiOddelek: Omrežja in internet | 3633 (3078) | Slowenc |
» | Koliko pomenijo študentje?Oddelek: Novice / Ostale najave | 1999 (1999) | AtaStrumf |
» | Telemach kabel za studente za 5100 SIT/mesecOddelek: Kaj kupiti | 1481 (1057) | JakobSTR |
» | Kabel prek Arnesa - RAJE NE!Oddelek: Omrežja in internet | 1678 (1122) | Tomi |
» | Arnes in kabelOddelek: Omrežja in internet | 1981 (1721) | Hux |