Forum » Pomoč in nasveti » DDR3 + i5plata > Premalo RAMa in Memtest Errorji, Crash>System Restore > Vse zmrdano
DDR3 + i5plata > Premalo RAMa in Memtest Errorji, Crash>System Restore > Vse zmrdano
beta1 ::
Nucam pomoč- nasvet.
Kolega je kupil komponente, jaz sem mu jih strokovno sestavil. Trotl kišto poinštaliral itd... On je to prinesel domov, gre nabijat špile, mu začne neke random felerje metat. To se mu nekaj dni dogaja, pol mu crashne in zbrka.
Prinesel mi jo je nazaj in je sledeča zadeva:
- V BIOSu najde 4096MB RAM. Pri postu 3985MB v 64bit Win7 pa usable 3,78GB. Kje se je del RAMa izgubil. V BIOSu ni nikjer funkcije memory remap ali memory hole.
- Memtest naredi pass samo na safe defaults. Bilokakšne nastavitve z RAMom in nativno frekvenco so memory errorji ali pa se kišta kar ugasne.
- Updatal BIOS, temperature so OK. Plata naredi POST še pri zelo ''eksotičnih'' nastavitvah.
Konfiguracija:
Intel G6950 2,8ghz
Crucial Ballistix DDR3 2x2GB 1600mhz CL8 1.65V
Gigabyte GA-H55-UD3H
Saphire 5770 1GB
WD 1TB, 550W(fency šmency)
Any ideas?
Kolega je kupil komponente, jaz sem mu jih strokovno sestavil. Trotl kišto poinštaliral itd... On je to prinesel domov, gre nabijat špile, mu začne neke random felerje metat. To se mu nekaj dni dogaja, pol mu crashne in zbrka.
Prinesel mi jo je nazaj in je sledeča zadeva:
- V BIOSu najde 4096MB RAM. Pri postu 3985MB v 64bit Win7 pa usable 3,78GB. Kje se je del RAMa izgubil. V BIOSu ni nikjer funkcije memory remap ali memory hole.
- Memtest naredi pass samo na safe defaults. Bilokakšne nastavitve z RAMom in nativno frekvenco so memory errorji ali pa se kišta kar ugasne.
- Updatal BIOS, temperature so OK. Plata naredi POST še pri zelo ''eksotičnih'' nastavitvah.
Konfiguracija:
Intel G6950 2,8ghz
Crucial Ballistix DDR3 2x2GB 1600mhz CL8 1.65V
Gigabyte GA-H55-UD3H
Saphire 5770 1GB
WD 1TB, 550W(fency šmency)
Any ideas?
Lonsarg ::
Ja nastavljanje RAMa, torej navijanje komot pripelje do tega, da imaš erorje. Če gre na defult skozi je to to. Pri navijanju rama se lih na memtest glede, ali je še dobro navit. Tisto, da v windowsu uporabnega manj napiše, je pa pač nekaj rama mapanga za kir hardware. Torej nič od tega kar si povedal, je simptom da je kaj narobe, vse je OK.
Ne vem pa kaj bi še lahko naredil, da vidiš če ne crashne. Downclockal CPU recimo, pa če potem ne bo crknil je CPU kriv, lohk tut rame se downclockaš, ne vem kaj bi sploh drugega naredil še, temperature preveril.
Ne vem pa kaj bi še lahko naredil, da vidiš če ne crashne. Downclockal CPU recimo, pa če potem ne bo crknil je CPU kriv, lohk tut rame se downclockaš, ne vem kaj bi sploh drugega naredil še, temperature preveril.
beta1 ::
Rami delajo na 1066mhz, ''nekak stabilno'', če jih kaj več oz. sploh na 1600mhz na 1.65V, pa sploh nedela stabilno. Zaradi FSB:DRAM?
Navito ni nič.
Navito ni nič.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nadgradnja rama in nov SSDOddelek: Kaj kupiti | 4950 (4282) | klinker |
» | Problem z RAMi iz 8gb na 16gbOddelek: Pomoč in nasveti | 2948 (2551) | Hayabusa |
» | Sistem zmrzuje (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4933 (4198) | karjolca |
» | Latenca ali frekfenca DDR3Oddelek: Strojna oprema | 2762 (2214) | allex |
» | Problem z navijanjem (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5264 (3970) | Tilen |