» »

Kako prepričati proizvajalce hardvera...

Kako prepričati proizvajalce hardvera...

suse80 ::

Zadnjih par let, od kar uporabljam Linux me pravzaprav najbolj moti ignorantski odnos proizvajalcev
strojne opreme, ki delajo 90% samo "Winxxxx" hardware (Winmodem, Winprinter...).

A res nismo uporabniki Linuxa toliko vredna tržna ciljna
skupina, ki bi ji lahko ugodili s preprostim driverjem ali samo razkritjem specifikacij komunikacijskega vmesnika za napravo? Nas je tako malo?

Šele po ne vem koliko letih se je opogumil npr. Lucent / Connexant (bivši Rockwell) in izdal driverje za modeme, temelječe na svojih čipih. Je bilo tako težko?
Še zdaj je prava mora pri nas dobiti PCI modem, ki bi deloval v Linuxu ( Motorola jih ne dela več, ostalih pri nas ni dobiti). Ostaja nam samo Zunanja, pregrešno draga varianta ( 5x dražja).

V času tržne konkurence, ko izdajo npr. posebno izvedbo graf.kartice, samo da na njej teče Quake 2 fps hitreje, je tak odnos proizvajalcev dokaj čuden. Ali pa je v ozadju Bill gates & familiy?
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

bastadu ::

Ja žalostno, vendar resnično...

||_^_|| ::


A res nismo uporabniki Linuxa toliko vredna tržna ciljna
skupina, ki bi ji lahko ugodili s preprostim driverjem ali samo razkritjem specifikacij komunikacijskega vmesnika za napravo?


Niste. :D

Airskull ::

In zakaj ne?
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

roscha ::

Zasilna pomoč: ne kupuješ žaleznine, ki ni podprta v Linuxu...

Imam kar srečo, edino kar mi ne deluje je scanner. OK mogoče bi ga celo nahecal, samo ga potrebujem 1x na pol leta, tako da si takrat rajši privoščim reboot v wintendo.

by!

freejack ::

Zdi se mi, da je poleg proizvajalca, veliko odvisno tudi od distribucije. Poglej nVidio npr. če že lahko dobišgonilnike za nekatero stvar, se ponavadi zgodi, da ni ravno za tisto disribucijo, ki jo imaš. Vsaka čast nVidii, da ma glede tega tokl urejeno.Prej so tudi mene mučili ti problemi, zdej zadnje čase, pa mam očitno srečo, da imam večino oz. skoraj vse komponente proizvajalcev, ki izdajajo gonilnike za linux, čeprav se zgodi, da jih sploh ne snamem, ker mi že linux vse prepozna.Če drugega ne, pa probaj od podobne komponente vzet gonilnike, mogoče bo delalo. Včasih se zgodi, da dela bp.

borchi ::

glede nvidie, nvidia je evil! ne odpre kode za svoje driverje, zato jih firme ne morjo vklučit v distribucije. drugač pa so driverji dobri in če jih instaliraš iz .tar bo sigurno delalo in postopek je še vedno zelo enostaven.

btw. če kdo rabi interni modem za linux (dela brezhibno - je pa Conexant HCF modem), pci, ga prodam --> brbo26@yahoo.com
l'jga

suse80 ::

No, saj meni na desktop compu vse dela pod Linuxom.
Nameravam pa v prihodnosti kupiti prenosnik. Tu se pa začnejo težave. Bolj kot gledam specifikacije, bolj vidim, da je na platah vse integrirano v stilu "win".
Omrežna, modem... . A ma kdo kake izkušnje z Linuxom na prenosniku-da mu vse integrirano dela?

V bistvu sem to temo odprl bolj v smislu retoričnega vprašanja.
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

Tiger ::

Saj ni tolk problem, da je vse narejeno za win, temveč je problem v tem, da pač ne znajo/nočejo napisati gonilnikov za linux.

||_^_|| ::

Tiger: zelo enostavno, ne splača se jim.

suse80 ::

Vedno bolj mislim, da so v ozadju tega Bill Gates & Family, CIA ter ameriška vlada, ki plačujejo proizvajalcem, da delajo samo tak hardware in sofware , ki ga lahko kontrolira Bill Gates. Več ali manj javno je to, da imajo Windows sistemi vgrajene pristopne poti, da lahko skozi njih vohuni CIA po vsem svetu. Zato tudi tako forsirajo Windows v vse vladne organizacije-zaradi kontrole. . Ker je Linux odprta koda, take barabije vanj ni možno vgraditi, ne da bi to kdo opazil, če bi jo šel iskat. Posledice pa finančno plačujejo uporabniki windows OS s predragimi licencami. Tudi vohunjenje MORA NEKDO PLAČATI. Jaz osebno ne verjamem, da npr. Minolta ne bi znala napisati še gonilnika za linux za svoj laserski tiskalnik. ali da se jim ne bi splačalo. Strojna koda gonilnika je tako in tako jasna še pred začetkom izdelave modela. Menda je jasno, da ne grejo pisati gonilnika šele potem, ko imajo napravo že izdelano. najprej naredijo načrt, in ko je hardware še na papirju, izdelajo ustrezno programje. Z drugim programom simulirajo delovanje novega izdelka že takrat, ko je nov proizvod še na risalnih deskah. ...
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

Zgodovina sprememb…

Gandalfar ::

suse80: prosim preberi si tale thread. Mogoce bo ti potem bolj jasno.

Prav tako te prosim, da ne dajes entrov po koncu posta in po nepotrebnem podaljsujes stran.

andrej ::


Vedno bolj mislim, da so v ozadju tega Bill Gates & Family, CIA ter ameriška vlada, ki plačujejo proizvajalcem, da delajo samo tak hardware in sofware , ki ga lahko kontrolira Bill Gates.


A si cisto preprican v to kar govoris? A se ti ne zdi blazno pretiravanje?

Več ali manj javno je to, da imajo Windows sistemi vgrajene pristopne poti, da lahko skozi njih vohuni CIA po vsem svetu.


Dokazi?

Justy ::

andrej, dokaz je na dlani ;), saj se menda ocitno vidi do so mu ze skisali moz*ane:)

roscha ::

Andrej: Koliko se podatki pošiljajo naokrog ne bom trdil, je pa zanimivo, da wintendo KONSTANTNO dela promet po internetu, tudi takrat ko le-tega sploh ne uporabljaš. dovolj je že da si povezan. Na linuxu tega NI.

Kot drugo: vsa možna krama se v windowsih logira. Od tega kje si hodil po internetu, kakšni programi so BILI na kišti ... Enkrat inštaliraj Evidence eliminator in presenečen boš koliko stvari (logov) je na mašini, za katere sploh nisi vedel da obstajajo. Pa ti dokaži da M$ OS NI spyware... eh?
OK saj verjamem da ti mikrodrek daje kruh, ampak na žalost je slab (ne bom rekel zanič) pa še en velik spyware povrh.

Moje mišljenje je tako in ga ne bom spremenil, tudi s tabo se mi ne da prerekat, zato je to zadnji moj post na to temo..


by!

suse80 ::

ja res nisem mislil, da bo ta razprava tako zašla...
Nisem mislil, da boste stvari vzeli tako na nož...
Bolj kot razmislek in pa malo za šalo. Sorry, ne bo se ponovilo.
Vseeno pa verjamem, da ima Ameriška vlada prste vmes pri Windowsih, saj navsezadnje posega tudi v druge sfere računalnioštva, npr. v enkripcijo ( ne dopušča vrhunskih enkripcij, če nima sama odkodirnega ključa-če to ni vmešavanje v računalništvo s strani obveščevalnih služb, potem ne vem kaj je to vmešavanje) in druge tovrstne zadevščine.
Verjamem tudi, da vsi ti hrošči in luknje v Win izdelkih niso naključne. Tako nesposobnih programerjev preprosto ne morejo imeti. Gotovo obstaja višji vzrok - sami ga ugotovite.
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: suse80 ()

antiUSA_taliban ::

Po moje ima Suse80 vsaj delno prav.
Preberite ta link...klikni!

Nekaj se res dogaja!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skener (KYOCERA) ne dela v večini programov

Oddelek: Pomoč in nasveti
191488 (918) Nejcos
»

Odkrit razlog za večjo porabo energije v novem Linuxovem jedru (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7323466 (18828) MrStein
»

Bill Gates se počasi poslavlja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
879484 (6340) klemen22
»

Linuxova Ahilova tetiva? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
716282 (6282) undefined
»

zanima me! Če imate v posesti "piratske" verzije iger in programov! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
825148 (3922) flipflop

Več podobnih tem