» »

HP 6715b- zamenjava ekrana

HP 6715b- zamenjava ekrana

matdevil ::

Ker sem imel težave z original ekranom(ekran je postal bel, horizontalne črte ipd, vertikalna zelena črta), sem ga zamenjal z novim, kupljenim na ebayu. Novi ekran je istega proizvajalca kot original HP- AU Optronics, WSXGA+, torej 1680X1050. Novi ima pa zanimiv fenomen, zato je najbolje, če si pogledate video.

"http://tinypic.com/player.php?v=n1fo7m&...

Na kratko:
-bios procedura-bel ekran, črte
-boot windows, pokaže sliko
-nato spet bel ekran, dokler se vse ne naloži in pokaže "welcome screen"

Od tu načeloma deluje normalno, če premikaš pokrov, se občasno pojavijo še kakšne črte. Ampak zadeva nekako deluje.
Mene sedaj zanima, ali je možno, da je pokvarjen še glavni 30 pinski kabel iz MB na screen/inverter, čeprav sem ga pretipal in se črte ne pojavijo.

lp Matej

#000000 ::

Al je kabel, al je grafika odstopila. Vzami stran tipkovnico, pod njo se vidi al grafični čip al pa je čez en hladilnik (aluminjast pleh) lociraj kje je grafika pritisni na čip (ne tolk da poči plata) in probaj prižgat, če bo prižgal normalno pol je grafika. Enako ti je delal prejšnji zaslon ?

matdevil ::

Če zadevo priklopim na zunanji monitor, vse dela, kot je treba. Ta bel ekran in črte se pojavijo tudi pri restartu, brez da bi kaj premikal. Zadeva je popolnoma pri miru, a v biosu in ko pride v Winse, je taksen bel ekran, potem se stanje umiri. Stari ekran je imel tudi dodatno še vertikalno zeleno črto, pa še to je bil potrebno ekran malo "zvit", torej na levi strani naprej, na desni strani pa pritisnit nazaj.

Sumim glavni 30 pinski kabel, ali pa da novi ekran ni 100%. Prodajalec mi je sicer ponudil zamenjavo, ampak stroške pošiljanja moram kriti sam. To bi naredil če bi bil 100%, da je kriv ekran. Tako pa bi se rad izognil nepotrebnim stroškom, v primeru, da je ekran ok.

lp Matej

#000000 ::

Ja sej to sem jest mel isti problem z gericomom odstopila nvidia grafika, skor isto se je ekran obnašal, sem zamenju ekran in isti Kur. Ko se je porihtala grafika je delal BP in še danes dela.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik, zelene črte na zaslonu

Oddelek: Pomoč in nasveti
234188 (1249) Han
»

vertiakla črta čez ekran

Oddelek: Pomoč in nasveti
417672 (3009) KTr1sk
»