Forum » Pomoč in nasveti » Uporaba laptop LCD kot navadni LCD monitor
Uporaba laptop LCD kot navadni LCD monitor
nUUb ::
Imam prenosnik z ekranom, ki ima resolucijo 1680x1050 in menim da grafična crknila, zato verjetno nebom več vlagal v popravila.
Zanima me, kako težko je pretvoriti laptop LCD v navaden LCD. Vem da bi potreboval zunanje napajanje displaya in nekaj znanja. Je kdo od vas to že uspel narediti in kako težko je (je smotrno?).
LP
Zanima me, kako težko je pretvoriti laptop LCD v navaden LCD. Vem da bi potreboval zunanje napajanje displaya in nekaj znanja. Je kdo od vas to že uspel narediti in kako težko je (je smotrno?).
LP
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz
ASUS 1920x1080@144Hz
#000000 ::
Škoda časa, denarja in živcev, rajši najdi kako rabljeno grafično in zamenjaj, pa bo laptop delal naprej.
KLIK
KLIK
ATRUM ::
Zivjo,
mene isto zanima če so kakšna navodila oz. je že kdo probal uporabiti LCD za monitor na pc-ju
mene isto zanima če so kakšna navodila oz. je že kdo probal uporabiti LCD za monitor na pc-ju
cojss ::
To bi se dalo naredit z dvema čipoma in sicer DVI - CMOS in CMOS - LVDS konvertejema. Fora vsega je da kljub temu da je DVI v bistvu LVDS protokol, se ne ujema s tem ki se uporablja za panele. Zato ga najprej pretvoriš v navaden 3x 8-bitni parallelni CMOS signal in potem iz tega v LVDS, ki bi se razumel z displayem.
Potreboval bi še en mikrokontroler za skonfigurirat pa je to to. Ni pa to lahek projekt, saj so signali dost hitri in tudi izdelava ne bi bila poceni - večplastno vezje.
Obstaja pa neka podobna stvar že narejena - SGI Multilink, ki pa se ne prodaja več. Mogoče je kaj na ebayu.
Potreboval bi še en mikrokontroler za skonfigurirat pa je to to. Ni pa to lahek projekt, saj so signali dost hitri in tudi izdelava ne bi bila poceni - večplastno vezje.
Obstaja pa neka podobna stvar že narejena - SGI Multilink, ki pa se ne prodaja več. Mogoče je kaj na ebayu.
Pyr0Beast ::
Predrago. Za tak keš dobiš že pravi LCD ekran.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Konektorji za LCD od laptopaOddelek: Strojna oprema | 1004 (891) | jukoz |
» | Ultrapoceni noname monitorji na Ebayu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 16135 (10635) | Steinkauz |
» | Ali je še uporaben (ekran)Oddelek: Strojna oprema | 714 (585) | rdecaluc |
» | lcd od laptopa na navaden računalnik?Oddelek: Zvok in slika | 1234 (1038) | SmeskoSnezak |
» | 1 nakup lcd monitorjaOddelek: Kaj kupiti | 1754 (1592) | raab himself |