Forum » Strojna oprema » Ali je še uporaben (ekran)
Ali je še uporaben (ekran)
rdecaluc ::
Doma se mi valja lcd ekran od nekega benq ekrana. Nekaj časa nazaj je crknil, servis pa je rekel da je šla elektronika.
Torej ker nisem imel več kaj početi z njem sem ga razstavil, vsa elektronika je šla na kosovni odpad, sedaj pa me zanima če se da ta ekran za kaj ponucat.
Ostal je samo lcd panel in ven štrleča žica ki ima konektor na koncu.. ta je bil vklopljen na vezje.
Torej se da to slučajno še uporabit, če ja kako?
Lep pozdrav.
Torej ker nisem imel več kaj početi z njem sem ga razstavil, vsa elektronika je šla na kosovni odpad, sedaj pa me zanima če se da ta ekran za kaj ponucat.
Ostal je samo lcd panel in ven štrleča žica ki ima konektor na koncu.. ta je bil vklopljen na vezje.
Torej se da to slučajno še uporabit, če ja kako?
Lep pozdrav.
Est modus in rebus. ,typos
Pyr0Beast ::
Načeloma da. Uporabiš google in iščeš. Priklop je preko LVDS, in ga lahko priklopiš na redke via mini plate.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Zdaj sem še 1x bolj natančno pogledal. Dejansko ima 4 žice ven. Na dveh sta enaka konektorja z roza žicami in nekimi belimi. Neka glavno žica pa se razdeli v 2 konektorja, ki imata vsak po več različnih žic.
Lcd panel ima neko črtno kodo .. piše Au optronics , model number: m170en05
Zdej sm nekak zgublen.. sm mislu da bo enostavno sam treba štrom prklopt, pa nekat zlotat na dvi kabl. No ja.
Sm iskal po googlu pa ne najdem kako bi lahko tak ekran prklopu.
Lcd panel ima neko črtno kodo .. piše Au optronics , model number: m170en05
Zdej sm nekak zgublen.. sm mislu da bo enostavno sam treba štrom prklopt, pa nekat zlotat na dvi kabl. No ja.
Sm iskal po googlu pa ne najdem kako bi lahko tak ekran prklopu.
zcetrt ::
Ok. Ti si elektroniko zmetal stran. Zdaj bi pa prilotal na DVI. Super. Kaj pa misliš, da je tista elektronika delala? SKrbela za power lučko?
4.
Gotovo je to tudi .. sej ni treba bit sarkastičen.
Mene zanima če je še uporabno, tista elektronika je bila lepo ožgana na parih mestih,ker sicer bi jo obdržal, tako pa nisem videl pointa.
Stvar je samo v tem ali naj obdržim in probam kaj narest, ali pa vržem v smeti.
Lp
Mene zanima če je še uporabno, tista elektronika je bila lepo ožgana na parih mestih,ker sicer bi jo obdržal, tako pa nisem videl pointa.
Stvar je samo v tem ali naj obdržim in probam kaj narest, ali pa vržem v smeti.
Lp
Dr_M ::
Vrz v smeti.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
zcetrt ::
Ma ja... Oprosti. Malo sem nataknjen... Načeloma lahko poskusiš najti kakšnega reveža, ki mu je crknil sam panel in mu prodaš zadevo skupaj z montažo, ker sedaj znaš razstaviti LCD. Ampak ob cenah LCD-jev dvomim, da boš našel kupca.
4.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Okvara monitorja Dell ultrasharp U2413Oddelek: Pomoč in nasveti | 2756 (1550) | schurda |
» | LG G2 popolnoma razbitOddelek: Mobilne tehnologije | 1475 (1347) | shadeX |
» | Ultrapoceni noname monitorji na Ebayu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 16167 (10667) | Steinkauz |
» | Pretvorba lcd panela v "ambilight"Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1448 (1214) | Štrubsi |
» | Lastniki poceni LCDjev- pozor na slabe kondije ! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 10965 (5576) | Pyr0Beast |