» »

LG v novih androidih z Nvidiino Tegro 2

LG v novih androidih z Nvidiino Tegro 2

The Wall Street Journal - LG je potrdil, da bo v novi seriji pametnih telefonov Optimus, ki jih bo poganjal Android, uporabljal Nvidiine dvojedrne procesorje Tegra. Nvidia si je že dve leti zelo prizadevala za uveljavitev teh procesorjev na področju pametnih telefonov. Prvi telefon, ki jih je uporabljal, je bil Microsoftov neposrečen poizkus Kin, a so sedaj pridobili pomembnejšega igralca. LG bo uporabil enogigaherčne procesorje Tegra 2, ki imajo podporo za dekodiranje videa v kakovosti 1080p, HDMI-out, ločljivosti do 1680x1050 in fotoaparate z 12 megapiksli.

Nvidiino konkurenco predstavljata Qualcomm s procesorji Snapdragon, ki jih najdemo v HTC-jevih Incrediblu, Evu in Desiru, ter Samsungov Hummingbird, ki ga najdemo v telefonih Galaxy S istega proizvajalca. Qualcomm je že pripravljen na izziv, saj so nedavno predstavili svoj dvojedrni procesor.

10 komentarjev

SLO_Matej ::

No, mogoče bo pa LG začel celo nekoliko zmogljivejše in kakovostnejše telefone delat. To so rabil, en normalen OS (v tem primeru Android) in nekaj (v tem primeru Tegra 2), da ne bo stalno delalo počasi in primanjkovalo pomnilnika. Škoda, da niso tako kot Samsung že prej začeli s pametnimi telefoni in so raje delali navadne telefone s svojim software, ki pa ni ne vem kaj (ker imam tudi sam Renoirja KC910i).

Highlag ::

Zakaj zaboga bi na telefonu rabil predvajat HD vsebino? Pa še HDMi izhod ->smeh.:))
Never trust a computer you can't throw out a window

sgdjkdlsugi4 ::

Ker smartphone ni telefon, ampak prenosni racunalnik s funkcijo telefona.

Bor H ::

Tko nekak, če ima telefon 5+ mpix kamero je HDMI odličen način za hitro projekcijo na prijateljevem/tetinem TVju. Prav tako lahko služi za ogled kakih youtube posnetkov direkt na TVju.

filip007 ::

Saj je Nokia kazala N8 s priklopom na HDTV in USB ključem nič takega, če imaš pa še hišni Wifi pa še to vleče pol TV, filme, igrce, robe kok češ.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

KoMar- ::

Meni se tudi zdi glupo, da ima telefon podporo 1080p. Cel kup drugih stvari je, ki bi jih morali najprej izboljšat... recimo: baterija, več multitouch točk, boljši sprejem WLAN,...

nUUb ::

KoMar- je izjavil:

Meni se tudi zdi glupo, da ima telefon podporo 1080p. Cel kup drugih stvari je, ki bi jih morali najprej izboljšat... recimo: baterija, več multitouch točk, boljši sprejem WLAN,...


Se ti ne zdi da jih bodo več prodal, če bodo oglaševal Full HD Ready 1080p kot pa Better Wifi reception?
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz

Icematxyz ::

Highlag je izjavil:

Zakaj zaboga bi na telefonu rabil predvajat HD vsebino? Pa še HDMi izhod ->smeh.:))


Ne vem. Se nisem preveč poglabljal. Ampak zdi se mi smiselno, da če ima telefon HDMI izhod. Da podpira predvajanje HD vsebin. In da gre to lepo skupaj z roko v roki.

LordPero ::

Tegra FTW! :)

Sicer pa, nevem, pri N900 kar precej pogrešam HDMI, prav tako (a bi zmogel tudi brez) tekoč 1080, ker ga kar večkrat uporabim kot video player oz. za kako drugo stvar pokazat. Pik pač ni dovolj.

Sicer pa, nevem kaj se zgražate nad novimi sposobnostmi, kakor da, če nebi naredili hitrejših čipov (ki pač, BTW, zmorejo tudi 1080p), bi potem imeli boljše baterije. Sploh pa, ali jo polnim vsak dan ali vsak drugi dan, mi je vseeno (itaq so povsot okrog mene sami USBji) -do polnjenja enkrat na mesec, pa bo še veliko 1080p vode preteklo. Kakor da se ne bi zavedali omejitev baterij/porabe komponent (ter pri obeh: omejitve materialov), ko sprašujete tako.
Jaz sem vsa srečen, da gre razvoj naprej.

Meni osebno največ na drkalici pomeni število pik (oz. možnost dodatnega ekrana prek izhoda -pri N900 sm že pisal mail & gledal video na TVju hkrati, problem je zaenkrat dolžina kabla ;)), kako sposoben hardware (CPU & RAM) zadeva ima ter seveda za kak OS je podpora.
Pač, ne vidim (dolgoročno) pametnih omejitev, zakaj ne bi smele ročne drkalice početi vse, kar delajo tudi drugi naši onegaji (PCji, HTPC oz. namenski videoplayerji, fotoaparati etc.). Normalno, da (zaenkrat) ne vsega od naštetega cutting edge ter da na različnih nivojih udobnosti, ampak vseeno. Tudi če ne vsak dan, ampak mi je ql, da lahko jaz odprem npr. nek dokument u OpenOfficu in editam stuff (tudi grafe) tam, zakaj pa ne bilokje (seveda pa ne pred namiznim računalnikom :)).


Pa tudi škoda mi je, da te Tegre tako počasi pronicajo v naše dlani.
LordPero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LordPero ()

Hexx ::

Kaj pa poraba Tegre? Cena?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novosti iz Nvidie: Grid, Tegra 4, Shield

Oddelek: Novice / Grafične kartice
126347 (4954) FlyingBee
»

CES 2012: Nvidia in Asus predstavila tablico s Tegro 3 in Androidom 4

Oddelek: Novice / Procesorji
287124 (4296) Jst
»

LG predstavil pametni telefon z dvojedrnim procesorjem

Oddelek: Novice / Android
267938 (6599) Jst
»

V Boxee Box prihaja Atom

Oddelek: Novice / Ostale najave
113786 (2812) JayKay

Več podobnih tem