Forum » Strojna oprema » računalnik se prižge in ni slike
računalnik se prižge in ni slike
denso26 ::
Sestavil sem nov računalnik (vse razen procesorja in grafične je novo):
Amd athlon x2 3600+
ati radeon x1950 pro
asrock n68-gs Matična plošča
Transcend 2gb 800mhz ram
lc power 550w napajalnik
wd 500gb disk
In vse lepo sestavim, računalnik se prižge vsi ventilatorji delajo normalno, navidezno vse ok ampak spredaj zraven power gumba zraven zelene lučke ves čas sveti rdeča.Piska ni nobenega,ko pšrižem je samo črn ekran, ne vidim niti biosa. OS še nima gor. Zanima me v čem je problem saj so vsi deli še novi razen procesorja in grafične ampak sta ta 2 komponenta delala normalno na prejšnjem računalinku.
Lepo prosim za vašo pomoč.
Hvala!
P.S:Tudi bios sem resetiral pa še vedno ni nič slike,pa tudi rdeča lučka še vedno sveti.
Amd athlon x2 3600+
ati radeon x1950 pro
asrock n68-gs Matična plošča
Transcend 2gb 800mhz ram
lc power 550w napajalnik
wd 500gb disk
In vse lepo sestavim, računalnik se prižge vsi ventilatorji delajo normalno, navidezno vse ok ampak spredaj zraven power gumba zraven zelene lučke ves čas sveti rdeča.Piska ni nobenega,ko pšrižem je samo črn ekran, ne vidim niti biosa. OS še nima gor. Zanima me v čem je problem saj so vsi deli še novi razen procesorja in grafične ampak sta ta 2 komponenta delala normalno na prejšnjem računalinku.
Lepo prosim za vašo pomoč.
Hvala!
P.S:Tudi bios sem resetiral pa še vedno ni nič slike,pa tudi rdeča lučka še vedno sveti.
1.AMD Athlon x4 640, Gigabyte hd 6850 OC ed., ...
2.AMD Athlon 64 x2 7750 BE,Gainward hd 4850 ,Asus M2N-E,...
- spremenil: denso26 ()
popster ::
si pogledal v navodila od matične kaj pomeni lučka?
sicer je lahko not en lcd s številkami ki se ob vklpu odpre
sicer more pokazat bios:
napajalnik-procesor-ram-integrirana/grafična + monitor
sicer je lahko not en lcd s številkami ki se ob vklpu odpre
sicer more pokazat bios:
napajalnik-procesor-ram-integrirana/grafična + monitor
grafično dodatno napajanje sem dal.popster tistega lcd s številkami spredaj nimam. Navodila so pa zraven res slaba saj sploh ne piše za rdečo lučko kaj bi bilo...resno prebral sem cela. tudi biosa mi ne pokaže, nič od nič. sem probal tudi z drugim ramom pa nič bolše. monitor je ok saj ga imam prikloplenga na glavni računalik.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: denso26 ()
fantje problem rešen bila je le moja napaka pri kablovju.Površnost =).
Fupi ::
pozdravljen.
@denso26..
imam isti problem kot si ga imel ti, in mi ga ne uspe rešiti, se še mogoče spomniš kaj si ti narobe napravil pri kablovju.
lp.
@denso26..
imam isti problem kot si ga imel ti, in mi ga ne uspe rešiti, se še mogoče spomniš kaj si ti narobe napravil pri kablovju.
lp.
Je kar je bo kar bo...
69charger ::
Če ni priklopljen 4 pinski priključek na plati ponavadi ni slike. Ali pa je problem pri ramu/monitorju/grafični.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 25282 (8039) | hojnikb |
» | Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5693 (4629) | svetetko |
» | Grafična kartica Asus Radeon 6870 na Lenovo plošči? Kako? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 9933 (8437) | rzidar1 |
» | Novi računalnik se ne zažene...Oddelek: Strojna oprema | 4187 (3813) | Shark-357 |
» | Kaj sem naredil? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5471 (4187) | Timmah |