» »

asus p5q pro-sloti za rame

asus p5q pro-sloti za rame

kokpa ::

Pozdravljeni,

naslov je malo čuden, ampak da razložim situacijo. Imam omenjeno matično ploščo, intel e7200 navitega na 3.8GHz, 4 gb rama patriot, mugen 2, hd 4890 vapor -x, 2x500gb diska in corsair vx550W. Včeraj sem prikuril iz morja in računalnik ni in ni hotel pokazati slike, vzel sem vn tisto malo baterijco na matični ene trikrat, na zadnje tudi čez celo noč in jo potem vtaknil nazaj in probal, ampak ni delalo. Zdaj sem iz enega slota vzel ram vn in računalnik dela. Plata ima 4 slote(,rumen,črn,rumen,črn), prej sem imel rame v 1 slotu(rumen) in 3 slotu(ruumen) v dual chanel in stvar se je zalavfala, sam zdaj mi pa napiše da ni operacijskega sistema, kar se mi zdi čudno saj sem ga pred kakim mesecem na novo naložil. Zanimam pa me kaj lahko predvidevam da je narobe, mogoč plata al pa rami? Rad pa bi spet vse skupaj navil na prejšno hitrost ali pa vse na stock in spravil v čim manjše ohišje ali pa naredil home theater.

hvala za pomoč in lep pozdrav,
Marko

popster ::

najberž ima disk neke začasne težave. Najboljše da si linux puppyja posnameš na cd in bootaš boš vsaj videl če dela.
Kar se navjanja tiče raje odvij med vročim poletjem8-)

kokpa ::

ne nerazumeš čisto, no in jaz nisem čisto prav napisal. Rami sta bila v slotu 1 in 3, potem sem vzel ram iz slota 3 in računalnik je delal, potem sem iz slota 3 premaknil v slot 4 in računalnik je spet delal. Zdaj sem pa oba rama prestavil na slota 2 in 4 da delujeta v dualchannel načinu in stvar se je dala zopet naviti, čeprav imam težavo to da ko je navit se slika na ekranu ko prižgem računalnik pokaže z zamudo(par sekund je dlje črno kot pa pri nenavitem, pri navitem mi recimo ne napiše in pokaže slike od asusa in s tem recimo zamudiš vhod v bios ampak se navadiš). Operacijski sistem sem pa zrihtal pozabil sem da moram nazaj na raid nastavit. Kaj meniš, da bo verjetno mama plata enkrat crknila?

Xserces ::

možno da je samo SLOT... ce slot ni uporabljen ne bo kar tako crknl...doma mi MSI PT880 Neo stara okol 7 let al se mau vec dela z skurjenim slotom ;)
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Xserces ()

klinker ::

Jst bi pa reku da je treba samo kontakte na ramih in slotih malo popucat. Uno sliko od Asusa ob bootu pa nastavis v biosu ce jo hoces al ne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DFI lanparty + Xtreem rami problem po restartu

Oddelek: Pomoč in nasveti
121027 (676) Crni_Dejan
»

Računalnik se kar naenkrat ne zažene več, ni slike, lucka na ekranu utripa - pomoc!

Oddelek: Pomoč in nasveti
2410079 (7862) Tac20
»

Rami + DFI Ultra-d problemi (oksidacija?)

Oddelek: Strojna oprema
9949 (836) gfighter
»

MemTest

Oddelek: Navijanje
372280 (1454) HyperGL
»

Problem z rami

Oddelek: Pomoč in nasveti
9803 (687) element

Več podobnih tem