» »

Priklop telefona in interneta - zmeda !!

Priklop telefona in interneta - zmeda !!

perkomat ::

Sedaj sem naročnik amis interneta in da bi še pršparov nekaj denarja sem se odloču da bom vzel paket dvojček. Sedaj pa nastane problem pri priključitvi na telefone ki so v drugih nadstropjih kot računalnik poleg tega pa še na " drugih koordinatah". Prilagam shemo za lažje razumevanje. Naj še dodam da opcija wlan za internet ne pride v poštev. Hvala za vaše ideje.

• spremenil: perkomat ()

se opravičujem za sliko.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

no zdej pa zares

shema

Lonsarg ::

Če boš naročil Amis dvojček dobiš zraven brezžično telefonsko glavno enoto/centralo. Torej nanjo lahko priklapljaš samo brezžične slušalke, ki so isto DECT standard(torej praktično vse IP telfonski ali slušalke, ki so v trgovinah). Eno mam tudi jaz odveč, ki sem jo od Amisa dobil, lahko dam za drobiž.

Mislim da se ti bolj splača dodatno brezžično slušalko dobiti, kot pa se iti nakupvat eno žično centralo.

Vse kar potem narediš je, da iz sobe kjer boš imel ugibam računalnik+modem preko vtičnice priklopiš eden od telefonov, ki bo deloval kot centrala.

x.sci ::

Bos obdrzal telekomovo stacionarno telefonijo? Ce ne, verjetno lahko porabis kar obstojeco napeljavo.

Ja lahko bi uporabil obstoječo napeljavo, ampak kakor sem že omenil in je tudi iz sheme razvidno sta telefona telefona na različnih koordinatah. Tukaj v poštev pride prenosni tel. z dvema slušalkama, samo v tem primeru, bi bilo treba v moji sobi štemat...

Lonsarg ::

Zakaj štemat? Saj imaš kabel za telefon že napeljan iz računalniške sobe do enega od telefonov, to je edini kabel ki ga rabiš, kar se telefonije tiče.

Lahko pa sicer kupiš dve telefona, poleg tistega, ki ga boš dobil zraven. Pa je eden samo kot centrala zraven modema, druga dva pa nanj brezžično povezana, tako potem sploh nobenega kabla za telefon ne rabiš.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ISDN to VoIP

Oddelek: Omrežja in internet
122293 (2141) stleoric
»

Kakšen Telefon za Siol IP telefonijo

Oddelek: Omrežja in internet
236525 (4531) x.sci
»