» »

wlan ljubljana – Poletna akcija zbiranja prispevkov 2010

wlan ljubljana – Poletna akcija zbiranja prispevkov 2010

mmitar ::

wlan ljubljana je odprto omrežje, kjer se z uporabo splošno razširjenih brezžičnih tehnologij, a z inovativnim pristopom in medsebojnim sodelovanjem povezujemo v samostojno in neodvisno brezžično omrežje nad Ljubljano. Več o omrežju na spletni strani omrežja.

Omrežje wlan ljubljana obstaja in raste zaradi donacij časa, truda, energije, neprespanih noči, naspidiranih dni in preplezanih streh, oken in balkonov posameznikov, skupin in organizacij. Osnovna ideja omrežja je namreč sodelovanje in pomoč pri izgradnji skupnega odprtega omrežja nad Ljubljano in tudi širše.

Leto je naokoli in oprema, ki smo jo nakupi lani bo počasi pošla. (Kar je normalno, saj smo v zadnjem letu postavili okoli 50 točk.) Tako je čas, da naberemo prispevke in nakupimo novo, ki jo bomo lahko potem skupaj uporabljali za naprej.

Vabimo vse, da kaj prispevate. Vemo, da je poletni čas malo slab za zbiranje prispevkov, saj so šli prihranki večinoma za namakanje nog v vodo, ampak če se vsi skupaj potrudimo, bo. Vsak EUR šteje, tako da lahko res vsakdo kaj prispeva. In vsak EUR gre izključno za opremo.

Prispevate lahko preko PayPala, lahko pa se zmenimo tudi za staromoden način, v tem primeru nas kontaktirajte, da se dogovorimo.

Pri prispevku označite/povejte, če in kako vaš naj dopišemo na seznam, anonimno, z imenom, komentarjem ali kako drugače.

Več o poletni akciji na blogu omrežja.

Prav tako bi izkoristil priložnost in pozval vse, ki bi si želeli pri omrežju sodelovati, zaradi vseh tehničnih zanimivosti takšnega omrežja, pa tudi zaradi skupnega odprtega omrežja (in ne le dostopa do Interneta), ki tako nastaja. In sploh vse, da se seznanijo z omrežjem, v kolikor ga še ne poznajo.

primus1024 ::

Sem že ;-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Legalnost povezovanja v odprta WiFi omrežja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
12629922 (27353) BlueRunner
»

wlan nokia n95 problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
62079 (1595) kriko1
»

wi-fi omrežje kot GSM

Oddelek: Mobilne tehnologije
173451 (2808) OmegaBlue
»

Tri leta za krajo brezžičnega interneta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
11214068 (11436) poweroff

Več podobnih tem