Forum » Strojna oprema » Slot 1 adapter neznanka
Slot 1 adapter neznanka
SkIDiver ::
Adapter nima nobenega imena. Vse kar na njem najdem je: CPU 370 rev 1.0
Na njem sta tudi dva switcha. Vsak ima po 3 pine.
Poleg enega je povezan pin 1-2 kar pomeni AUTO, če je povezan 2-3 piše OVERCLOCK. To domnevam, da je za množilnik pri procu.
Bolj me zanima kaj je drugi switch kateri ima samo označene pine 1 in 3 (2 je pač vmesni). Tudi tukaj sta povezana pina 1-2. Poleg ne piše ničesar drugega kot samo JP4. To je neka oznaka dotičnega switcha. Mogoče kdo ve kaj to pomeni oz kaj je njegova funkcija?
Slot sem dobil zraven plošče in nima nikakaršne dokumentacije.
Na njem sta tudi dva switcha. Vsak ima po 3 pine.
Poleg enega je povezan pin 1-2 kar pomeni AUTO, če je povezan 2-3 piše OVERCLOCK. To domnevam, da je za množilnik pri procu.
Bolj me zanima kaj je drugi switch kateri ima samo označene pine 1 in 3 (2 je pač vmesni). Tudi tukaj sta povezana pina 1-2. Poleg ne piše ničesar drugega kot samo JP4. To je neka oznaka dotičnega switcha. Mogoče kdo ve kaj to pomeni oz kaj je njegova funkcija?
Slot sem dobil zraven plošče in nima nikakaršne dokumentacije.
- spremenil: SkIDiver ()
TESKAn ::
To je pač za socket 370 proce, tisti prvi jumper, poleg katerega piše 'overclock', je za nastavljanje zunanje frekvence - če je na auto, potem procesor določi hitrost zunanjega vodila, če je na overclock pa prisili procesor na 100 MHz FSB. Za tisti drugi jumper pa ne bi vedu...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
dizel ::
Pri teh jumperjih na adapterjih šteje tud kombinacija le teh. Seveda se tud mal razlikujejo, ampak načeloma bi mogl kar dost podobno bil. Naprimer pri men (tud en noname adapter) JP1 in JP4 povezana na pin 2-3 pomeni FSB 66MHz. Če sta oba na 1-2 pomeni AUTO. JP2 in JP5 sta za določanje firme (intel ali cyrix), JP3 je pa za določevanje single ali dual procesor. Na mojmu adapterju jih je torej 5. Če sta pa sam dva je pa verjetno samo za FSB štelat.
Najboljši so že padli mi pa se pogumno spotikamo naprej!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zamenjam procesor, pc ne delaOddelek: Strojna oprema | 1372 (1372) | dejansan |
» | Tualatin Upgrade Adapter nasel v ZG!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 11427 (7765) | Spajky |
» | SPI programator za Atmel 90S8535Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1691 (1589) | slawc |
» | Spajky Celeron 1200 HelpOddelek: Navijanje | 1514 (1116) | damchy |
» | Spajky - rabim tvojo pomoc ( BX + Tualatin)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1753 (1371) | Spajky |