» »

OEM licence

OEM licence

taneon ::

Pozdravljeni.

V firmi kjer jaz delam kot IT guy ( :P pač računalniška pomoč v pisarni) smo šli čez licence. Ugotovil sem, da imamo na vseh računalnikih (nekaj deset) Windows XP OEM verzijo oz. imamo 3 CDje z XP OEM inštalirano na vseh računalnikih.
Kar mene zanima je, kako gre to čez kakršnokoli inšpekcijo? Je legalno? Je zadosti?

Hvala

5er--> ::

Ti glej samo koliko je nalepk na ohišjih računalnikov. (CD-ji ne veljajo :D)

PS: Pa na računalniku mora biti nameščena ista različica OS-a kot je na nalepki. (Professional windowsi na Home nalepko -> nelegalno)

roscha ::

Nalepka tržni inšpekciji pomeni ravno toliko kot žegnana voda.

Pomemben je RAČUN!

Good Guy ::

Kot je roscha povedal/a tržni inšpekciji nalepka ne pomeni nič. Za njih velja samo račun.

taneon ::

Hvala za odgovore... :)

Torej nimamo niti enega legalnega računalnika?

Gandalfar ::

Imas 3 licence, saj tisti XP CD-ji tudi niso iz zraka padli. (torej jih je nekdo enkrat kupil in ima za to tudi racun verjetno).

Zgodovina sprememb…

taneon je izjavil:

Hvala za odgovore... :)

Torej nimamo niti enega legalnega računalnika?

predlagam da prešaltaš na free varjante. pri takem številu zaposlenih to ne bi smel bit problem :))

techfreak :) ::

Kako lahko OEM licenco sploh namestiš na več kot 1 računalnik (brez crack-a)?:))

jest10 ::

techfreak :) je izjavil:

Kako lahko OEM licenco sploh namestiš na več kot 1 računalnik (brez crack-a)?:))

Gre, gre, čisto enostavno. In to brez pomožnih programčkov

techfreak :) ::

Vsakega moraš aktivirati ... kaj boš 3 računalnike aktiviral z isto serijsko kodo?

Zgodovina sprememb…

Vsakega moraš aktivirati ... kaj boš 3 računalnike aktiviral z isto serijsko kodo?

še če pokličeš na microsoftovo podporo ti ga bodo aktiviral, tko da to ni neki problem

jest10 ::

Meni je na prenosniku in na virtualni mašini lepo aktiviralo OEM XP home z isto kodo.
Pa predno se začne kdo zgražati-na virtualki sem samo nekaj potestiral in potem vse skupaj brisal;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup windows 10 preko kuponlandije za 28€? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6521992 (18440) PrimozR
»

Windows 10 prihaja 29. julija (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
16668356 (55714) MrStein
»

Poceni Win8

Oddelek: Kaj kupiti
448762 (7571) Mare2
»

Nakup licence za neoriginalen windows

Oddelek: Operacijski sistemi
318197 (6686) s51as
»

Windows 7 - piratski ?