Forum » Programska oprema » OEM licence
OEM licence
taneon ::
Pozdravljeni.
V firmi kjer jaz delam kot IT guy ( pač računalniška pomoč v pisarni) smo šli čez licence. Ugotovil sem, da imamo na vseh računalnikih (nekaj deset) Windows XP OEM verzijo oz. imamo 3 CDje z XP OEM inštalirano na vseh računalnikih.
Kar mene zanima je, kako gre to čez kakršnokoli inšpekcijo? Je legalno? Je zadosti?
Hvala
V firmi kjer jaz delam kot IT guy ( pač računalniška pomoč v pisarni) smo šli čez licence. Ugotovil sem, da imamo na vseh računalnikih (nekaj deset) Windows XP OEM verzijo oz. imamo 3 CDje z XP OEM inštalirano na vseh računalnikih.
Kar mene zanima je, kako gre to čez kakršnokoli inšpekcijo? Je legalno? Je zadosti?
Hvala
5er--> ::
Ti glej samo koliko je nalepk na ohišjih računalnikov. (CD-ji ne veljajo )
PS: Pa na računalniku mora biti nameščena ista različica OS-a kot je na nalepki. (Professional windowsi na Home nalepko -> nelegalno)
PS: Pa na računalniku mora biti nameščena ista različica OS-a kot je na nalepki. (Professional windowsi na Home nalepko -> nelegalno)
Good Guy ::
Kot je roscha povedal/a tržni inšpekciji nalepka ne pomeni nič. Za njih velja samo račun.
Gandalfar ::
Imas 3 licence, saj tisti XP CD-ji tudi niso iz zraka padli. (torej jih je nekdo enkrat kupil in ima za to tudi racun verjetno).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gandalfar ()
jest10 ::
techfreak :) je izjavil:
Kako lahko OEM licenco sploh namestiš na več kot 1 računalnik (brez crack-a)?
Gre, gre, čisto enostavno. In to brez pomožnih programčkov
techfreak :) ::
Vsakega moraš aktivirati ... kaj boš 3 računalnike aktiviral z isto serijsko kodo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: techfreak :) ()
Vsakega moraš aktivirati ... kaj boš 3 računalnike aktiviral z isto serijsko kodo?
še če pokličeš na microsoftovo podporo ti ga bodo aktiviral, tko da to ni neki problem
jest10 ::
Meni je na prenosniku in na virtualni mašini lepo aktiviralo OEM XP home z isto kodo.
Pa predno se začne kdo zgražati-na virtualki sem samo nekaj potestiral in potem vse skupaj brisal
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup windows 10 preko kuponlandije za 28€? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21992 (18440) | PrimozR |
» | Windows 10 prihaja 29. julija (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 68356 (55714) | MrStein |
» | Poceni Win8Oddelek: Kaj kupiti | 8762 (7571) | Mare2 |
» | Nakup licence za neoriginalen windowsOddelek: Operacijski sistemi | 8197 (6686) | s51as |
» | Windows 7 - piratski ?Oddelek: Operacijski sistemi | 5767 (4925) | bluefish |