» »

zunanji disk

zunanji disk

cici___ ::

hello! kupujem zunanji disk in rabim kakšen nasvet :) rabila bi disk, ki deluje tako z windowsi kot Macom. Trenutno se odločam med WD My Book Essential Edition in WD Elements. Zanima me, če je My book essential potrebno reformatirati predno delje na Macu (tako kot je potrebno to storiti z Elements) ali preprosto deluje v obeh sistemih? Pri My book essential mi ni všeč, da ima zunanje napajanje.... Katerega vi priporočate? Rabila bi 500 GB in cena naj bo tja do 100 eur. Hvala!

ProGTX ::

Mar ne spada to pod "Kaj kupiti"?

Nekatere diske že prej formatirajo za uporabo z Macom, podatkovni sistem FAT32 ali HFS+, za uporabo na Windows in Macu je primeren le prvi, čeprav sam po sebi ni več tako primeren (velikost datoteke ne sme presegati 4GB). Tudi če ni disk prej formatiran, kot bi želela, ga ni noben problem nastaviti po želji.

Kupi torej tistega brez dodatnega napajanje, saj verjetno kupuješ prenosni disk, da ga lahko še kam neseš, je tako? Na ceneje.si se marsikaj najde.

NazgulRR ::

Obadva našteta imata zunanje napajanje. Če hočeš brez zunanjega napajanja, poglej za 2.5" diski...npr WD Passport serija..

Zvezdica27 ::

lp,

v avstriji imaš v MediaMarktu 1,5 TB WD Elements za 89 e. Brzina ni vrlina, je pa best buy za arhiv. Je pa 3,5" z AC napajanjem.

Za prenosljivost pa kupi en pocen 2,5" disk - spet ti je tujina ugodnejša, lahko pa se pustiš nategniti pri kateremkoli trgovcu pri nas. Naj ti paše.

Ostala vprašnja so stvar preference. FS pa nastavi na NTFS in bi moralo delati povsod (Unix/Linux ter win). To je stvar ene minute.

b


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunanji disk

Oddelek: Kaj kupiti
62543 (2137) Stark
»

Kateri 500 GB zunanji trdi disk kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
122376 (1515) undertacker
»

Kateri disk 1TB ali 3TB, 2TB?

Oddelek: Kaj kupiti
416816 (5290) Twix
»

Zunanji disk na USB napajanje

Oddelek: Kaj kupiti
92054 (1764) blackbfm
»

WD Elements vs. WD My Book Essential Edition - katerega kupit??

Oddelek: Strojna oprema
63560 (2932) axee

Več podobnih tem