» »

Kako do disketarja?

Kako do disketarja?

TribesMan ::

Zadeva je sledeča. Že pred leti mi je umrl kontroler za disketar na matični plošči. mene to ni pretirano motilo (sem pač uporabljal LAN in CDRW), zdaj pa bi ta računalnik rad dal v uporabo moji mlaši sestri, kateri pa je disketar glavno sredstvo za izmenjavo in prenos datotek.

Kdo ve kako bi disketar priklical k življenju, ali obstajajo kakšne razširitvene kartice z krmilnikom za disketno enoto?? Karkoli drugega?

In kje bi se dalo zadevo kupiti/dobiti.

Hvala!
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

MadMax ::

Kak "muzejski" HDD&FDD kontroler na ISA vodilu.

Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

dr.J ::

Ali sta ob kanala mrtva?

Sicer poglej za kakšno 100% delujočo staro osnovno ploščo. Bo verjetno najceneje.

Kaj pa LS120 - bere namreč tudi navadne diskete?

TribesMan ::

Ja mrtva sta oba kanala (če te prav razumem misliš A: in B: ker plata ima samo eno vodilo za disketar) Kokr sm gledou je krmilnik v Winbondovem SuperIO čipu ki krmili tudi LPT, COM, PS/2... Ko sem študiral datasheete tega čipa sem ugotovil da st LPT in disketar v nekakšni medsebojni "hardwerski" povezavi in sumim da je disketar odpovedal zaradi Umax-ovega skenerja, saj ko ga priklopim na kompjuter med delovanjem pri priklapljanju prskoči iskra. Crknila st mi pa že dva disketna kontrolerja na dveh računalnikih in na oba računalnika sem že priklopil skener.

LS120 se mi zdi da je predrag, pa tud nove plate ne mislim kupovat, ker se mi ne splača.

Glede enga muzejskega kontrolerja sem že premišljal, vendar so vsi kombinirani z diskovnim krmilnikom, ki pa ga ne rabim, poleg tega pa sta oba ki jih imam doma tudi na VLB vodilu tako da jih nimam kam vtaknit na Pentium plošči.

No če kdo ve kje bi dobil čisto preprost ISA (brez VLB) kontoler za disketar (najraje bi videl da je samo za disketar, ker ne rabim še enega diskovnega krmilnika, v skrajni sili je pa lahko oboje) no tudi če kdo ma kdo kej podobnega doma mu ga z veseljem odkupim (za neko normalno ceno seveda)

LP TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zadnja smrt disketne enote? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
528312 (6827) desperados
»

Dodajanje molexa

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5738 (694) T0RN4D0
»

Nakup napajalnika

Oddelek: Kaj kupiti
131315 (1128) jjohny
»

Problem z disketnikom (A:)!