» »

Pregrevanje grafične kartice pri prenosniku

Pregrevanje grafične kartice pri prenosniku

Shaolin ::

Pozdravljeni!

Pred kratkim sem pri svojem acerju aspire 7520g zamenjal originalno grafično kartico nVidia 8400m g (256mb) z ati-jevo mobility radeon 3650 HD (512mb). Hladilnika nisem zamenjal, ker se mi zdi da (kolikor sem bral po forumih) ni treba. Mogoče kdo ve, kakšne so normalne temperature pri obremenitvi in pri "idle" načinu? Meni se namreč pri obremenitvi (npr pri igranju) segreje tudi do 107 stopinj celzija, v mirujočem stanju pa je nekje 58-62 stopinj. Je ta temperatura previsoka in ali se da storiti kaj, da bo temperatura nižja? Prenosnik sem že razstavil in spihal reže. Za merjenje sem si najprej namestil HW monitor, pri katerem mi je ob igranju temperatura narasla do 107 stopinj. Zadnje dni pa sem poleg tega namestil še GPU-Z, kjer mi najde najvišjo temperaturo 84 stopinj. Je mogoče samo program tako netočen?

Hvala za pomoč, LP!

BALAST ::

Prvo povej če si sploh namazal grafično jedro s termalno pasto?
Če nisi potem naredi to čim prej!!!

Sem namazal.. Ne vem, mogoče bi bilo bolje uporabit tisti "thermal pad", ki se prodajajo po ebayu?

#000000 ::

Kolk je star prenosnik ? Čez čas namreč tisti heatpipe ki odvaja tolpoto z grafike izgubi lastnosti, ne vem mislm da je notri nekaj podobenga acetonu ali nek plin. Tko da se zadeva začne precej gret in sčasoma ne pomaga nič, lahko zamenjaš hladilnik ampak če se grafika konstantno nekaj časa pregreva bo tudi čip sčasoma odstopil in pol ne bo delalo več sploh.

Prenosnik je star cca 2,5 leti, samo vmes leto in pol ni bil uporabljan. Kje pa se sploh lahko dobi nov hladilnik? Zdi se mi namreč, da je dele za prenosnika precej težko dobit. Jah, problem glede grafične je v tem, da mi je prejšnja verjetno zaradi temperature crknila, ampak naj bi bil to problem celotne serije kartic. Novo pa imam sedaj kake 4 dni in ravno zaradi tega se bojim, da mi tudi to skuri.

hojnikb ::

Probaj jo odvit če ti preformance ni tak pomemben.
#brezpodpisa

Jah, če ne bo druge varijante bom verjetno to naredil. Kaj pa temperatura pri normalnem delovanju, ko je laptop le prižgan, se vam zdi normalna (Ponavadi okrog 60 stopinj)?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava z matično ploščo

Oddelek: Pomoč in nasveti
277002 (6434) lucky13
»

temperatura procesorja

Oddelek: Pomoč in nasveti
477028 (4475) mayhem
»