» »

Tarok

Tarok

KaRkY ::

Zanima me če kdo pozna kako tarok igro za pc? Obvezno Offline in po možnosti da dela na Linux ali pa vsaj v Wine. Poznam staro verzijo te igre vendar mi ne dela vredu v Wine še v win7 ne dela.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you

napsy ::

Sem že sam nekajkrat poskušal sprogramirat tarok vendar mi še ni uspelo najdit sličic kart za avstrijski tarok.
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."

Sem sam tudi razmišljal o tem ja ampak me vedno odvrne od tega programiranje "pametnih" igralcev.

Ciklamen ::

Na igrajmo.se imaš tarok :)
- End of the Post ->

Nope nebo šlo mora obvezno biti kot program in Offline to pomeni deluje brez neta.

Zvezdica27 ::

lp,

obstaja še en zelo star program/igra z legendarnim Svarunom (kot prvi računalniški igralec. Svarun legenda!). Več podrobnosti se ne spomnim, omogočal pa je mrežno igro na intranetih državne uprave (hehe).

žal žal se ne spomnim več - bom pa poslal mail našemu omizju če ga kdo še ima. Tista zadeva mora delati. Mislim da se je z leti to razvilo v tarok.net, tako da lahko vprašaš tudi tam.

Drugače pa, če bo kdo programiral, je slike tarok kart šala mala - slikanje novih kart z DSLR bi moralo biti več kot dovolj.

zz

Zgodovina sprememb…

Zvezdica27 ::

lp,

smo preverili... zadeva je predhodnica tarok.net-a, nima noben več (itak špilamo samo osebno, net smrdi).

Šlo je za simpl igro, grafično ubogo, pač en simpl program, igra v 3 in 4, offline, online, intranet, malo čudna pravila... super zadeva.

najboljša stvar je bil pa prvi računalniški igralec Svarun. Svarun legenda...

lej, vprašaj na tarok.net (če majo forum), to mora nekje še obstajati. Probaj emule, če se kje kaj valja...

zz

xy! ::

Na tej strani je en delujoč tarok http://tarok.bocosoft.com/

oo7 ::

Mene nekaj zanima.

Če igralec kliče dve in napove barvo npr srce se založi ali lahko gre igrati barvnega valata?

freesty ::

Zakaj nebi mogel?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Potem za barvni valat ni nujno igrati solo?

mancini ::

m power

točno to, razen če se je seveda porufal

sicer jaz ne igram v 4, ampak saj se že po sistemu točkovanja vidi katere igre so solo po napovedih

Včeraj smo igrali v štiri in se že pri drugi igri skoraj skregali=)

Ko so bile karte razdeljene smo trije rekli naprej četrti je šel pa igrati. Rekel je, da gre dve v srcu se je založil in potem rekel, da gre barvnega.
Potem smo se pa začeli kregat kako gre lahko barvnega če je že nekoga porufal.

1.Dva sta trdila, da barvnega lahko kličeš kadarkoli igraš.
2.Dva sva trdila, da barvnega greš lahko samo takrat, ko igraš solo.

Torej katera možnost je pravilna za klicanje barvnega valata v štiri? 1 ali 2 ?

Na koncu se itak nismo nič zmenili pa te igre tudi nismo pisali:)) Največja fora je pa to, da smo se pred 1 mesecom nazaj, ko smo igrali kregali zaradi iste stvari =)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Okapi ::

1

MadMicka ::

Obe možnosti sta pravilni. Pač, stvar dogovora.

Izi ::

oo7 je izjavil:

Na netu je cel kup pravil in namesto, da bi se kregali bi lahko v minuti našli odgovor :P

Prva možnost je pravilna. Kadarkoli.

Izi je izjavil:

oo7 je izjavil:

Na netu je cel kup pravil in namesto, da bi se kregali bi lahko v minuti našli odgovor :P

Sem tudi na internetu iskal pa nisem našel.
No potem če si ti našel pa daj link, kjer piše točno kako se napove barvni valat.

Hvala

V tekmovalnem taroku barvnega valata sploh ni. Sicer pa imaš pravila "rekreacijskega" taroka tule.
http://e-mesto.si/tarok_pravila.pdf

Igrati barvni valat v dvoje je nesmisel.

No zdaj sem našel tole stran.

Tarok društvo BERAČ: https://sl-si.facebook.com/TarokDrustvo...

Kjer piše: Barvni valat - napove se samo po izlicitirani solo igri; posebnost barvnega valata je, da tarok tu nima višje veljavne vrednosti kot barva. Igra se ga samo v eni barvi. Licitator mora povedat v kateri barvi ga igra.

POSEBNA PRAVILA DRUŠTVA BERAČ : Barvni valat se igra samo v eni barvi.

Torej če hočeš igrati barvni valat se ga napove samo po solo igri edino kar je pravilo kljuba, da se igra v eni barvi.

Izi je izjavil:

oo7 je izjavil:

To ne drži.

Zgodovina sprememb…

Okapi je izjavil:

V tekmovalnem taroku barvnega valata sploh ni. Sicer pa imaš pravila "rekreacijskega" taroka tule.
http://e-mesto.si/tarok_pravila.pdf

Igrati barvni valat v dvoje je nesmisel.

Sprašujem za štiri igralce kako je z barvnim valatom.
V tri je itak takoj jasno.
Tarok v dva pa sploh še igral nisem.

Ta pravila sem bral ampak nikjer ne piše kaj je pogoj za klicanje barvnega valata.

Zgodovina sprememb…

Seveda piše, v pregledu bonusov lepo piše, da lahko napoveš samo v solo igrah.

Če lahko delaš valata v dvoje, ni nobenega pametnega razloga, da ne bi smel igrat tudi barvnega valata v dvoje. Kot rečeno, take zadeve so stvar vnaprejšjega dogovora. Ni v taroku neke svetovne krovne organizacije, tako kot npr. v fuzbalu, da bi lahko prisegal na pravila.

Okapi je izjavil:

Seveda piše, v pregledu bonusov lepo piše, da lahko napoveš samo v solo igrah.

Zakaj pa si potem zgoraj rekel za možnost 1?>:D

MadMicka je izjavil:

Če lahko delaš valata v dvoje, ni nobenega pametnega razloga, da ne bi smel igrat tudi barvnega valata v dvoje. Kot rečeno, take zadeve so stvar vnaprejšjega dogovora. Ni v taroku neke svetovne krovne organizacije, tako kot npr. v fuzbalu, da bi lahko prisegal na pravila.

Ja barvni valat pomoje lahko igraš če igrata dva igralca ampak, da bi ga delala pa dva skupaj bi bila pa bolj težka.

Zgodovina sprememb…

Zakaj pa si potem zgoraj rekel za možnost 1?
Ker sem površno bral - mislil sem, da sprašuješ ali se igra v 1 (solo) ali v dvoje.

O.

mihagr ::

Jaz imam igro tarok offline način in znameniti svarun!
Directory of D:\Igre\tarok
19.09.2001 16:06 893 ##ABOUT.HTM
28.03.2007 12:47 157.472 BWCC.DLL
28.03.2007 12:47 153.386 TAROK.HLP
28.03.2007 12:47 671.888 TAROK2.EXE

lahko jo dobi vsak, pošljem v zip datoteki!

Dejte no, v teh časih boš pa ja igral tarok on line, brezplačno, npr. na e-mesto.si

Tarok v štiri, običajno smo igrali barvnega valata v dvoje, v vseh barvah.

Zakaj sploh igrate v 4, to je otročje lahko in nezanimivo, primerno za otroke do 10 leta
in pa vedno se nekdo šlepa

igrajte tako da tisti ki meša, tisto rundo pavzira, boste videli da je tarok v 3 čisto neka druga igra, kjer pride znanje posameznika do veljave in ne samo sreča, da dobiš dobre karte

Seveda pa je pri vsakem kartanju tako, da se pravila spreminjajo iz vasi do vasi. Preden se začne igra je najboljše da se vse dogovori in ne pride do takšnih problemov

Malajlo ::

Tarok v štiri, običajno smo igrali barvnega valata v dvoje, v vseh barvah

Če lahko kralja napoveš v dvoje, pa valata, zakaj ne tudi barvnega? Tako ali tako valata lahko napoveš šele ko se založiš. In nikjer nisem zasledil, da ga smeš samo v solo igrati.
A imate v kristalne kugle?

freesty ::

Da se mal izkoristim temo.

Kako pa tockujete pri igri v 4?
Dobita oba igralca enako tock, ce zmagata? Kako upostevate radlce?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

St235 ::

Pri nas oba pišeta enako, radelc se briše samo tistemu, ki igra. Izjema so edino stvari vezane na posameznega igralca, recimo nenapovedan zadnji pagat ali pa zgubljen mond.

Smurf ::

@mancini , tudi v 4 se na daljsi rok sreca krajsa. Meni je v 4 bolj zanimiv in razgiban.
@Lakotnik29 hmmm... pri nas je zadnji pagat vedno uposteval pri obeh igralcih, izgubljeni mond pa ne.

Se pa spomnem, ko sem igral tarok nekajkrat v druzbi (precej hardcore) matematikov. Prva ura se je zmeraj porabila za usklajevanje pravil, pa steli so vse karte :).

Smurf je izjavil:

pa steli so vse karte :)

seveda se štejejo vse karte, kaj je tukaj smešnega

če imaš 35 in karto si naredil špil, če ti pa manjka karta pa si padel
a je to res tako težko

eni igrate da je špil čist lahek, samo da je piše plus, zakaj ne igraš potem črnega petra

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Valat.si - tarok strežnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
5510594 (4424) msms
»

Stran za igranje Taroka

4411136 (5832) technolog
»

Server za igranje taroka - katera varianta se največ igra?

Oddelek: Loža
212572 (2238) T-h-o-r
»

Tarok (karte) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9512797 (8590) AndraĹž
»

Tarok za 3 igralce

112812 (2629) Mr_Globus

Več podobnih tem