Forum » Programiranje » [php/regex] html table
[php/regex] html table
Wasted ::
Skoraj cel dan sem že zabil s tem, zato upam, da vse kdo tukaj zna rešit ta problem ...
in sicer s php parsam html dokumente, kar ni problem, dokler ne pridem do elementov, ki so gnezdeni, še boljše, do tabel. Če imam recimo html kodo:
kako bi zgledal regex, ki bi mi matchal tabele, da ostanejo SAMO paragraphi ampak vsi paragraphi. Tabele pa lahko potem s callback funkcijo naprej obdelujem, problem mi je spisat regex, ki bo matchal gnezdene tabele ... zna kdo rešit to?
in sicer s php parsam html dokumente, kar ni problem, dokler ne pridem do elementov, ki so gnezdeni, še boljše, do tabel. Če imam recimo html kodo:
<p>Tole je super lepo fajn llalili</p> <table> <tr><td> <table> <tr><td>a</td><td>b</td></tr> <tr><td>c</td><td>d</td></tr> </table> Bla bla bla .... </td></tr><tr><td> Niti ne... <table> <tr><td>e</td></tr> <tr><td>f</td></tr> <tr><td>g</td></tr> </table> </td></tr> </table> <p>Bla bla bla, life je nor...</p> <table> <tr><td>h</td></tr> <tr><td>i</td></tr> <tr><td>j</td></tr> </table> <p>Noro</p>
kako bi zgledal regex, ki bi mi matchal tabele, da ostanejo SAMO paragraphi ampak vsi paragraphi. Tabele pa lahko potem s callback funkcijo naprej obdelujem, problem mi je spisat regex, ki bo matchal gnezdene tabele ... zna kdo rešit to?
When I'm done there will be nothing left of you...
Wasted ::
Nah, sej je teh parserjev polno pa sem že z dvema nekaj poskušal in se ni najboljše obneslo, zna bit malce "pohabljen" html tu in tam in sem v glavnem ciljal na to, da dobim vse med
in še tole. Toliko, da bo kdo našel če ga bo zanimalo, meni skripta že žge dalje, torej .. rešeno .
<table>in
</table>. No sem pa že našel alternativo, ki pobere zadnjega otroka in pri naslednjem loopu starša, itd. ...
/<table\b[^>]*>(?:(?=([^<]+))\1|<(?!table\b[^>]*>))*?<\/table>/is
in še tole. Toliko, da bo kdo našel če ga bo zanimalo, meni skripta že žge dalje, torej .. rešeno .
When I'm done there will be nothing left of you...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Wasted ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 345632 (4769) | sunniegoldie |
» | Java script -> Navigacija s smernimi tipkamiOddelek: Programiranje | 884 (636) | tadejp81 |
» | [Java] Regularni izrazOddelek: Programiranje | 1123 (975) | jan_g |
» | c# regularni izrazOddelek: Programiranje | 2015 (1713) | darkolord |
» | html/CSS pozicija teksta v tabeliOddelek: Izdelava spletišč | 1265 (1150) | Tody |