» »

Nokia C5

Nokia C5

mare_ ::

Kupujem nov telefon in mi je v oči padla tale nokia. Zgleda lušna, majhna, poceni in sposobna :) Edino to je, da ima gor symbian in mi ni čisto jasno, če je to dobra ali slaba stvar :) A je res tak crap, kot nekateri pravijo? Sploh na takem, low endish telefonu? A lahko pričakujem, da bo po enem letu stvar še normalno delala ali bo začela zmrzovati, postala neuporabno počasna...? :)

neres ::

Če bo delovalo brezhibno je odvisno od telefona do telefona, ker ima vsak svoj firmware. Ampak glede na to, da je to nov telefon, bo Nokia verjetno izdajala posodobitve in poskrbela da ne bo večjih problemov.

Kar se tiče Symbiana na splošno pa je to več ali manj edina "smart" varianta, če gledaš poceni telefone ki niso touch screen. Ta OS je preverjen in deluje na velikem številu telefonov.

Propombe v zvezi s Symbianom so večinoma za touch screen verzije (S60v5 etc.) na dražjih telefonih ala N97, ki so marsikoga razočarali. V primerjavi z Androidom in iOS je S60v5 slabši na določenih mestih (ne pa povsod).
Če hočeš več informacij pa moraš bolj točno povedat kaj nameravaš počet s telefonom oz. kaj pričakuješ od njega.

js osebno ::

mare_ je izjavil:

A je res tak crap, kot nekateri pravijo?

Izgleda da so pozabili povedati da se kakšen blog tudi vrne, nekateri ne-ameriški blogi pa so tudi zelo optimistični.

Za telefon s tipkovnico je Symbian trenutno najboljši operacijski sistem. Pri C5 je prisotna tudi integracija Facebooka in Twitterja v imeniku, telefon pa sam po sebi sploh ni tako low-endish. Za 175 € v prosti prodaji namreč dobiš relativno isto kot za 550 € vredno N95 3 leta nazaj..

mare_ ::

neres:
ok, kul :) s telefonom nameravam pisat smse, telefonirat :P, brat mail, viseti na facebooku, hoditi na internet, ga met namesto planerja in to je v glavnem to.
Pričakujem in upam pa predvsem, da bi bil telefon vsaj nekaj časa pač en tak zanesljiv gadget in da se ne bi rabil polovico časa ukvarjati s samim telefonom, da bi dejansko delal. Pač v stilu raznih zmrzovanj, obešanj, ugašanj; ugibanj, če se bo tokrat dejansko povezal na internet al ga bo treba resetirat, če mi bo poslal sms al se bo obesil; naključnega vklapljanja t9 sredi pisanja smsov, pa tudi da se recimo imenik, smsi ne odpirajo toliko časa, da grem vmes še lahko na kavo... kar mi pač dela trenutni telefon (in je bil na servisu in je updejtan) in ga zato menjam.

Izgleda da so pozabili povedati da se kakšen blog tudi vrne, nekateri ne-ameriški blogi pa so tudi zelo optimistični.
Ne spremljam preveč tega, tako da me je tisto tudi precej presenetilo (ker z nokio včasih nisi mogel falit :) in zato tudi sprašujem.

Za telefon s tipkovnico je Symbian trenutno najboljši operacijski sistem. Pri C5 je prisotna tudi integracija Facebooka in Twitterja v imeniku, telefon pa sam po sebi sploh ni tako low-endish.
super :) ja, ta integracija facebooka se mi tudi precej fajn sliši. Ok, ja, je pa v družbi kakšnih iphonov, htcjev in podobnih zverin vsaj kar se tiče cene precej na spodnjem koncu ;)

neres ::

Za to kar rabiš bi moralo vse delat BP.
S kakim touch screen telefonom bi imel pač večji zaslon, ampak tudi kakšen minus.

Če ima C5 (trenutno) kake specifične probleme/hrošče pa ti bojo lažje povedali lastniki teh telefonov. Če ne tukaj jih sigurno najdeš na kakem forumu od Nokije..

mare_ ::

Ok, hvala :)
touchscreena pa ne maram trenutno :P (razen če ni na nivoju iphona, kar je pa rahlo izven budgeta)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia se potaplja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
8629872 (26070) floyd1
»

Sony Ericsson opušča Symbian

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
286950 (5618) Grey
»

kateri telefon?

Oddelek: Mobilne tehnologije
144049 (3647) destroyer2k
»

Nova anketa (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
5517380 (15981) bluefish
»

N900 ali HD2 ?

Oddelek: Kaj kupiti
111445 (1266) erzy

Več podobnih tem