Forum » Pomoč in nasveti » AC'97 OnBoard
AC'97 OnBoard
matic ::
Kupil sem si eno djabe racunalo z OnBoard AC'97 zvocno in graficno..
Pa saj ni tolk slabo.. ampak ko npr. v Explorerju premikm scrollbar mi zvok zacne takrat full prekinjat.. (hrescat)
Ima kdo kak nasvet kako to kaj popravit!? Ce se kaj da!?
Pa saj ni tolk slabo.. ampak ko npr. v Explorerju premikm scrollbar mi zvok zacne takrat full prekinjat.. (hrescat)
Ima kdo kak nasvet kako to kaj popravit!? Ce se kaj da!?
AngelOfDeath ::
malo tehničnih podatkov pa lahko daš o sistemu :)
daj si proval z najnovejšimi vozniki
daj si proval z najnovejšimi vozniki
JP ::
Nisi edini. Če boš dal zvočnike bolj naglas boš slišal tudi ko boš premikal miško in ko ti bo praskal disl....
Kaj hočeš, najbolje je da se sprijazneš, kot sem se jaz.
Kar pa se gonilnikov tiče, jih jaz še nisem našel takšnih, ki bi ta problem odpravili. Če pa jih boš ti pa se priporočam za kakšno informacijo.
Lp by JP
Kaj hočeš, najbolje je da se sprijazneš, kot sem se jaz.
Kar pa se gonilnikov tiče, jih jaz še nisem našel takšnih, ki bi ta problem odpravili. Če pa jih boš ti pa se priporočam za kakšno informacijo.
Lp by JP
Ne zadeve se ne slisi ko praska disk in ko se premika miska.. pa tudi ce dam do konca zvocnike.. pa to ni malo.. gre samo nekej do 80W rmsa
Zahresci pa hitro, zlasti v IE, ko grem z misko cez link ki spremeni barvo in sploh ooooorenk ko premikam scrollbar!
Sistem je Celeron1100 Tulatin na QDI plati Advance 6T al neki tazga.. 128MB rama oz. 120MB rama.. ker 8 ga pokuri onboard graficna.
Ma saj pri meni ni tolk grozno.. ta racunalo imam itaq kot pomozno racunalo in server
Samo vseeno me pa to moti! Kaj potem se res nic ne da poslihtat!?
Zahresci pa hitro, zlasti v IE, ko grem z misko cez link ki spremeni barvo in sploh ooooorenk ko premikam scrollbar!
Sistem je Celeron1100 Tulatin na QDI plati Advance 6T al neki tazga.. 128MB rama oz. 120MB rama.. ker 8 ga pokuri onboard graficna.
Ma saj pri meni ni tolk grozno.. ta racunalo imam itaq kot pomozno racunalo in server
Samo vseeno me pa to moti! Kaj potem se res nic ne da poslihtat!?
PCI latency patch? (al pa u biosu če maš)
!? U BIOSu ce imam kaj? Tut nevem se kaj je lateny time.. ://
DavidJ ::
Meni ta kartica dela cist ok. Instaliral sem tanove VIA driverje za maticno in dela vse ok.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
spucek ::
Ker mi je Tomi zaklenu temo,bom tule prlepu:
Torej moti me,ker se z to zvočno ne da naštimat jakosti basov in visokih tonov v windowsih.Ker imam slušalke,bi mi to zelo koristilo. Imam win ME. Želel sem Dl nove driverje,vendar sem naletel na problem.Moja plata a7v266c ima int. zvočni čip cmi8738-ac97. ZDej pa na proizvajalčevi strani http://www.cmedia.com.tw najdem 2 gonilnika za zvočno.en je vdx ,drugi pa wdm.Kaj je bolje?In kakašna je razlika? KAko bi lahko nastavljal tiste base in treble?Mogoč z novimi driverji?
Torej moti me,ker se z to zvočno ne da naštimat jakosti basov in visokih tonov v windowsih.Ker imam slušalke,bi mi to zelo koristilo. Imam win ME. Želel sem Dl nove driverje,vendar sem naletel na problem.Moja plata a7v266c ima int. zvočni čip cmi8738-ac97. ZDej pa na proizvajalčevi strani http://www.cmedia.com.tw najdem 2 gonilnika za zvočno.en je vdx ,drugi pa wdm.Kaj je bolje?In kakašna je razlika? KAko bi lahko nastavljal tiste base in treble?Mogoč z novimi driverji?
Previdnost je mati modrosti.
Narcos Satanicos ::
OK pozab tist latency sj najbrž ni kriv... Najnovejše driverje za ac97 si nabav če jih še nimaš, lahko bi tud BIOS updateov.
spucek ::
Pa še to me zanima-če ima plošča in itegrirano zvočno, v mojem priemru čip cmi8738, ta obremenjuje procesor ali je samostojen?
Previdnost je mati modrosti.
Narcos Satanicos ::
To pa mene tud zanima. Ne morm najdt nobenah podatkov o temu. Samo pr najnovej plati od MSI piše da ma hardwersk sound (cmedia) pa tud sm slišou da je c media bol od realtek ac97 al pa via ac97 čipov. Samo glede na to da za ac97 ponavad piše da je to codec bi jest reku da je to samo software in more proc. vse računat.
cekr ::
Ta zvočna, ki je na MSI VT400 ultra je C-media, in kot sem videl po podatkih, ni AC97. naj bi imela svoj kodek. Kot sem malo pogledal, naj bi bila c-media pod okriljem creativa. Pa tudi nekaj nagrad so pobrali letos na nekaj sejmih. Sicer pa ne vem, ali je to res ali pa je samo reklama.
knut ::
Problem znata biti miš ali zvočniki na USB-ju! Če je tako, poizkusi s takima na navadnem napajanju in mišjo na PS2.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 5.1 zvok v PC igrah?Oddelek: Zvok in slika | 4964 (1380) | KTr1sk |
» | Star računalnik MS-DOS igre v Windows 98 SEOddelek: Igre | 5840 (4328) | opeter |
» | c media zvočna kartica in kako najti driverjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1634 (1596) | Fatboyslim |
» | integrirana zvočna karticaOddelek: Strojna oprema | 1599 (1438) | Boki_ |
» | zvok iz SB Live šteka na VIA platah!Oddelek: Zvok in slika | 907 (774) | Vlady |