Forum » Elektrotehnika in elektronika » Elektronika za CNC
Elektronika za CNC
TheBlueOne ::
Pozdravljeni,
pred nekaj časa sem si našel uležajenje za moj cnc. Za hec sem začel pisati tudi blog o senah in sestavljanju. Tukaj je link na ta blog. Pripenjam zato, da vidite, za kakšno uležajenje se gre. Sedaj pa iščem elektroniko.
Zanima me kaj si mislite o klik.
Ali pa klik.
Še najbolj bi bil vesel, če mi lahko predlaga še kdo kakšen vir za elektroniko. Zanima me tudi, če je okoli 3 Nm morda pretiravanje za CNC te velikosti.
pred nekaj časa sem si našel uležajenje za moj cnc. Za hec sem začel pisati tudi blog o senah in sestavljanju. Tukaj je link na ta blog. Pripenjam zato, da vidite, za kakšno uležajenje se gre. Sedaj pa iščem elektroniko.
Zanima me kaj si mislite o klik.
Ali pa klik.
Še najbolj bi bil vesel, če mi lahko predlaga še kdo kakšen vir za elektroniko. Zanima me tudi, če je okoli 3 Nm morda pretiravanje za CNC te velikosti.
VolkD ::
Malo mi je čudno, ker je bila prva misel, da so bili motorji pri tem stroju že zraven. Tisti bi po vsej verjetnosti bili najbolj ustrezni.
Koračni motorji imajo to slabo lastnost, da jim navor z hitrostjo vrtenja hitro pada. Če že izbiraš druge motorje, potem je smiselno razmišljati o servo motorjih. Od izbire tipa motorjev pa je seveda odvisna tudi pripadajoča elektronika.
Koračni motorji imajo to slabo lastnost, da jim navor z hitrostjo vrtenja hitro pada. Če že izbiraš druge motorje, potem je smiselno razmišljati o servo motorjih. Od izbire tipa motorjev pa je seveda odvisna tudi pripadajoča elektronika.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.
TheBlueOne ::
Res je. Motorji so bili zraven. Vendar je stroj imel ravno z elektroniko težave. Bili so servomotorji.
Zadeva je bila žična erozija. In je bila narejena za premikanje velikih mas počasi. Jaz bi rad zadevo predelal na malo hitrejše delovanje, ker bo frezala les, linolej in podobne materiale do 1cm globine. Zato ni potrebno takšno krmiljenje kot je bilo prej.
Naj omenim, da je brez obdelovanca bilo kakšne 50kg premikajoče se mase.
Adapterji za motorje niso problem. Na voljo imam orodjarsko podjetje, katero mi je pripravljeno narediti adapterje na kakeršenkoli sistem. Oz pomagati.
Še enkrat, zanima me kakšni se vam zdijo kompleti, na katere sem linkal zgoraj. In ali lahko predlagate, da elektroniko nabavim kje drugje.
Pa še, glede na to kar vidite, ali so ti kompleti dovolj dobri.
Zadeva je bila žična erozija. In je bila narejena za premikanje velikih mas počasi. Jaz bi rad zadevo predelal na malo hitrejše delovanje, ker bo frezala les, linolej in podobne materiale do 1cm globine. Zato ni potrebno takšno krmiljenje kot je bilo prej.
Naj omenim, da je brez obdelovanca bilo kakšne 50kg premikajoče se mase.
Adapterji za motorje niso problem. Na voljo imam orodjarsko podjetje, katero mi je pripravljeno narediti adapterje na kakeršenkoli sistem. Oz pomagati.
Še enkrat, zanima me kakšni se vam zdijo kompleti, na katere sem linkal zgoraj. In ali lahko predlagate, da elektroniko nabavim kje drugje.
Pa še, glede na to kar vidite, ali so ti kompleti dovolj dobri.
VolkD ::
Niti eden od kompletov ni boljši od servo motorjev. Je pa res, da je kontroler za servo motor nekoliko težje narediti. No glede na to, da ne obvladaš izdelave ne enega ne drugega je načeloma ta argument precej prazen. Uporabi original motorje! Elektroniko seveda narediš novo. Koračni motorji bi celotno mehaniko premikali še počasneje od servo motorjev. S koračnimi motorji boš zelo težko dosegel več kot 300 obratov v minuti.
Za kakšno informacijo več, bi bilo dobro vedeti podatke o servo motorjih, ki jih že imaš.
Za kakšno informacijo več, bi bilo dobro vedeti podatke o servo motorjih, ki jih že imaš.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | servo motorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7260 (6532) | perooo25 |
» | kakšem motor potrebujemOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1444 (1209) | TESKAn |
» | moč elektromotorjevOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4614 (3916) | sidd |
» | močnostni delilnik za koračne motorjeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1891 (1682) | VolkD |
» | Kje dobit elektromotorcek, ki se pocasi vrti...Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5232 (4670) | madboy |