Forum » Pomoč in nasveti » RAID obnovitev podatkov
RAID obnovitev podatkov
THoRvat051 ::
LP
Imam 3 diske, prvi je razdeljen na 3 particije tu je tudi windows, druga dva sta povezana v RAID.
Pred formatiranjem sem imel Windows 7 potem sem si ga ponovno naložil, ampak zdaj mi manka ta disk ko je RAID.
Če grem v upravljanje diskov mi ga prikaže kot nedodeljen,
Zanima me kako bi ga lahko obnovil da bi obrdžal vse prejšne podatke ki so na njem.
Lahko podatke ki so na njem kako rešim?
Imam 3 diske, prvi je razdeljen na 3 particije tu je tudi windows, druga dva sta povezana v RAID.
Pred formatiranjem sem imel Windows 7 potem sem si ga ponovno naložil, ampak zdaj mi manka ta disk ko je RAID.
Če grem v upravljanje diskov mi ga prikaže kot nedodeljen,
Zanima me kako bi ga lahko obnovil da bi obrdžal vse prejšne podatke ki so na njem.
Lahko podatke ki so na njem kako rešim?
- spremenil: THoRvat051 ()
Pyr0Beast ::
Ce imas RAID0 je to koliko podatkov bos nazaj dobil, ce je slo kaj narobe. 0
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
_Dejan_ ::
Vse se da. Tudi če na kontrolerju podreš RAID polje se da dobiti nazaj podatke. Sedaj pa je vprašanje koliko so ti podatki pomembni in tudi koliko si pripravljen dati za to, če sam ne znaš dobiti podatkov iz sesutega RAID-a...
Recimo ko je meni crknil en disk iz RAID5 polja z tremi 1TB diski in nato padel ven še drugi(Intel RAID kontroler ICH9R) polja nazaj več nisem mogel vzpostaviti... Če veš kolikšen je bil strip size polja potem se da rešit podatke vendar v mojem primeru je to trajalo zelo dolgo(cca. 21-28dni)...
V RAID0 če ti odleti en disk podatki ne bodo uporabni...
Recimo ko je meni crknil en disk iz RAID5 polja z tremi 1TB diski in nato padel ven še drugi(Intel RAID kontroler ICH9R) polja nazaj več nisem mogel vzpostaviti... Če veš kolikšen je bil strip size polja potem se da rešit podatke vendar v mojem primeru je to trajalo zelo dolgo(cca. 21-28dni)...
V RAID0 če ti odleti en disk podatki ne bodo uporabni...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _Dejan_ ()
THoRvat051 ::
Imam RAID0, ampak sem ugotovil da so mi mankali driveri od osnovne.
Zdaj mi vse deluje normalno.
Vseeno hvala za pomoč!
Zdaj mi vse deluje normalno.
Vseeno hvala za pomoč!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RaidOddelek: Strojna oprema | 3875 (3613) | ender |
» | 2x160GB raid0 - lahko kako resim podatke?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1513 (1159) | zee |
» | RAID???Oddelek: Strojna oprema | 2340 (2085) | falotXP |
» | 2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 14336 (9940) | matrix2 |
» | RAID kontroler (abit kt7)Oddelek: Strojna oprema | 2078 (1879) | Igor |