Forum » Programska oprema » VmWare ESXi- a je kdo že delal z brezplačno verzijo ?
VmWare ESXi- a je kdo že delal z brezplačno verzijo ?
Brane2 ::
Sem se mislil poigrati z virtualizacijo na malo nižjem nivoju in sem zagrabil ESXi, ker sem pač slišal hvale o performansah in ker se mi je zdela osnovna ideja zanimiva.
A že na začetkju sem naletel na nepremostljive težave- stvar se ne zinštalira. Vedno ji sfali nek modul, ki ga med inštalacijo ne najde in tam se zaglupi. Probal sem verzije 4.1 in 4.0.
Cel install zgleda tako ubogo, kot da zadeve ni naredila ista firma, ki je spravila skup Workstation verzijo, ampak kup mulcev.
Ima kdo kake pametne izkušnje s tem ?
A že na začetkju sem naletel na nepremostljive težave- stvar se ne zinštalira. Vedno ji sfali nek modul, ki ga med inštalacijo ne najde in tam se zaglupi. Probal sem verzije 4.1 in 4.0.
Cel install zgleda tako ubogo, kot da zadeve ni naredila ista firma, ki je spravila skup Workstation verzijo, ampak kup mulcev.
Ima kdo kake pametne izkušnje s tem ?
On the journey of life, I chose the psycho path.
dunda ::
ESXi je zelo "core" - torej brez vsake nepotrebne navlake. Ampak brez skrbi, ko zadevo namestiš, potem odlično deluje ...
Slutim, da imaš kakšne težave s kompatibilnostjo strojne opreme. Preveri, kaj potrebuje ... pogosto je težava v RAID kontrolerju.
Slutim, da imaš kakšne težave s kompatibilnostjo strojne opreme. Preveri, kaj potrebuje ... pogosto je težava v RAID kontrolerju.
https://www.kacnje.eu
Invictus ::
Poglej si Vmware ESXI "Hardware Compatibility List".
Če tvojega hardwara ni noter, potem pozabi nanj ...
BTW, kaj pa imaš?
LP I.
Če tvojega hardwara ni noter, potem pozabi nanj ...
BTW, kaj pa imaš?
LP I.
Simple Phenom plata z nVidia kartico in onboard mrežnimi. Nisem gledal kaj točno a skor ziher Realtek.
Totalka nič posebnega..
Totalka nič posebnega..
PaJo ::
ESXi deluje super, tudi na kakem "sestavljenem" pc-ju, edino Eealtek mrežni ti skoraj zagotovo ne bo delovala, sem sam moral dodat intel zadevo, seveda na 4.x verziji rabiš 1gbit, ker 100mbit ne podpirajo več. Drugače pa na brand strežnikih običajno deluje out of box, pa še Vmware izdeluje občasno prirejene verzije za HP, IBM in Dell.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Pa to laufate na Intlovem ali AMDjevem železju ?
Hmm, sem premetal kar nekaj po netu in vidim, da določen folk ima na Phenomu natanko iste probleme kot jaz.
Nekdo je zaradi tegha prešaltal na Citrixov Xenserver, katerega kopijo ravnokar vlečem dol...
Nekdo je zaradi tegha prešaltal na Citrixov Xenserver, katerega kopijo ravnokar vlečem dol...
ESXi mi po N-tem poskusu ni uspelo spravit z mrtve točke.
Xenserver pa sem inštaliral in pognal od prve...
Xenserver pa sem inštaliral in pognal od prve...
PaJo ::
Tudi sam sem se igral samo na Intelu, AMD nisem imel še nobenega z ESXi, zgleda da ima lahko s tem generalne težave, sploh če Xen gor dobro dela.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
alen1 ::
Jaz mam na AMD-ju Athlon 4000+ deluje super. Imam pa ESXi 4.0. Moti me pa par reči naprimer USB-ji ne delujejo, diske se ne da priklopit celotne treba obvezno kreirat virtualne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sistem za virtualizacijo (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7832 (5404) | Blisk |
» | Virtualizacija Operacijskih SistemovOddelek: Operacijski sistemi | 2191 (1866) | jlpktnst |
» | ESXi 4.0 ServerOddelek: Operacijski sistemi | 2379 (1943) | _Dejan_ |
» | bare metal server virtualizationOddelek: Operacijski sistemi | 1572 (1412) | BlueRunner |
» | Izšel brezplačni VMware ESXi HypervisorOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 7509 (4666) | BlueRunner |