Forum » Zvok in slika » Dva monitorja na enem računalniku
Dva monitorja na enem računalniku
deejay2 ::
Zanima me, a obstajajo kaki ok razdelilci, s katerimi lahko v grafično kartico, ki ima en DVI in en VGA vtič, priklopiš dva DVI monitorja? Ampak je pogoj, da je slika na obeh popolnoma enako kvalitetna, kot bi bila, če bi vklopu v grafično samo en monitor. Če bi bila s tem razdelilcem slika slabša, potem mam raj en monitor.
SmeskoSnezak ::
Pri dveh se ne pozna. Morata pa biti identicna monitorja!! In ne rabis razdelilec je dovolj ze pretvornik, ki ga dobis zravn graficne.
@ Pusti soncu v srce... @
Zraven moje nisem dobil nobenega pretvornika. Računalnik sem pa kupil že sestavljen.
Kako zdej fanta, en pravi, da se ne bo poznala razlika, eden pa da se bo. Ne morem kr reskirat z nakupom :).
Kako zdej fanta, en pravi, da se ne bo poznala razlika, eden pa da se bo. Ne morem kr reskirat z nakupom :).
bluefish ::
Pri dveh ne bi smelo biti problema. Res pa ne vem, zakaj enostavno ne priklopiš na VGA s pomočjo DVI petvornika.
Okapi ::
Če sta enaka monitorja, razlike skoraj sigurno ne boš opazil. Teoretično je digitalna povezava (DVI) malo boljša kot analogna (VGA), v praksi pa se v glavnem ne opazi. Ampak z nobenim pretvornikom ne bo nič bolje kot če samo adapter na kabel natakneš.
O.
O.
Tud to je varjanta, da uporabim DVI pretvornik, v katerega dam VGA kabel iz monitorja. Samo mi je čudno, da bi ta pretvornik naredil enako sliko, kot jo original DVI?
Okapi, to glede tega, a nekdo opazi ali ne je odvisno tud od monitorja. Pri enih se opazi, pri enih pa ne.
Okapi, to glede tega, a nekdo opazi ali ne je odvisno tud od monitorja. Pri enih se opazi, pri enih pa ne.
milc ::
Pretvornik gotovo ne bo naredil enako kvalitetnega signala, kot jo ponuja direkt DVI.
Če hočeš imet kvaliteto, kupi tako (kvalitetno) kartico, ki ima več izhodov.
Popolnoma enako kvalitetno sliko pa boš zelo težko imel. Tudi če imaš dva enaka monitorja, ti nihče ne zagotavlja, da sta enako nastavljena (kalibrirana). Poleg tega pa na sliko vpliva tudi ambientna svetloba, ki pri dveh, drug poleg drugega stoječih monitorjih, ni enaka. In si spet tam.
Če hočeš imet kvaliteto, kupi tako (kvalitetno) kartico, ki ima več izhodov.
Popolnoma enako kvalitetno sliko pa boš zelo težko imel. Tudi če imaš dva enaka monitorja, ti nihče ne zagotavlja, da sta enako nastavljena (kalibrirana). Poleg tega pa na sliko vpliva tudi ambientna svetloba, ki pri dveh, drug poleg drugega stoječih monitorjih, ni enaka. In si spet tam.
SmeskoSnezak ::
Pri meni je tako, da imam dva identicna monitorja prikloplena na DVI in VGA (z DVI pretvornikom), nastavil sem oba rocno in ne opazim neke blazne razlike. Je pa res, da se ne bavim z grafiko ali oblikovanjem, temvec ju imam za multitaksing.
@ Pusti soncu v srce... @
branc ::
Obstaja USB pretvornik v VGA/DVI/HDMI, stane cca.40 EUR. Preverjeno deluje! Go google.it :)
Lonsarg ::
Ne bo kake opazne razlike. VGA je zaradi svoje narave bolj občutljiv na kvaliteto kabla, pa lahko če maš slab, dogl itd kabel pride do kakih deformacij. Ampak v večini primerov do tega ne pride in imaš sliko tako kot na DVI.
Monitor bi seveda kupil povsem isti, kot ga imam sedaj, tko da s kalibriranjem enakih nastavitev ne bi blo nobenega problema. Mi je pač pomembno, da sta monitorja enaka in da dajeta enako sliko, v nasprotnem primeru bi me gledanje tako na enega kot drugega motilo.
Lonsarg ::
Če hočeš čisto za ziher zadevo pa reje ne bi VGA izhoda uporabil, potem obstaja še rešitev, da kupiš DVi razdelilec, ki razdeli sliko, čisto enako, samo niso tako poceni.
To sm tud vidu. Mislm da je bil 40EUR. Ampak še zmerej sm mal skeptik, da je slika na obeh dveh monitorjih, priklopljenih na ta razdelilec, enako dobra kot pri single monitorju, vklopljenem direktno v DVI vhod grafične.
MonkeyHead ::
http://www.mimovrste.com/artikel/217001...
6€ kupi to sranje...
pol pa lepo ta monitor ko ga maš zaj prikluči na dvi pol vga to dvi pa boš vido če je kaj slabša slika če ne kupi še en monitor in to je to. Meni 94" televizija dela s tem pretvornikom iz dvi na hdmi pa je vredu tak da probi.
6€ kupi to sranje...
pol pa lepo ta monitor ko ga maš zaj prikluči na dvi pol vga to dvi pa boš vido če je kaj slabša slika če ne kupi še en monitor in to je to. Meni 94" televizija dela s tem pretvornikom iz dvi na hdmi pa je vredu tak da probi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | trije monitorji na en računalnikOddelek: Zvok in slika | 7051 (6303) | Janac |
» | priklop treh monitorjev na ATI vga (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8488 (7620) | frudi |
» | Priklop dveh monitorjevOddelek: Strojna oprema | 1010 (879) | deejay2 |
» | DVI KVM preklopnik na VGA monitorOddelek: Zvok in slika | 4537 (4386) | Saladin |
» | LCD - iz VGA na DVI-DOddelek: Strojna oprema | 2911 (2727) | uporcek |