Forum » Operacijski sistemi » Sony Vaio - kako najti gonilnike?
Sony Vaio - kako najti gonilnike?
tzupan ::
Zdravo!
Verjetno bo polno smeha, a zadeva ni tako simpl :)
Kolega je iz Iraka prinesel Sony Vaio mali notesnik (9 ali 11").
Nikjer na notesniku ni nobene oznake, zato nevem kako naj najdem gonilnike za Win 7 Pro!?!?
Ima kdo kakšen pameten software, s katerim bi lahko nasel ter sproti namestil gonilnike?
Probal sem že DriverMax, DriverDetective,... a so vsi nekaj plačljivi,...
Thenks za nasvete :)
Verjetno bo polno smeha, a zadeva ni tako simpl :)
Kolega je iz Iraka prinesel Sony Vaio mali notesnik (9 ali 11").
Nikjer na notesniku ni nobene oznake, zato nevem kako naj najdem gonilnike za Win 7 Pro!?!?
Ima kdo kakšen pameten software, s katerim bi lahko nasel ter sproti namestil gonilnike?
Probal sem že DriverMax, DriverDetective,... a so vsi nekaj plačljivi,...
Thenks za nasvete :)
pozdrav, tomaz
-------------------------------------------------------------------------
gsm 040 719 917
gsm 040 719 917
Greg91 ::
na sony-evi spletni strani (http://support.vaio.sony.eu/computing/v... vpišeš samo serijsko številko prenosnika na podlagi katere, ti samodejno zazna model prenosnika in ponudi primerne driverje za izbran operacijski sistem.
Edit: pred namestitvijo gonilnikov je dobro, če na spletu poiščeš po kakšnem vrstnem redu je potrebno gonilnike namestiti, saj so VAIO-ti glede tega občutljivi (vsaj pri moji seriji je tako).
Edit: pred namestitvijo gonilnikov je dobro, če na spletu poiščeš po kakšnem vrstnem redu je potrebno gonilnike namestiti, saj so VAIO-ti glede tega občutljivi (vsaj pri moji seriji je tako).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Greg91 ()
tzupan ::
na sony-evi spletni strani (http://support.vaio.sony.eu/computing/v... vpišeš samo serijsko številko prenosnika na podlagi katere, ti samodejno zazna model prenosnika in ponudi primerne driverje za izbran operacijski sistem.
Ja, to že razumem, a moje serijske številke ni nikjer na prenosniku mogoče videti.
Je še kakšna druga opcija?
Kot sem že zgoraj napisal, na notesniku dejansko razen Intel Atom ni niti ene same nalepke ali kaj kjer bi se dalo razbrati MODEL ali SERIJSKO,...
Potrebujem drugo rešite, žal ;(
pozdrav, tomaz
gsm 040 719 917
gsm 040 719 917
Wox ::
Čudno. Pa si že probal namestiti Win7? Večinoma prepozna vse naprave in namesti gonilnike sam iz medija. Če ne pa prek updatea razen kakšne eksotike, kar pa Sony ni.
Commodore 64
zee ::
Zagon prenosnika iz kakšnega Ubuntu CD-ja, nato pa v Terminal in natipkaš "lspci" (brez narekovajev). Po drugi strani pa lahko plokneš noter Win7 inštalacijski DVD in inštaliraš zadevo in upaš, da ti najde mrežno kartico, kajti potem moraš samo še obiskati Windows Update in to je to.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosnik za delo na terenuOddelek: Kaj kupiti | 1265 (1183) | jype |
» | Program za nastavitev zaslona (svetilnost,...)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1150 (1014) | Realman |
» | Sony VAIO TX3 s samo 1.25 kg in desetimi urami avtonomijeOddelek: Novice / Procesorji | 4469 (2967) | Jst |
» | Sony VAIO PCG-FR315M GonilnikiOddelek: Strojna oprema | 1418 (1292) | Andrejcek |
» | Sony predstavil dva posebnežaOddelek: Novice / Optične enote / mediji | 2395 (2395) | pirx |