» »

Levičar(ne politično)

Levičar(ne politično)

kozjakovec ::

Naš tamal bo izgleda postal levičar(čedalje več stvari počne z levo roko).Kot so nas učili,je usmerjenost pogojena z mestom kontrolnih centrov v možganih.Torej levičarji imajo kontrolni center za roko na desni polovici možganov,desničarji pa obratno.Ampak ,ko sem opazoval našega tamalga,je v določenem obdobju uporabljal enakovredno obe roki,leva roka pa je postala dominantna šele v zadnjem v zadnjem obdobju.Torej po tej teoriji, bi se center za nadzor rok šele ustvarjal(star je 5 let),kar pa verjetno ni res.Malce komplicirano napisano,vendar upam ,da sem razumljiv.

popster ::

moje mnenje je da če hočeš lahko zamenjaš usmerjenost kadar hočeš. Uporabljati obe roki pa je umetnost.
link (spodaj)

Wad@ ::

Eh, ne vem..sam delam stvari na "pol". Recimo, pri športih uporabljam večinoma levico (roko in nogo). Jem in pišem pa z desno..razen v primeru istočasne uporabe vilic in noža. Takrat imam nož v levi in vilice v desni, in ne switcham med razrezom in nošenjem stvari v usta, kot (mislim) da je v "običaju".:)
Zdaj, kje imam ta kontrolni center pa nimam blage;)

Dvomim,da lahko prosto spreminjaš svojo usmerjenost,ker imajo levičarji mirsikdaj v svojem življenju težave in bi z veseljem postali desničarji.

Dvomim,da lahko prosto spreminjaš svojo usmerjenost

Prosto ravno ne, rabiš nekaj vaje, ampak ta post vendarle tipkam z obemi.. enakovredno.

koyotee ::

lol, tipkaš s prsti ne z roko.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

msjr ::

Dvomim,da lahko prosto spreminjaš svojo usmerjenost,ker imajo levičarji mirsikdaj v svojem življenju težave in bi z veseljem postali desničarji.

Ja, a res? Sem levičar in nimam nobenih težav. Uporabljam miško na desni strani, z desno roko in lahko zraven z levo tipkam dosti hitreje kot desničar. V avtu med prestavljanjem imam "boljšo" roko na volanu.

No ja, napisa "Buongiorno" ne vidim, ko pijem iz Illy šalic, kar pa ni ne vem kakšen minus.

Ziga Dolhar ::

Jaz kot levičar nimam nobenih težav. Sem pa takisto mešane sorte - pišem z levo, badminton igram prvenstveno z desno (zgolj za primer), leva sicer ni problematična. Miš tudi držim v desni, z levo ne gre :P.

Še največja težava je, da me folk sprašuje, zakaj imam uro na desni roki :). Plus rahle težave z "desničarskimi" šalčkami (Julius Meinly-varianta).

Je bilo pa enkrat v službi (izdelava spletnih strani), ko smo ugotovil, da smo bili na "naši strani" (produkcija - prelom, programiranje in tisto vmes) vsi razen enega levičarji :).
https://dolhar.si/

jl ::

Jaz sem tudi levicar pa ne vidim nobenih tezav. Po mojem imamo motoriko levicarji se toliko bolje razvito, ker smo primorani prevzeti dolocene stvari desnicarjev. Pisem z levo, jedilni pribor drzim kot desnicarji (vilico in noz), misko drzim z desno... Edino tezava, ki jo pomnim, pa je pri pisavi v osnovni soli saj kot levicar prekrivas napisano (v primeru nalivnega peresa pa lahko tudi napisano razpacas). Vse ostalo pa bp.

msjr ::

O, ja, nalivnik pa je težava... K sreči so že bolj redka sorta. Za ta hude pogodbe pa se z veseljem potrudim tudi z nalivnikom :D

LapD ::

Najboljši primer je Rafael Nadal, čisti desničar v otroštvu ... Do 13 leta je nažigal z desno (imel je sicer dvoročni backhand in forehand), potem pa sta s fotrom rekla, da bi bilo za tekmece bolj neugodno, če bi postal levičar. No in sedaj ima najboljši levoroki forehand na svetu :)

Se pravi vse se da naučit pomojem.
web&motion designer

Ziga Dolhar ::

Hmm, glede nalivke - sam brez problema pišem z nalivnikom. Tudi en mende dost driblarski faks sem naredu ekskluzivno z nalivnikom. (Pa nimam nobene "levičarske" variante ... se navadiš pisat tako, da s tistim delom roke pač ne drsiš po papirju, ampak maš malenkost dvignjenega, oziroma pišeš malo "višje" od položaja roke. Težko opišem, ker se s tem nisem nikoli preveč ukvarjal :)).
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

boogie_xlr ::

Jazže od oš večinoma vse pišem s parkerjem in sem si zaradi tega tudi kupil enega malo boljšega s kovinskim ohišjem, ki ga imam že 6let in je še sedaj super.

opeter ::

Prvotno sem bil sicer levičar, a so me starši in tudi v šoli (učiteljice) večkrat (fizično) kaznovali.
Tako sem bil prisiljen se navaditi, da uporabljam za pisanje/risanje desno roko.

No, na skrivaj sem še vedno marsikaj delal z levo roko. Recimo streljanje z zračno puško, kopanje (oz. držanje lopate, motike itn.) prav tako delam primarno z levo roko.

V primeru, da bi npr. zaradi nesreče izgubil desno roko, bi lahko na uporabo leve roke preklopil po nekaj dneh aktivnega treninga.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

klemenSLO ::

He he... (opeter: ... No, na skrivaj sem še vedno marsikaj delal z levo roko)
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Verjetno je levičarjev precej več kot se zavedamo,samo ,da so se morali naučiti delati s "tapravo "roko in so priučeni desničarji.Samo temo pa sem odprl,ker se mi zdi tista teorija o naprej določenem usmerjenju ni 100%.

T-h-o-r ::

pišem in jem z levo, kakšne bolj fine stvari tudi z levo

vse ostalo pa z desno, v njej imam tud več moči

kozjakovec je izjavil:

kakšne težave že? :))
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

Konkretno gledam našga tamalga težje piše kot bi z desno,ker mora roko nekako čudno zaviti.Ker sem malo starejša generacija sem v JLA doživel primer ,ko je puška poškodovala vojaka(puška in zaščitna maska so bile narejene za desničarje).Res pa je,da smo ljudje izredno prilagodljivi.

T-h-o-r ::

"težje piše kot bi z desno,ker mora roko nekako čudno zaviti."

lol wat? sem pa prepričan, da je njemu položaj pisanja povsem naraven
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

mr Vragec ::

Sam sem "levi" levičar. Pišem definitivno z levo pa juho jem z levo. Navada je da držiš vilice v levi, tako da tukaj ne vidim razlike ?!.
Miško imam v službi na desni, doma pa na levi strani (normalna nastavitev gumbov).
Nevem v čem bi bili prikrajšani ? ... če si malo iznajdljiv pa ko si malo starejši se hitro navadiš, da lahko delaš vse z obema rokama. Sam se skoz imel miško v levi, ko sem pa prišel v službo pa sem jo zaradi sodelavcev prestavil v desno (so mi drugače hoteli s telefonom kurzor premikat :) ).

lp

kalko ::

Sam sem desničar, a nekatere stavri imam bolj občutek početi z levo roko.

Če držim volan samo z levo roko, lahko precej bolj natančno obvladujem avto, kot če ga držim samo z desno. Tudi kar se tiče povratnih informacij preko volana, jih zaznavam večinoma samo z levo roko.

Tudi če delam kaj finomehaničnega, imam za to več občutka v levi kot v desni roki.

Aja, pa Levanka Rukić se tudi obnese precej bolje kot Desanka Šakić. :D

Sam sem desničar

Nihče ni 100% desničar, lahko edino počneš 99% procentov stvari z desno

Test se lahko opravi takole :-)

VIP58 ::

Če ni levičarstvo zelo izrazito mu blago priporoči uporabo desne roke, nikakor ga pa ne silit, če bo pa vztrajl ga pa pusti, sam bo najbolje ugotovil kako in kaj.
In ja, biti levičar utegne biti skrajno neprijetno in celo nevarno, dokler ne pogruntaš kako se zadevam streže.
Pri meni se je začelo v osnovni šoli, leta 65 niso imeli kdove koliko posluha za "drugačne" najbolj so trpela moja ušesa;(( seveda sem moral pisati z desno, kar pa mi ni šlo in še danes ne prav dobro. Nikoli ne bom pozabil učiteljice;(sovražil sem jo iz dna srca, maltretirala me je pa štiri leta.
Resna nevarnost se je pa pokazala pri uporabi ročnega vrtalnega stroja, če ga držiš z levo lahko vključiš blokado stikala tako da ostane vkjučeno in če ti zagrabi sveder si ga naj.... Sem v black & deckerju vprašal če imajo vrtalne stroje za levičarje, so bili prepričani da sem prišel iz ljubljane k njim samo zato da jih zajebavam, ko pa sem jim razložil in pokazal problem, so pa še bolj čudno gledali8-O.
Too much of everything is just enough.

JanK ::

Kot zanimivost: Redkokateri clovek ima popolnoma dominantno levo ali desno roko/stran. Skupaj je okoli 20 taksnih indikatorjev in skoraj noben nima vseh samo desnih ali samo levih. Ne spomnim se vseh indikatorjev, nekaj pa jih je:

- S katero nogo stopis na stopnico?
- Ko prepletes prste (kot pri molitvi): kateri palec je na vrhu?
- Ko hodis z rokama na hrbtu: katera roka prime katero?
- Ko prekrizas roke na prsih: katera podlaht je na na vrhu?

Podobno, kot pri pisanju, ce poskusas zamenjati "strani", imas obcutek "nenaravnosti". Npr., ce hocem pri zadnjem izmed nastetih testov zamenjati roki, moram prav pomisliti kaj pocnem, drugace mi roki avtomaticno "skocita" v "normalen" polozaj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako postati levičar

Oddelek: Loža
365171 (3378) SeMiNeSanja
»

Umor ali samomor? (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
549134 (6410) Furbo
»