» »

Navijanje za telebane

Navijanje za telebane

patriot10 ::

Zdravo!

Prosim bi vas, če mi lahko nekdo pomaga pri navijanju mojega compa. Ker se z navijanjem nism ubadal že zelo veliko let in res nimam več pojma kako to gre, bi prosil za res "trotlziher" varianto, pri kateri ni mogoče zjebat compa...

Moje komponente:
matična: ASUS P5NSLI
procesor: Intel Core 2 6400 @ 2,13GHz
ram: 2 GB
grafika: GeForce 7950 GT

Fora je, da mi vsaka malo boljša igra šteka zadnje čase, pa itak zelo malo igram, ampak ko igram, bi rad mel malo več FPS na minimalnih nastavitvah in minimalni resoluciji. :(

PS: A obstaja kak program za navijanje Intelovih procesorjev? Kaj pa za grafične?

HVALA!
FORZA JUVE!

Xserces ::

rivatuner za grafo, drgac pa procesor najbolse navijat cez BIOS ;) lahko bi pa mau funkcijo iskanje uporabu ker je na to temo pomoje ze vsaj 20 tem :D
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

st0jko ::

Potrebuješ novo grafično. Vzemi kako rabljeno 8800GT za 50EUR. Procesor pa navij na 3000, pa bo. Navijanje na 775 je pa neki najlažjega. Povečaj fsb, nastavi množilnik ramov tako, da bo frekvenca rama čim bolj blizu originalni frekvenci. Recimo 800MHz. Po potrebi, če se sistem sesuva malce zvišaj napetost procesorju.

done.
keks?

69charger ::

Jaz bi tudi malo navil procesor da iztisnem več iz Athlona X2 250. Do koliko ga bi bilo varno navit (stock cooler) ?

Hvala za nasvete. :)

Je pa ena fora...

Kar se tiče navijanja procesorja, sem šel v BIOS in pod "Advanced" sem našel možnost "JumperFree Configuration". Tam sem našel možnosti za spreminjat kot so:

PCIE Frequency (trenutna vrednost = 100)
New FSB speed (QDR) (trenutna vrednost = 1066,7 MHZ)
New MEM speed(DDR) (trenutna vrednost = 533,3 MHZ)

Kaj točno morm zdej spremenit, ker zgleda mam js tole malo drugače narejeno?!

Hvala!

PS: seveda se da spreminjat tudi voltažo, ampak tega se ne upam, da ne bo kej narobe. :D
FORZA JUVE!

hojnikb ::

Povečaj New FSB speed (QDR) (trenutna vrednost = 1066,7 MHZ) po recimo 5Mhz, dokler stvar dela.PCIE frekvenco pa mej skoz na 100mhz.
#brezpodpisa

Killermode ::

Kaj pa narediš če stvar neha delat in se ob vnovičnem zagonu ne vrne v prejšnjo stanje?!?

Clear CMOS.
#brezpodpisa

@hojnikb, hvala za nasvet!

Še neki je. Zanimivo se mi zdi, da ko povečujem FSB, mi sorazmerno povečuje tudi MEM speed... lahko pa naštimam, da samo FSB vzdigujem oz. samo MEM speed. Zanima me, če je dobro vzdigniti še MEM speed? :)
FORZA JUVE!

Dokler rami prebavlajo to hitrost ni problema.Preden začneš navijat, nastavi mem frekvenco karseda nizko.
#brezpodpisa

virtuality ::

Dokupi še 2GB rama pa grafa more it nujno! Kup 8800GT dobiš že zelo poceni. Jo imam še vedno in igram vse igrice, tudi crysis pri 30 FPS imam navito. Pa še procesor poskusi naviti če imaš stock hlajenje pa da imaš dobro prezračeno ohišje 2,6 GHz 100%. Imam Core 2 Duo E8500 navitga na 3.61 GHz stock hlajenje. Če spraviš na 2,6 ali več se ti bo močno poznalo.

čaki, a tole mem frekvenco, ko je trenutna vrednost 533,3 MHZ, morm dat nižje al slučajno kej drugega? :)

kar se tiče grafe, bom še malo počakal, bi pa rad trenutno grafo vsaj malo navil, da vidim, če je sposobna dat kej več iz sebe... bom pa mel v mislih tole 8800GT. :)
zdej nekdo je omenu program rivatuner za navijanje grafe, sam js ko sm ga vidu, mi trenutno še ni čist nč jasno kaj bi mogu storiti, da se grafa navije. bom pa še malce bolj podrobno poklikal vse možnosti programa.

PS: je kakšen kul zastonjski programček za preverjanje temperature kompa v Win7? pa še en program sm včasih imel, ko si lahko naredu torture test za preverjanje stabilnosti sistema. kako se imenuje, ve kdo? :S

HVALA!
FORZA JUVE!

rsroki ::

patriot10 je izjavil:

PS: je kakšen kul zastonjski programček za preverjanje temperature kompa v Win7? pa še en program sm včasih imel, ko si lahko naredu torture test za preverjanje stabilnosti sistema. kako se imenuje, ve kdo? :S

HVALA!

Probaj tegale..zastojn je.. http://www.filehippo.com/download_speed... za temperaturo...in tega za procesor (pregled frekvence CPU) http://www.filehippo.com/download_cpuz/
:D
rsroki

Vmx 200 ::

Tisti ki navijate pripravte se da vm bo crknil.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Vmx 200 je izjavil:

Tisti ki navijate pripravte se da vm bo crknil.

Crknal kaj ? Če je stok voltaža pa dobro hlajenje nima kej crknat ..
#brezpodpisa

rsroki je izjavil:

patriot10 je izjavil:

HVALA!

Probaj tegale..zastojn je.. http://www.filehippo.com/download_speed... za temperaturo...in tega za procesor (pregled frekvence CPU) http://www.filehippo.com/download_cpuz/
:D

mal mi je tale GPU temperatura sumljiva. :S sem mel 84 na začetku, zdej ko sem priklopil še dodaten ventilator na stranici ohišja, se je zmanjšala do 81...

torej, povečal sem FSB v biosu za 5 (torej iz 1066 na 1071MHZ) in se mi računalnik sploh ni zbudil, tako da se moral resetirat CMOS. moj bios ima tudi eno opcijo s katero mi pomaga navijat, tako da sem povečal zmogljivost naprej za 10% in comp ni hotel v winse, potem sem zmanjšal na 5% in je zopet začel zmrzovat, tako da sem moral še enkrat resetirat CMOS.
sedaj imam na default nastavitve, ker zgleda ne bo nič iz navijanja...
FORZA JUVE!

poglej max voltago tvojga proca jo dej na tok in potem navij... in ko prids do tistga kar si hotu zacni voltazo nizat... pri tem pa pazi temperature...

Se pravi da men comp zmrzne če ne dam večje voltaže v procesor?!? Eh bom raj ostal na tem kar je...

Killermode je izjavil:

Se pravi da men comp zmrzne če ne dam večje voltaže v procesor?!? Eh bom raj ostal na tem kar je...

da ali pa sploh ne boota

Xserces je izjavil:

da ali pa sploh ne boota

Ja no sej sm probu in v BIOSU in v WIN z programom od GIGABYTE k mam njihovo osnovno ploščo easytune6 in mi je v obeh primerih isto delal al mi ni bootal po 20ih Mhz al pa mi je zmrzval ob prihodu v windows startup al pa je kr med normalnim delovanjem zmrznu. Pa bi si človek mislo, da v taki vročini nič ne more zmrznt razn v zmrzovalniku :)):)):))

xD jst bi na tvojmu mestu naviju iz biosa:/ te easytune pa to men nikol ni zgledal fajn:) fixeras voltazo in navijes pa pri tem pazis na temperaturo in pa frekvenco rama ki jo lahko zmansas se preden navijes ;)

Bananovec ::

Čisto nevmesno vprašanje, ampak kako pa poteka underclockanje v primeru prenosnika (daljša avtonomija + tišina)?
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Če je možno prvo undervoltaš, potem pa šele underclockaš.
#brezpodpisa

nuclear ::

kak kul ko so med poletjem povprečno 10C višje temp procesora.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

huh, js mislim, da sm res antitalent za tele fore in imam občutek da bom kej zjebal. :(

http://ark.intel.com/Product.aspx?spec=...

na tej strani piše:
VID Voltage Range 0.8500V-1.5V

torej, če sm prav razumel, bi mogu najprej zvišat voltažo na 1,5V (sedaj mislim, da mam 1,4V) in potem začet višat FSB za 5MHZ dokler ne začne zadeva zopet zmrzovat?

hvala.
FORZA JUVE!

Če maš dobro hlajenje da, drgač pa pusti voltažo na auto pa navijaj kolker gre.
#brezpodpisa

GeForce ::

Da ne odpiram nove teme ......
Ram: -2GB A-data (400MHz)
-512MB KIngston (266MHz)
Matična plošča: -Gigabyte 8I9456ZME-RH
Procesor: -Intel Core 2 Duo E4300 @ 1.80GHz
Grafična: - Nvidia GeForce 7600GS (Core 450MHz.....Memory 400MHz)

Zanima me do približnjo koliko bi lahko kaj navil in kako:|? Je potreben še kašen podatek?

Sicer nekaj malega o navijanju vem ampak res le nekaj malega, tako da raje vas na forumu vprašam za pomoč:D

LP

Nekje do 2.2ghz bo šlo pomojem največ. Zvišuj po 50mhz in vmes delaj teste.

Aha, kako pa? Prejšnič sem namreč navijal le grafično kartico, procesorja pa še ne, tako da bi prosil za postopek. :D

Greš v BIOS,najdeš CPU clock/FSB in ga zvišuješ po 2-3mhz,ker je množilnik ponavadi vsaj 10x se bo višalo za 20-30mhz. Zvišaj za 2-3 mhz,potem pa shrani in pojdi v Windowse,zaženi si kakšen obremenilen test (Intel Burn Test,Prime95) in preglej če je stabilen.Preveri pa tudi temperature.Potem postopek ponavljaj dokler ne bo več stabilen/se prrveč greje/črn ekran.

Slikce mojga BIOSa

In ko grem pod...Frequency/Voltage Control

A sem šel mogoče narobe? :|

Aja, pa do pribljižno koliko stopinj je še "zdravo" da je segret procesor in grafična? Trenutno je grafična v idile okoli 44C, procesor pa 38C.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GeForce ()

Pojdi pod Advanced Chipset Features. Za temperaturo pa vse kar je pod 70 stopinj je še kar normalno. Če je pa stopinj več kot 70 potem je pa že slabo.

null

null

To je pa pod advanced chipste features....a pod 70 za procesor in grafično?

Imaš mogoče Gigabytovo plato?

Ja. 8I-945GZME-RH če smo natančni ... zakaj? Je ni mogoče navijati?:(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GeForce ()

Edino pod System Memory Multiplier, kjer je dano na auto, lahko spremenim na 2.00 ali na 2.66, vendar ko spremenima na 2.00 se Memory Frequency sniža na 400MHz, če pa dam na 2.66 pa spet na 533MHz...to sem spreminjal le v biosu, in nisem nič shranjeval da nebi kaj zaj****

Če imaš Gigabytovo plato moraš pritisnit CTRL + F1 da se ti odpre posebna sekcija za navijanje.

Ko v BIOSu stisnem CTRL+F1 se slika osveži ampak jaz ne opazim nobenih sprememb oz. dodatnih možnosti:8)

Pod Advanced Chipset Features bi moral dobiti nove funkcije. Namig,vedno ko prideš v bios moraš pritisnit to kombinacijo da se pokaže.

Moja napaka da nisem opazil, ampak iskal sem samo če je kaj novega v zvezi z MHZ tako da nisem opazil:D
Pred CTRL+F1
 null

null

Po pritisku CTRL+F1
 null

null

Je sedaj kaj za spremenit :| ?

Nisem ziher,vsaj na moji Gigabyte plati sem lahko potem nastavil. Bo kdo bolj izkušen razložil.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Intel Core 2 Quad q8200 problem (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
8610403 (6343) kuglvinkl
»

OVERCLOCK

5910 (804) JC Denton
»

navijanje e8200

342562 (1990) Nwanko
»

Intel pentium dual core e2200 navijanje (strani: 1 2 3 )

1266016 (5034) anzel26
»

Navijanje i7 920

483351 (1915) __Devil__

Več podobnih tem