» »

Kako je najboljše delati z baterijo prenosnika?

Kako je najboljše delati z baterijo prenosnika?

ss1234 ::

Nekateri pravijo da je najboljše vedno sprazniti do konca, nekateri so mi pa rekli da je boljše da se samo nekje do polovice porabi in da se samo vsake toliko časa izprazni baterija do konca. Kaj je najboljše?

Pyr0Beast ::

Vseeno je.

1 cikel je 1-kratno praznenje do kraja ali 2-kratno praznanje do polovice.

Prazni kakor rabiš in se ne sekiraj.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zheegec ::

ss1234 je izjavil:

Nekateri pravijo da je najboljše vedno sprazniti do konca, nekateri so mi pa rekli da je boljše da se samo nekje do polovice porabi in da se samo vsake toliko časa izprazni baterija do konca. Kaj je najboljše?

Odvisno, če govorimo za novejši prenosnik (li-ion baterija), potem je važno samo da ni izpostavljena preveliki vročini. Pa enkrat na vsakega pol leta se izprazni do konca zaradi reseta čipa.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

T0RN4D0 ::

Najboljše je da je spraznjena na polovico in parkirana v hladilniku. Uporabno pa ni.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

vojko123 ::

Scorpia ::

Mah ne rabiš kaj pretirano pazit. Doma imamo dva prenosnika, sestra svojega kokr uporablja niti ne pazi na njega, tolk da je napajalnik šel kvragu. Pol da ne govorim kako upošteva polnjenje in vse to. Ampak baterija še vedno drži dve uri, pa tudi ko je nov je tudi nekaj tolk časa držal, če me spomin ne vara.
Moj dell ki mu baterija ven štrli, pa je zgubil ene komaj pol ure delovanja. Pa še to sumim da so windows 7 krivi, ker na XP občutno dalj časa drži. Tak da mislim da ni tolk hudo izgubljena kapiciteta, pa tudi sam ne pazim polnjenje. 80% ga nonstop držim na elektriko.
Oba sta dve leti in pol stara, tak da ne skrbi.
////

mjk ::

pregrevanje je bolj pomembno od polnjenja ... bratu je na HPju crknla baterija v 2 letih, tolj, da ko je imel prižgan samo na bateriji ga je samo opozorilo, da se bo comp ugasnu ... tko da ja ... pazit moraš predvsem na temperaturo. čisto spraznit sta pa lahko dve stvari ... ena je to, ko se winsi ugasnejo -- to ni spraznjeno, ker se winsi veliko prej ugasnejo, ker se nove baterije ne smejo čisto izprazniti.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Best practices polnenja baterij v gadgetih?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
323542 (2689) Jst
»

Polnjenje baterije pred prvo uporabo telefona?

Oddelek: Mobilne tehnologije
85554 (5232) kpkp
»

ASUS K73E, Ko baterija pade na cca 45% se računalnik izklopi ??

Oddelek: Pomoč in nasveti
212576 (2210) sočan
»

Prvo polnjnje GSM-a - zakaj 16 ur?

Oddelek: Loža
264700 (3859) boych
»

Lahko notesnik gori non-stop ?

Oddelek: Strojna oprema
192161 (1904) link_up

Več podobnih tem