» »

Windows 7 original težava

Windows 7 original težava

Sheppard22 ::

Pozdrav
imam windows 7 original ultimate edition
pa edina stvar ki mi gre na jetra je ta, da mi iz nenzanega razloga vsake toliko časa izginejo nekaj datotek na namizju in sice:
my computer, update, sound, network, secourity, firewall (mape ki jih dam iz menija na namizje samo tele druge ostanejo gor včeraj mi je zopet to naredil, danes pa spet vcasih je pa par mescev mir predno se spomne. Nevem ali ima moj comp urnik spisan kdaj me podjebava hehe ali pa si win7 ne more zapomniti privzetih map in imam vse posodobljeno od a/Ž. Its really pain in the ass bi se temu lahko reklo.
Hvala za odgovor in lep delovni teden.
  • polepsal: Mavrik ()

KoMar- ::

Ja, to je tudi mojega fotra živciralo - Winsi občasno pucajo ikone iz namizja, ki jih ne uporabljaš. Mislim, da je to nek cleanup servis oz. nekaj takega - se ga da onemogočit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KoMar- ()

Xserces ::

poznam tut jst ampak k sm pozabu ime :S bom mau pogledu po winsih :D
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

cleanup servis heh na to pa nisem niti pomislil mogoce je to krivo trmast sem dost bom ze prisel zadevi do dna samo prasal sem pa vseeno ce ma kdo podobne probleme :)

lopov ::

To je bilo prisotno v XP, da bi imela Vista in W7 kaj takšnega pa ne vem. Pri XP je to v nastavitvah desktopa, tam, kjer določiš, katere ikone so na namizju. S spremenjenim start menijem v W7 se je (IMO) tudi to spremenilo.

TI ikone izginejo po sesutju ali po navadnem resetu? Ker Meni se občasno dogaja da crashnem desktop in se vzpostavi zadnje shranjeno stanje, ponavadi zadnja odjava ali ponovni zagon računala.

Xserces ::

lopov je izjavil:

To je bilo prisotno v XP, da bi imela Vista in W7 kaj takšnega pa ne vem. Pri XP je to v nastavitvah desktopa, tam, kjer določiš, katere ikone so na namizju. S spremenjenim start menijem v W7 se je (IMO) tudi to spremenilo.

TI ikone izginejo po sesutju ali po navadnem resetu? Ker Meni se občasno dogaja da crashnem desktop in se vzpostavi zadnje shranjeno stanje, ponavadi zadnja odjava ali ponovni zagon računala.

ma winsi majo neko butasto stvar ce ne uporabljas bliznce neki cajta ti jo zbrise...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

bluefish ::

Tudi meni se zdi, da je bilo to nazadnje prisotno v XP, v Visti/7 te opcije niti ni.

samo zelo cudno se mi zdi da druge programske ikone ostanejo to mora bit nek catch tuki

KoMar- ::

Trust me, tudi v Win7 je to in celo samo se briše v ozadju.

Mogoce sem zgruntal:
Greš na videz in prilagajanje oz prilagodi na namizju desni klik, klikneš na Spremenite Ikone na namizju in se ti pokaže še en okn Nastavitve ikon namizja kjer sem opazil da so odkljukani my comp, user data, network: koš, control panel mogoce bi bi lahko bilo to bomo vidli

Zgodovina sprememb…

Sheppard22 je izjavil:

Mogoce sem zgruntal:
Greš na videz in prilagajanje oz prilagodi na namizju desni klik, klikneš na Spremenite Ikone na namizju in se ti pokaže še en okn Nastavitve ikon namizja kjer sem opazil da so odkljukani my comp, user data, network: koš, control panel mogoce bi bi lahko bilo to bomo vidli

To ni to. S tem za naštete zadeve nastaviš ikone na namizju in nima vpliva na bližnjice (shortcuts).

Mnja ... wiki pravi:
Windows XP's successor, Windows Vista, does not include the Desktop Cleanup Wizard. As of Windows 7, its function has been integrated into the System Maintenance Wizard in the Troubleshooting Control Panel.

opeter ::

Kaj pa to? Sicer je za Visto, morda pa deluje tudi v Windows 7:
http://www.itechtalk.com/thread4943.html
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Tja ... W7 register ima kar nekaj zadev, katere "so", pa ne delujejo, recimo "classic startup menu" :)

TBH, kdo sploh rabi tovrstnega čarovnika? To je prvo znamenje, da uporabnik ni več gospodar računalnika :P

Lahko pa potrdim da je zadeva prisotna v W7:
Control Panel -> All Control Panel Items -> Troubleshooting -> System and Security -> System Maintenance

Wox ::

Classic Start Menu je Microsoft v Win7 ukinil. For good. Recimo zelo priročno za helperje manj prijazno do uporabnika.
Se pač treba je navadit. Jaz sem tudi preklinjal, ko sem kupil nov avto in v njem nisem našel vžigalnika za čike.
Commodore 64

+1 glede preklinjanja. Se pa počasi navajam. Počasi ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Virtual desktop - kateri zna delati z ikonami

Oddelek: Programska oprema
292454 (1927) misek
»

ikone na namizju

Oddelek: Pomoč in nasveti
244528 (3049) rikta33
»