» »

Lexaurin

Lexaurin

kupim9 ::

Ima kdo kako tablico ali škatlo viška ?

koyotee ::

pojdi raje k psihiatru
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

kupim9 ::

Meni ga zdravnica vedno da oziroma v letu in pol mi je predpisala 3 škatlice po 30 tablet, ampak zdej je ni in jo nadomešča neka sitna zdravnica ki je že ko sem samo po telefonu vprašal (težila da se bom zasvojil) če bi mi morda ona lahko napisala recept za škatlico, ker grem čez par dni na morje in brez teh teblet niti šel ne bom. Pač imam napade panike oziroma jih že nekaj časa nisem imel oz. odkar imam te tablete nisem imel nobenega napada, jemljem pa jih samo pred spanjem, jemljem pa čisto neko malenkost tako da mi ena tableta traja 8 dni se pravi osminko 1.5 mg tablete zvečer pred spanjem včasih tudi pozabim kar je v bistvu OK ker vidim da jih dejansko sploh ne rabim, ampak če jih nimam dobim tak nelagoden občutek. Ima kdo kako tablico

Daren ::

kupim9 je izjavil:

vidim da jih dejansko sploh ne rabim, ampak če jih nimam dobim tak nelagoden občutek


Definitiven znak (potencialne) zasvojenosti ?/.

koyotee ::

telesna zasvojenost
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

kupim9 ::

Ja no mogoče res ampak meni ta osminka pomaga in dokler mi pomaga jo bom vzel, ker drugače ne samo da ne morem spat ampak samo čakam kdaj bom dobil napad, napad pa zgleda tko da misliš da boš umrl, ve kdo kako zgleda smrten strah ? No sej nima veze jest sem samo vprašal če ima kdo kako škatlico odveč da ne grem težit zdravnici, ker ona mi jo bo dala al naj pa gre z mano na morje, no sej če je kaka mlada ni problema.

imagodei ::

Človek božji...

Ravno v teh dneh se ukvarjam s svojcem, ki je zasvojen s tableti, konkretno z Lexaurinom. Zadeva je zajebana do amena.

Nimam namena na dolgo in široko razlagat kako in kaj, kakšne komedije so to s klicanjem dežurnega zdravnika, naslije, čustveni stresi, delirij zaradi odtegnitvenega sindroma, halucinacije zaradi prevelikih odmerkov, psihiatrične bolnišnice... Svetujem ti samo, da se tega izogibaš kot hudič križa.

Anksiolitike se jemlje praviloma največ nekaj mesecev, nato se jih postopoma ukine. V tem času je potrebno aktivno delati na odpravljanju VZROKOV. Anksiolitki zgolj maskirajo simptome. Jemanje anksiolitikov brez dopolnilnega zdravljenja (npr. v obliki psihoterapije, družinske terapije, vedenjsko-kognitivne terapije, ipd) je točno tako, kot da bi imel zobobol, jedel pa bi protibolečinske tablete. V ustih ti zob gnije pri živem telesu, ti pa jemlješ vedno močnejše odmerke zdravila. To ni v redu.

Verjemi mi - če hočeš dobro samemu sebi in ljudem okoli sebe, se pri osebnem zdravniku ali pri psihologu/psihiatru ZAVZETO pozanimaj za možnost psihoterapije v tvoji okolici. Magari samoplačniško.

ZAVZETO pišem mastno in z velikimi zato, ker ne morem dovolj poudarit, koliko je to odvisno od tebe. In sicer po dveh plateh: Prvič je danes nadvse moderno predpisovati tabletke za vsak problem; antidepresive, anksiolitike, ipd... Zdravniki se sploh ne potrudijo in najlažja ter najhitrejša rešitev za zdravnika je, da ti napiše recept. In drugič, če zdravnik (specialist) ne vidi tvoje lastne angažiranosti za zdravljenje duševnih stanj, te v terapijo ne bo pošiljal - sploh! Tableti so preprosta "rešitev", bližnjica za bojazljivce. Terapija je za pogumne, ki se odločijo in trdo delajo.

Upam, da boš v sebi našel moč, da se odločiš za neko obliko psihoterapije. V nasprotnem primeru ti lahko danes napovem tvojo prihodnost: slej ko prej bo prišel trenutek, ko boš v večjem stresu kot običajno ter osminka ne bo več pomagala. Vzel boš četrtinko. Sčasoma bo to polovička, nato cel tablet.

Govorim iz izkušenj. Človek iz moje družine, o katerem govorim na začetku, jemlje 6mg tablete Lexaurina večkrat na dan. Tudi po več kot po enega hkrati. In - tako pravi - ni zasvojen, čeprav ima hude težave s pomnjenjem, preprostimi matematičnimi nalogami, obnavljanjem dogodkov, ravnanjem z denarjem, halucinira... Skratka, težko sranje. Ne privošči tega svojim svojcem.
- Hoc est qui sumus -

kupim9 ::

No ja jest ti verjamem, ampak če vzamem osmiko 1.5 mg tablete zvečer pred spanjem mislim da je to taka doza ki mi tudi na dolgi rok ne more škodovat, no ja terapije ipd. ampak jest grem na morje ne na terapijo :) Ne upam pa si it na morje brez tablet, kaj če dobim napad kje v diskaču ipd. mislš da mo bo kdo pomagal tam oni bodo mislili da sem ali pijan ali drogiran če ne celo oboje.

koyotee ::

sej si zadrogiran z zdravili
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

DonPierre ::

Tako, kot je bilo že omenjeno, se te vsrte tablete predpisujejo samo za obdobje nekaj mesecev, nato se postopoma ukinejo. So namenjena samo za prebroditev krize in niso kronična terapija. Je pa tako - sklepam, da jemlješ te tablete že kar nekaj časa. Tvoji možgani so nanje že popolnomma navajeni, tako da nimajo več svojega učinka... u bistvu bi bilo čisto vseeno če bi jedel namesto njih cukr, efekt bi bil enak, govorim o biološkem učinku. Sem prepričan, da bi bil obisk psihiatra sigurno na mestu.

imagodei ::

>"No ja jest ti verjamem, ampak če vzamem osmiko 1.5 mg tablete zvečer pred spanjem mislim da je to taka doza ki mi tudi na dolgi rok ne more škodovat"

Zanikanje je eden izmed znakov zasvojenosti. Zasvojenost tudi nima nekih ostrih meja, da bi rekel npr. če popijem 1dl vina na dan pri kosilu to še ni zasvojenost, če pa popijem 3dl pa že. Ali pa v tvojem primeru, če vzameš 1/8 to še ni zasvojenost, če pa vzameš 1/4 ali 1/2 pa že. Zasvojenost v širšem smislu je že samo dejstvo, da ne zmoreš brez. Če se zares vprašaš: česa se bojiš, tega, da boš brez tablet, ali samega napada tesnobe?

Oseba iz moje familije je pred leti, ko je jedla še manjše doze, tudi občasno pozabila vzeti tablet. Še celo tako je bilo, da tej osebi na morju običajno sploh ni bilo treba jemati Lexaurina - morala pa ga je imeti pri sebi, v predalu. Ko se ji je nekoč zgodilo, da je Lexaurin pozabila doma, je bilo potrebno še isti dan poslati ponj - oseba pa je v vmesnem času doživljala napad panike.

>"ampak jest grem na morje ne na terapijo :) Ne upam pa si it na morje brez tablet, kaj če dobim napad kje v diskaču "

Kaj naj ti rečem... V danem trenutku pač - poišči si tablete in jih jemlji. Saj, če te boli zob, je tudi OK, da poješ Lekadol, Naklofen, Nalgesin, ipd. Ampak zob je sčasoma treba popravit oz. izruvat. Torej, ko boš z morja, si kar najhitreje zrihtaj terapijo.

Benzodiazepini so na dolgi rok težko sranje in povzročajo hudo odvisnost. Verjemi mi in ne odlašaj s terapijo.

Žal imam izkušnje, tako da vem, da je v takšnih primerih vse zgolj bob ob steno. Četudi te bom sedajle orenk prestrašil in boš morda začutil rahlo željo, da bi se pa morda vseeno lotil terapije, te bo ta želja minila v trenutku, ko boš imel v žepu novo škatlico Lexaurina. >:D
- Hoc est qui sumus -

Avenger ::

imagodei je izjavil:

>
Zanikanje je eden izmed znakov zasvojenosti. >:D


In, a si ti zasvojen?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Utk ::

Kaj pa če bi človeku privoščli, da gre miren na morje, pa potem rešujemo njegove druge probleme? Mater ste težki.

imagodei ::

>"In, a si ti zasvojen? "

In ti, še pretpaš svojo ženo?
- Hoc est qui sumus -

Avenger ::

To so samo govorice, kaj jaz morem če je baba nerodna. Enostavno ni smiselno reči: zanikanje je eden izmed znakov _________ (vstavi bolezen, psihično stanje, odvisnost od substanc itd.).
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

meandmouse ::

Pozdravljeni!

Jaz se zelo bojim letenja. Sem že karnekajkrat letel, ampak vsakič je strah, neznosen. Prav kontrolirati se moram, da ne dobim napada panike in sem se odločil poskusiti pomirjevalo. Ali mislite, da bi ena doza 1,5mg Lexaurina ta problem odpravila? Torej pojem jo uro pred letom in to je to. Ali mi rajši predlagate, da grem k zdravniku pa vprašam kako in kaj s tem. Oziroma imate vi kakšne druge napotke? Branje knjige, alkohol mi nista pomagala preveč:(.

imagodei ::

Avenger,

na splošno bi se strinjal s tabo, da je taka pavšalna izjava res neprimerna. Ampak, ko nekdo pride na forum in temo začne z:
Ima kdo kako tablico ali škatlo viška ?

nato pove:
vidim da jih dejansko sploh ne rabim, ampak če jih nimam dobim tak nelagoden občutek.

in ob upoštevanju dejstva, da je Lexaurin vrsta benzodiazepina, zelo zasvojljiva substanca, pri kateri se zelo hitro pojavi psihološka, postopoma pa tudi telesna odvisnost, ter nenazadnje iz izkušenj, ki jih imam iz neposredne familije, se tokrat ne morem strinjati.

kupim9 kaže prve znake zasvojenosti. Zasvojenost z benzodiazepini se lahko razvije tudi pri izjemno majhnih dozah že v štirih tednih jemanja. Te substance ne gre jemati zlahka!

Wiki stran o zasvojenosti z benzodiazepini - zelo dobro podprta z viri (poudarki so moji):
Inappropriate long-term use of benzodiazepines by patients is common. Due to tolerance and physical and psychological dependence, benzodiazepines are generally recommended only for short-term use, several weeks, followed by a dose titration off of the medication.[13] The over-prescribing of benzodiazepines on a long-term basis can cause dependence and have many adverse effects on health.[14] Patients typically receive little advice and support from their doctors.[15] As long-term treatment even using low doses of benzodiazepines is associated with adverse effects such as cognitive impairments, withdrawal from benzodiazepines is advised.[16]

in še sledeče:
Some of the withdrawal symptoms are identical to the symptoms for which the medication was originally prescribed. The ability to determine the difference between relapse and rebound is very important during the withdrawal phase and can often lead to a misdiagnosis. Withdrawal symptoms from low dose dependence typically last 6-12 months and gradually improve over that time period.



@meandmouse,

če zaupaš sebi, da Lexaurina ne boš zlorabljal tudi za druge zadeve, takšna občasna raba morda ne bi bila nevarna. Spet se sicer bolj nagibam k terapevtskim rešitvam. Pri anksioznih motnjah imata veliko uspeha NLP in hipnoza. Čudežne pilule ne obstajajo, so samo bližnjica - le-te imajo pa pri psiholoških motnjah lahko zelo čudne posledice.

Sicer pa je z vsemi zasvojljivimi drogami podobno: 5 pirov v nedeljo popoldan ob ogledu finala SP v nogometu gotovo ne vodi v zasvojenost, tako kot tablet pred poletom ne. Če pa pet pirov popiješ vsak dan, se je pa počasi treba zamislit - točno tako, kot če moraš vsak večer pojesti tablet, da lahko zaspiš.
- Hoc est qui sumus -

kupim9 ::

No ja vse lepo da hočete pomagat oziroma svetovat, ampak jest še vedno nimam tablice za na morje, nič jutri grem k dohtarci pa nej teži kokr hoče, tablete mi mora dat, no ja mora glih ne ampak mislm da jo bom uspel prepričat. Mislim da bi meni tudi placebo pomagal, seveda pa nebi smel vedet da so mi ga dali, ker pol ne bi deloval.

imagodei ::

To ti misliš, da ti jih mora dat ;)

Če preceni, da gre za zlorabo, nadomestnemu/dežurnemu zdravniku ni treba izdajat nobenih receptov. V kolikor bi tja prišel anksiozen in paničen, ti lahko da injekcijo za pomiritev in to je to. Tablete za dolgotrano zdravljenje pa ti piše tvoj osebni zdravnik. Hvala bogu, da so še normalni zdravniki na svetu.

Je pa res, da je Slovenija velika in da je veliko dežurnih ambulant. Brez dvoma boš prišel do svojega, khm, "zdravila". ;)

(Pa oprosti, ker sem zbadljiv. Častna, da mi je žal, samo res se me ne da scat peljat okoli tega.)
- Hoc est qui sumus -

gendale ::

op, jaz bi rekel, da si že malo odvisen od pomirjeval
razpolovna doba lexaurina je nekje med 12-20 ur, kar pomeni, da če ga en večer ne vzameš, da še vedno nikoli količina zdravila ne pade na 0 (ponavadi se šteje, da zdravila ni več v telesu po 5 razpolovnih dobah)
svetujem ti, da čim prej prenehaš z vsakodnevnim jemanjem in prihraniš tablete samo za najhujše napade
odtegnitveni sindrom pri benzodiazepinih je (in vseh ostalih zdravilih, ki vplivajo na gaba receptorje) eden najhujših možnih (za razliko od odtegnitve od heroina te lahko odtegnitev od benzodiazepinov tudi ubije), verjemi mi da si ga ne želiš izkusiti


meandmouse je izjavil:

Pozdravljeni!

Jaz se zelo bojim letenja. Sem že karnekajkrat letel, ampak vsakič je strah, neznosen. Prav kontrolirati se moram, da ne dobim napada panike in sem se odločil poskusiti pomirjevalo. Ali mislite, da bi ena doza 1,5mg Lexaurina ta problem odpravila? Torej pojem jo uro pred letom in to je to. Ali mi rajši predlagate, da grem k zdravniku pa vprašam kako in kaj s tem. Oziroma imate vi kakšne druge napotke? Branje knjige, alkohol mi nista pomagala preveč:(.

moji mami, ki ne pije in drugače ne jemlje pomirjeval, je ena doza dovolj za na letalo
če popiješ veliko alkohola oziroma poješ veliko pomirjeval (kar praviš da ne), pa bi se znala pojavit toleranca in bi potreboval večjo dozo

nuclear ::

Mene pa zanima učinek Lexaurina? Kako se počutiš preden ga poješ, in po tem ko ga poješ?
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

kupim9 ::

Ne vem sem samo enkrat vzel pol tablete, mislm da sem bil eno malenkost zadet.

nuclear ::

Ma to je pol 2 piva. Nč ni to.
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

kupim9 ::

Ja mislm da precej manj kot od dveh piv, no jest sem po štirih pirih že kar dobr pijan.

Avenger ::

Pejd na kšn drug forum, džanki, metelkova.org al kaj jaz vem, drogart.

Resno, po tistem kar je napisal Imagodei... se kar strinjam, da si odvisen.

Imagodei: NLP deluje če hočeš da deluje, hipnoza podobno, kupim9 pa ne bi rad alternativ, ampak bi rad samo novo dozo. Sicer sploh ne bo šel na morje.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

zee ::

Pivo ali dve naj popije pa bo prec boljši. :))

Še bolje bi sicer bilo, če se odpravil do kakšnega psihiatra/psihologa, s katerim bi ugotovil prave vzroke za napade panike.

Filanje s kemijo ni rešitev.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

kupim9 ::

Avenger je izjavil:

Pejd na kšn drug forum, džanki, metelkova.org al kaj jaz vem, drogart.

Resno, po tistem kar je napisal Imagodei... se kar strinjam, da si odvisen.

Imagodei: NLP deluje če hočeš da deluje, hipnoza podobno, kupim9 pa ne bi rad alternativ, ampak bi rad samo novo dozo. Sicer sploh ne bo šel na morje.


Si ti slučajno splošni zdravnik z dokončanim šnel kurzom pri vidovitem milanu v beogradu ? resno mislm

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kupim9 ()

meandmouse ::

Gendale


moji mami, ki ne pije in drugače ne jemlje pomirjeval, je ena doza dovolj za na letalo
če popiješ veliko alkohola oziroma poješ veliko pomirjeval (kar praviš da ne), pa bi se znala pojavit toleranca in bi potreboval večjo dozo



Pravim, da še nikoli nisem ene pomirjevalne tablete probal, odbijajo me, ampak strah pred letenjem je hujši.:(
Tvoja mama vzame eno 1,5mg ali 3,0mg dozo? Pa hvala za odgovor.

Zgodovina sprememb…

gendale ::

3mg
tisto zraven sem pa napisal tko nasplošno, če še koga zanima

Double_J ::

List of benzodiazepines @ Wikipedia

Keri vam je najboljši?

Clonazepam?
Dve šivanki...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prodaja zdravil

Oddelek: Loža
268463 (7089) matobeli

Persen in Seldiar tablete.

Oddelek: Loža
238978 (8182) zee
»

Slabost (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11028690 (21323) [D]emon
»

Anastezija pri zobozdravniku

Oddelek: Loža
205117 (4381) kozmy

Več podobnih tem