Forum » Loža » Kako lahko uporabim domače zganje?
Kako lahko uporabim domače zganje?
gringo22 ::
imam nekaj 10 litrov žganja viška pa me zanima kako ga lahko uporabim kot naprimer kak dober liker ali kaj podobnega :) hvala za predloge.
Lp
Lp
- premaknil iz Mali oglasi: Tilen ()
Jokaero ::
osebno priporocam medeni liker (tisto kar vecina pr nas laicno rece medica) ...easy za pripravo pa ..dobro za se pogret pozimi ;)
Daren ::
Tomas 33 ::
medica = medeno vino (fermentirana...vodna raztopina medu)
medeni liker = med + žganje (tropinovec, sadjevec...)
medeno žganje = žganje iz medenega vina - destilat
iz foruma slovenski čebelarji
medeni liker = med + žganje (tropinovec, sadjevec...)
medeno žganje = žganje iz medenega vina - destilat
iz foruma slovenski čebelarji
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tomi ()
brez-imenko ::
Henixman ja smo ga delali prejšnja leta letos pa izpustili. Moram reči da mi je precej boljši domač kot pa kupljen. Kupljen pogreni, tu pri domačem pa se grenkoba izgubi. Sicer se mi za tako početje zdi škoda kakega dobrega žganja ki je bil vrhunsko skuhan in raje uporabljamo tropinovec.
Za avtorja teme. Če je žganje kvalitetno ga ne mešaj z ničemer, ampak ga imej za pozimi za aperitivček ko ti bo mraz prišel do kosti, čez poletje pa je tudi dober ko si "prešwican" od potu in pride prav po kakšnem težaškem delu kot npr. košnja ter spravilo sena da odženeš morebitni prehlad in odplakneš seneni prah. Namreč nebo se ti pokvaril če bo dobro zapečaten in na hladnem ter temnem. Namreč z žganjem je malo bolje kot z viinom dlej časa kot stoji doljši je. Hrvati oz. naprej dol na jug npr. slivovo žganje dajo v sod in ga zakopljejo pod slivovo drevo za nekaj let.
Za avtorja teme. Če je žganje kvalitetno ga ne mešaj z ničemer, ampak ga imej za pozimi za aperitivček ko ti bo mraz prišel do kosti, čez poletje pa je tudi dober ko si "prešwican" od potu in pride prav po kakšnem težaškem delu kot npr. košnja ter spravilo sena da odženeš morebitni prehlad in odplakneš seneni prah. Namreč nebo se ti pokvaril če bo dobro zapečaten in na hladnem ter temnem. Namreč z žganjem je malo bolje kot z viinom dlej časa kot stoji doljši je. Hrvati oz. naprej dol na jug npr. slivovo žganje dajo v sod in ga zakopljejo pod slivovo drevo za nekaj let.
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez
henixman_ ::
shqwarch, glede dobrega žganja se popolnoma strinjam s tabo. Kake domače kvalitetne slivovce ne zamenja nič :)
Prednost domačega jegra je tudi, ko pogruntaš katera zel ima kakšno moč in si narediš super stvar čist po meri,.. Drugače pa zdej je še kolkr tolk čas za orehovca namočt, al pa kako arniko za rane razkužit :D
Prednost domačega jegra je tudi, ko pogruntaš katera zel ima kakšno moč in si narediš super stvar čist po meri,.. Drugače pa zdej je še kolkr tolk čas za orehovca namočt, al pa kako arniko za rane razkužit :D
koyotee ::
u hrastov sod za 10+ let
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nehladne alkoholne pijačeOddelek: Loža | 4765 (3436) | hunter01 |
» | cene domačega žganjaOddelek: Loža | 9044 (8813) | Matija82 |
» | tipični slovenski izdelkiOddelek: Loža | 9460 (8103) | [D]emon |
» | Slovenske pijačeOddelek: Loža | 6868 (5735) | overlord_tm |
» | Kuhan vinček = BruleOddelek: Loža | 1851 (1446) | dejc2 |