» »

Kako lahko uporabim domače zganje?

Kako lahko uporabim domače zganje?

gringo22 ::

imam nekaj 10 litrov žganja viška pa me zanima kako ga lahko uporabim kot naprimer kak dober liker ali kaj podobnega :) hvala za predloge.

Lp

Tilen ::

Recepti za likerje.

Previdno! 8-)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

dronyx ::

Nekaj litrov ga lahko daš na zob.:))

Jokaero ::

osebno priporocam medeni liker (tisto kar vecina pr nas laicno rece medica) ...easy za pripravo pa ..dobro za se pogret pozimi ;)

Daren ::

Jokaero je izjavil:

osebno priporocam medeni liker (tisto kar vecina pr nas laicno rece medica) ...easy za pripravo pa ..dobro za se pogret pozimi ;)


Medeni liker vs. medica ?

Tomas 33 ::

medica = medeno vino (fermentirana...vodna raztopina medu)
medeni liker = med + žganje (tropinovec, sadjevec...)
medeno žganje = žganje iz medenega vina - destilat

iz foruma slovenski čebelarji

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

Sideeffect ::

Kakšna bovla z lubenico in ostalim sadjem?

gringo22 ::

to bo rakiada! hvala tilen!


lp

henixman_ ::

Moral bi se spomnit spomladi, bi lahko domač jegrmajster delal!! :P

brez-imenko ::

Henixman ja smo ga delali prejšnja leta letos pa izpustili. Moram reči da mi je precej boljši domač kot pa kupljen. Kupljen pogreni, tu pri domačem pa se grenkoba izgubi. Sicer se mi za tako početje zdi škoda kakega dobrega žganja ki je bil vrhunsko skuhan in raje uporabljamo tropinovec.

Za avtorja teme. Če je žganje kvalitetno ga ne mešaj z ničemer, ampak ga imej za pozimi za aperitivček ko ti bo mraz prišel do kosti, čez poletje pa je tudi dober ko si "prešwican" od potu in pride prav po kakšnem težaškem delu kot npr. košnja ter spravilo sena da odženeš morebitni prehlad in odplakneš seneni prah. Namreč nebo se ti pokvaril če bo dobro zapečaten in na hladnem ter temnem. Namreč z žganjem je malo bolje kot z viinom dlej časa kot stoji doljši je. Hrvati oz. naprej dol na jug npr. slivovo žganje dajo v sod in ga zakopljejo pod slivovo drevo za nekaj let.
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

henixman_ ::

shqwarch, glede dobrega žganja se popolnoma strinjam s tabo. Kake domače kvalitetne slivovce ne zamenja nič :)
Prednost domačega jegra je tudi, ko pogruntaš katera zel ima kakšno moč in si narediš super stvar čist po meri,.. Drugače pa zdej je še kolkr tolk čas za orehovca namočt, al pa kako arniko za rane razkužit :D

koyotee ::

u hrastov sod za 10+ let
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nehladne alkoholne pijače

Oddelek: Loža
324765 (3436) hunter01
»

cene domačega žganja

Oddelek: Loža
89044 (8813) Matija82
»

tipični slovenski izdelki

Oddelek: Loža
439460 (8103) [D]emon
»

Slovenske pijače

Oddelek: Loža
336868 (5735) overlord_tm
»

Kuhan vinček = Brule

Oddelek: Loža
141851 (1446) dejc2

Več podobnih tem