» »

anime & manga

anime & manga

1 2 3
4
»

DjJuvan ::

svašta... iščem neki povsem drugega na googlu in padem na ta prastari topic. Sicer sem res poniknu ampak me je po 10ih letih NarutoTheTranslator privleku iz penzije nazaj na sceno. Domene so šle vmes v k* tak da je po novem sloanime.si, ampak je stran neaktivna, ker današnji zoomerji visijo le na social omrežjih... tko da je sloanime bolj aktiven na insta, nekaj malega tudi še na propadajočem Facebruhu. Pa malo tipamo tudi po tiktoku. Pa na discordu. Aja, pa Youtube je tud kr aktiven (furamo mesečne podcaste in reportaže) in Gaiden klipi iz podcastov.

Yossarian ::

Od kolega hčerka je študentka na doktorskem programu za mednarodne odnose na japonski univerzi Ritsumeikan v Kyotu. Za potrebe študijske raziskave bi potrebovala nekaj podatkov od slovenskih TV kanalov glede uvrščanja anime projekcij v programsko shemo. Predvsem bi rada vedela:

- kdaj točno so uvedli animeje v TV program in zakaj,
- kako je potekal proces lokalizacije,
- kdo vse je bil vpleten,
- kdo jim je prodal pravice za predvajanje.

V pomoč bi tudi bilo, če bi lahko naredila kakšen oseben intervju ali pa dobila vpogled v kakšne arhive.

? Išče se kontakt z delavci na slovenskih TV kanalih, ki bi lahko pomagali do podatkov.
? Za delitev objave ali kakršne informacije v povezavi s temo, lahko tudi v zasebnem sporočilu. Hvala ?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

jijetelu ::

Kolikor je meni znano na slovenskih TV kanalih ni animejev nikol, ne spomnim se, da bi kadarkoli bili, sigurno ne zadnjih 30 let. Mogoče v 90ih da se je Dragon Ball predvajal kje, vem da je bil nekje, samo ne vem na katerih kanalih, pa verjetno so bili predvajani tile najbolj odmevni anime filmi ala Princes Mononoke pa Spirited Away, samo to se itak šteje bolj kot mainstream anime.

pegasus ::

Ghost in the Shell je bil na rtv. "Duh v školjki" hehe.

Legon ::

jijetelu je izjavil:

Kolikor je meni znano na slovenskih TV kanalih ni animejev nikol, ne spomnim se, da bi kadarkoli bili, sigurno ne zadnjih 30 let. Mogoče v 90ih da se je Dragon Ball predvajal kje, vem da je bil nekje, samo ne vem na katerih kanalih, pa verjetno so bili predvajani tile najbolj odmevni anime filmi ala Princes Mononoke pa Spirited Away, samo to se itak šteje bolj kot mainstream anime.

Ni čisto res. Je pa najprej treba razčistit kaj je v nalogi smatrano kot anime. Drugače pa so imel pri nas Zenki, Captain Tsubasa (Rudijevo moštvo), Super Gals (Super Punce), Pokemon, Hikarian, Mitsubachi Māya no Bōken (Čebelica Maja)...

Potem si imel na Prvi Tv tam med 2000-2010 kar nekaj animejem samo podnaslovnjenih (Naruto, Bleach, One Piece...)

Od novejših stvari imaš potem tudi korejsko produkcijo, recimo Super Wings in Robocar Poli. Samo kot že rečeno, treba najprej razčistit kako so v nalogi definirani animeji.

Rias Gremory ::

Uf spomini, Zenkija se spomnem! 8-)

Opa, na Youtubu je celo slovenska uvodna špica
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Zgodovina sprememb…

Kayzon ::

Oh ta slovenska sihronizacija,noro ni kej.

matobeli ::

Slocartoon bo dober naslov.

Recimo tale tema ima nekaj: https://www.slocartoon.net/?main=forum/...

Recimo Čebelko hlaček je bil pri nas predvajan leta 1981 https://www.slocartoon.net/?main=cartoo...

jijetelu ::

Legon je izjavil:

jijetelu je izjavil:

Ni čisto res. Je pa najprej treba razčistit kaj je v nalogi smatrano kot anime. Drugače pa so imel pri nas Zenki, Captain Tsubasa (Rudijevo moštvo), Super Gals (Super Punce), Pokemon, Hikarian, Mitsubachi Māya no Bōken (Čebelica Maja)...

Potem si imel na Prvi Tv tam med 2000-2010 kar nekaj animejem samo podnaslovnjenih (Naruto, Bleach, One Piece...)

Od novejših stvari imaš potem tudi korejsko produkcijo, recimo Super Wings in Robocar Poli. Samo kot že rečeno, treba najprej razčistit kako so v nalogi definirani animeji.

aja dobr pol, nisem niti vedel da je Prva TV mela tok

meho7 ::

Carovnik Iz Oza je bil ze konec 80ih na Ziv Zavu.

pegasus ::

Ravno vidim Ongaku oglaševan na prvi strani rtvslo.si. Zanimiva izbira.

matobeli ::

Ongaku = Mulci iz banda

Če bo kdo še iskal... ;((

lolipop2 ::

A mogoče kdo ve, katera anime serija je bila v začetku 90-ih po TV, mislim, da jo je vrtela tv koper Capodistria. Glavna igralka je bila punca... kaj več se pa ne spomnim. Long shot, vem.

ufffL, tam ene 200 različnih možnosti je za to. Začni s Sailor moon, Aika Sumeragi, Gunsmith Cats, Plastic Little, Bubblegum Crisis...

Probaj se spomnit vsaj kak je bil setting ali kaj podobnega.

Opkow ::

Sailor moon
Patlabor
Macross
Goku
Goshogun
They were eleven
Megazone
Kite
Iria

sem prav moral it poskupšat Konya wa Hurricane :)

lolipop2 ::

Legon je izjavil:

ufffL, tam ene 200 različnih možnosti je za to. Začni s Sailor moon, Aika Sumeragi, Gunsmith Cats, Plastic Little, Bubblegum Crisis...

Probaj se spomnit vsaj kak je bil setting ali kaj podobnega.

hmm..tale je long shot.. a je možno, da so bili enkrat v eni epizodi nemški tanki?

Rias Gremory ::

29. septembra je prišla prva epizoda adaptacije Uzumaki mange.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Kayzon ::

Ta teden prebral FABLE mango in mi je bila kr kul. Gre se slice of life zadevo kjer sta glavna lika profesionalna morilca in obenem sluzbena partnerja, ki rabita eno leto odmora od poklica kjer probata zaziveti kot normalni ljudje v druzbi.

Rias Gremory je izjavil:

Si gledal? Kaksen je vtis? ne vem ce je za moje dusevno zdravje primerno gledat animirano verzijo:)

inferno666 ::

Legon je izjavil:

Rias Gremory je izjavil:

Si gledal? Kaksen je vtis? ne vem ce je za moje dusevno zdravje primerno gledat animirano verzijo:)

Jaz je se nisem gledal, bral samo komentarje Redditu. Naj bi kvaliteta ze pri drugem delu konkretno padla. Prav tako naj bi bile nekatere animacije gibanja zelo slabe. Me je kar malo strah se lotiti, da ne bom preveč razočaran :)

1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Shingeki no kyojin - Attack on Titan (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
8816931 (6545) yoco
»

Kateri anime mi priporočate? (strani: 1 2 3 )

11215448 (7218) predi
»

Ghost in the Shell (2017) (strani: 1 2 3 4 )

16427788 (20680) bambam20
»

Attack on Titan - Live Action (strani: 1 2 )

7013927 (10536) dottor

Več podobnih tem