Forum » Loža » MasterCard: placati v USD ali EUR
MasterCard: placati v USD ali EUR
B0rg ::
Imamo namen kupiti nekaj v tujini, z moznostjo placila v USD ali EUR. Razmerje ki ga imajo za preracunavanje cene je trenutno 1.229. Ali profitiram ce kupim v USD, pa mi banka sama pretvori v EUR?
Kako se pri mastercard kartici preračunavajo USD v EUR (zanima me razmerje - kje ga najdem). Moja banka je SKB (ce kaj vpliva na to). NA SKB.net gledam da tecajnico in je nakupni 1,2462 , prodajni pa 1,2212.
edit: obrnjen tecaj
Kako se pri mastercard kartici preračunavajo USD v EUR (zanima me razmerje - kje ga najdem). Moja banka je SKB (ce kaj vpliva na to). NA SKB.net gledam da tecajnico in je nakupni 1,2462 , prodajni pa 1,2212.
edit: obrnjen tecaj
- spremenil: B0rg ()
BigWhale ::
Imam obcutek, da si pravkar casovno porabil vec denarja za tole preracunavanje in post na forum, kot bi utegnil prihraniti. ;)
neki4 ::
Če recimo stvar stane 100 evrov, to pomeni po tečaju, ki ga ima tvoj prodajalec 1.229, to znese 122,9 dolarjev.
Pri skb pa boš moral 100 evrov prodat(prodajni tečaj) in boš to naredil po tečaju 1.2212, in tako dobil 122,12 dolarjev.
Torej imel boš premalo dolarjev za nakup.(moral boš menjati nekaj več kot 100 evrov), ker ti zmanjka 78 ameriških centov.
Bolje se ti splača plačati v evrih, še posebej če jih že imaš na svoji kartici.
Tečajnico si narobe prepisal(je glih obratno). Nakupni tečaj je vedno večji od prodajnega, vsaj kar se tiče razmerja eur/usd.
Pri skb pa boš moral 100 evrov prodat(prodajni tečaj) in boš to naredil po tečaju 1.2212, in tako dobil 122,12 dolarjev.
Torej imel boš premalo dolarjev za nakup.(moral boš menjati nekaj več kot 100 evrov), ker ti zmanjka 78 ameriških centov.
Bolje se ti splača plačati v evrih, še posebej če jih že imaš na svoji kartici.
Tečajnico si narobe prepisal(je glih obratno). Nakupni tečaj je vedno večji od prodajnega, vsaj kar se tiče razmerja eur/usd.
@krneki: hvala za opozorilo - sem popravil
@BigWhale: imas prav... samo zanima me pa vseeno.
Morda sem napisal povrsno: Placujem s paypalom (povezava na mastercard). Lahko izberem placilo v USD ali EUR. Ce placam v EUR mi v trgovini zamenjajo ceno iz USD v EUR po tecaju 1.229, nato pa s paypalom (MC) placam znesek v EUR. Ce placam z USD paypalu (MC) placam znesek v USD, mi ma banka (ozirma sistem mastercard) naredi konverujo iz USD v EUR (ta tecaj pa me zanima kaksen je) in te eRU odtrga kasneje z racuna.
V obeh primerih imam s stlisca nakupa dovolj denarja (tle se ni za bat), vprasanje je ali je konverzija znotraj MC sistema (bnake?) boljsa kot jo ima trgovina (1.229).
@BigWhale: imas prav... samo zanima me pa vseeno.
Morda sem napisal povrsno: Placujem s paypalom (povezava na mastercard). Lahko izberem placilo v USD ali EUR. Ce placam v EUR mi v trgovini zamenjajo ceno iz USD v EUR po tecaju 1.229, nato pa s paypalom (MC) placam znesek v EUR. Ce placam z USD paypalu (MC) placam znesek v USD, mi ma banka (ozirma sistem mastercard) naredi konverujo iz USD v EUR (ta tecaj pa me zanima kaksen je) in te eRU odtrga kasneje z racuna.
V obeh primerih imam s stlisca nakupa dovolj denarja (tle se ni za bat), vprasanje je ali je konverzija znotraj MC sistema (bnake?) boljsa kot jo ima trgovina (1.229).
neki4 ::
nimam paypala, ampak če boš preko njih menjal, imaš verjetno tudi pri njih neko tečajnico, ki je verjetno še bolj "oderuška"(še večja razlika med nakupnim in prodajnim)kot v sami banki. Vedno je tako, da vsaka menjava iz ene valute v drugo, stane, in manj ko menjavaš valute bolj ceneje prideš skozi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neki4 ()
NazgulRR ::
B0rg-
Če plačuješ preko paypala, se ti vedno najbolj splača v njihovi domači valuti - to je v tvojem primeru USD. Je pa tu ena druga fora...kdo bo tvoje evre na mastercardu pretvoril v dolarje...paypal ali tvoja banka? Paypal ima obupno oderuški tečaj, tako da je najboljše, da ti to menja banka. To si pa nastaviš tik preden potrdiš plačilo s paypalom - eno okence je (funding options ali sources ali nekaj takega?) in tam izbereš, da ti banka menja.
Če plačuješ preko paypala, se ti vedno najbolj splača v njihovi domači valuti - to je v tvojem primeru USD. Je pa tu ena druga fora...kdo bo tvoje evre na mastercardu pretvoril v dolarje...paypal ali tvoja banka? Paypal ima obupno oderuški tečaj, tako da je najboljše, da ti to menja banka. To si pa nastaviš tik preden potrdiš plačilo s paypalom - eno okence je (funding options ali sources ali nekaj takega?) in tam izbereš, da ti banka menja.
Bias ::
Zanimivo vprašanje. Sam kupujem tudi v trgovinah z dollar ceno in plačujem preko PayPala. Ponavadi vedno plačam v njihovi valuti, ni pa pravilo in sem se velikokrat spraševal podobno. Ampak ker so moje plačane vrednosti relativno majhne, dvomim da profitiram veliko, ali sploh kaj. Za cent ali dva mi je pa skorajda vseeno.
Pri majhnih vrednostih je vseeno, pri večjih pa ni. Mi je žal, da nisem vedel za to opcijo že prej...bi mel kakih 100EUR več v žepu zdaj.
Bias ::
Pri majhnih vrednostih je vseeno, pri večjih pa ni. Mi je žal, da nisem vedel za to opcijo že prej...bi mel kakih 100EUR več v žepu zdaj.
Vsekakor pri večjih plačilih je razlika (na dolgi rok) velika in je pametno prešaltat valuto. Pri plačilih nekaj deset evrov/dollarjev pa...praktično ni, še vedno pa je :)
@NazgulRR:
mislis, ob placilu ko se logiram v paypal in imam tam eno moznost "more funding options":
1) Click the More Funding Options link under the Source of Funds heading.
2) Select the Credit Card radio button.
Kaj ni tako privzeto?
mislis, ob placilu ko se logiram v paypal in imam tam eno moznost "more funding options":
1) Click the More Funding Options link under the Source of Funds heading.
2) Select the Credit Card radio button.
Kaj ni tako privzeto?
Zgodovina sprememb…
JayKay ::
paypal ma slabi tečaj po mojih izkušnjah. pri plačevanju z mastercard pa vedno plačujem v evrih. sem ugotovil, da mi moja banka boljše preračuna kot pa trgovine (beri: v mojo korist).
amigo_no1 ::
Ko se prijaviš v PP klikni na "Currency converter" in izberi ugodnejšo (zate) valuto, potrdiš z "Make primary".
Na taisti strani si lahko preračunaš po PP tečaju kaj se ti bolj splača.
Torej če misliš plačati v USD, si naloži na svojo kartico oz. TRR račun US dolarje in v PP računu dolar za primarno valuto.
Na taisti strani si lahko preračunaš po PP tečaju kaj se ti bolj splača.
Torej če misliš plačati v USD, si naloži na svojo kartico oz. TRR račun US dolarje in v PP računu dolar za primarno valuto.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Sem naredil placilo v USD in pod opcijo "Payment method" ter spodaj "other conversion options" kjer je tale tekst (privzeto imam drugo opcijo The MasterCard and Visa currency conversion process):
Conversion OptionsConversion Options
PayPal offers two ways to convert currency when you purchase from a seller who uses a different currency than yours.
* The PayPal currency conversion process
* The MasterCard and Visa currency conversion process
Please select your option below:
Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency.
Both the original transaction currency and the converted amount that I will be charged are disclosed for my convenience. I understand that MasterCard and Visa have a currency conversion process. I have chosen not to use the MasterCard and Visa currency conversion process, and I will have no recourse against MasterCard and Visa with respect to any matter related to this conversion.
* Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
I will not know which foreign exchange rate has been applied to this transaction until I receive my card statement from my card issuer. I acknowledge that by choosing this option, my card issuer will determine the foreign exchange rate to apply to this transaction, and that I will not be informed of the foreign exchange rate or any additional foreign exchange fees applied until I am billed by my card issuer.
Select an option above, then click Submit to complete the currency conversion process.
Conversion OptionsConversion Options
PayPal offers two ways to convert currency when you purchase from a seller who uses a different currency than yours.
* The PayPal currency conversion process
* The MasterCard and Visa currency conversion process
Please select your option below:
Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency.
Both the original transaction currency and the converted amount that I will be charged are disclosed for my convenience. I understand that MasterCard and Visa have a currency conversion process. I have chosen not to use the MasterCard and Visa currency conversion process, and I will have no recourse against MasterCard and Visa with respect to any matter related to this conversion.
* Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
I will not know which foreign exchange rate has been applied to this transaction until I receive my card statement from my card issuer. I acknowledge that by choosing this option, my card issuer will determine the foreign exchange rate to apply to this transaction, and that I will not be informed of the foreign exchange rate or any additional foreign exchange fees applied until I am billed by my card issuer.
Select an option above, then click Submit to complete the currency conversion process.
Zgodovina sprememb…
B0rg-
to izberi: * Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
Potem velja tečaj, ki ga vidiš na domači strani od tvoje banke ob času plačila. To je vedno najugodnejša varijanta zate ;).
jeje997-
V teoriji bi moralo to delat, nisem pa še ni nikoli poskusil. Je pa drugače isto, če delaš tako, kot je napisano par vrstic višje v tem mojem postu. Samo da ti ni treba za vsak nakup menjavat primarnega tečaja in se jebat z preračunavanjem valut ;)
Kje si me ti izgubil? Saj pa moraš prešaltat valuto. Govoril sem o tem, kdo je najboljše, da ti prešalta valuto...
to izberi: * Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
Potem velja tečaj, ki ga vidiš na domači strani od tvoje banke ob času plačila. To je vedno najugodnejša varijanta zate ;).
jeje997-
V teoriji bi moralo to delat, nisem pa še ni nikoli poskusil. Je pa drugače isto, če delaš tako, kot je napisano par vrstic višje v tem mojem postu. Samo da ti ni treba za vsak nakup menjavat primarnega tečaja in se jebat z preračunavanjem valut ;)
Vsekakor pri večjih plačilih je razlika (na dolgi rok) velika in je pametno prešaltat valuto. Pri plačilih nekaj deset evrov/dollarjev pa...praktično ni, še vedno pa je :)
Kje si me ti izgubil? Saj pa moraš prešaltat valuto. Govoril sem o tem, kdo je najboljše, da ti prešalta valuto...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NazgulRR ()
gruntfürmich ::
B0rg-
NE ME JEBAT!!! šele zdaj to berem...
Nazgul! torej sploh ni potrebno imeti $$ na računu, ampak samo nastaviš pred plačilom da je $$ tvoja primarna valuta IN da bo menjala banka??
a za visa ali mastercard je isti postopek?
thx u naprej.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Steinkauz ::
Da jst sm to že pr prvem nakupu naredu, ker ebay ma mal požrešne pretvorbe.
Maš pa res boljši predogled nad nakupi, ker ti vse točno piše.
Sam vseen raj banki prepustim
Maš pa res boljši predogled nad nakupi, ker ti vse točno piše.
Sam vseen raj banki prepustim
gruntfürmich-
Kot primarno valuto na paypalu imej EUR, na banki imej EUR. Plačaj pa v katerikoli valuti, ampak pred potrdilom plačila preveri, da je nastavljeno na "Bill me in the currency listed on the seller's invoice." In bo pretvorbo naredila banka po svoji valuti. Velja tako za VISO, kot za Mastercard.
Kot primarno valuto na paypalu imej EUR, na banki imej EUR. Plačaj pa v katerikoli valuti, ampak pred potrdilom plačila preveri, da je nastavljeno na "Bill me in the currency listed on the seller's invoice." In bo pretvorbo naredila banka po svoji valuti. Velja tako za VISO, kot za Mastercard.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NazgulRR ()
jan01 ::
Za mastercard ne vem(kar pogooglaj), za viso pa vem, da pretvorba poteka po visa exchange rates(ne postavlja tvoja banka menjalno razmerje!), ki so dosti bolj ugodne od paypalovega pretvarjanja
http://corporate.visa.com/pd/consumer_s...
http://corporate.visa.com/pd/consumer_s...
gruntfürmich ::
ugoden tečaj vise...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PayPal (strani: 1 2 3 4 … 74 75 76 77 )Oddelek: Loža | 778679 (2475) | mgermo |
» | Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 137997 (17961) | igi82m |
» | mastercard in paypalOddelek: Omrežja in internet | 4580 (2841) | Vaseer |
» | Visa Electron, Paypal - že spet =)Oddelek: Loža | 7597 (5164) | DOOM_er |
⊘ | PayPal in primarna valuta (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16076 (14910) | Tilen |