Forum » Omrežja in internet » domača mreža siol fiber in asus rt n16
domača mreža siol fiber in asus rt n16
multiscan_1 ::
torej,
na optični siolov modem sem priklopil ne ravno low cost router (Asus RT n-16).
Na Asusa sem v 1. port uštekal računalnik, v 4. port pa switch, na katerega grejo 3. računalniki pa še en switsh, na katerem sta 2 compa.
Pred pričetkom uporabe Asusa je zadeva štimala z siolovim routerjem(sinope).
Sedaj pa mukice isusove.......
najprej sem vso zgoraj našteto opremo pustil kot je bila prej, na Asusu sem pustil DHCP vklopljen. Pa so se pojavljale vse žive težave, največja pa je ta, da se mi zdi da router dol meče LAN povezavo?! DHCP lease time je po defoltu 84600.
Primer težave :
odpreš outlook, pa se ne poveže, javi napako
odpreš explorer....javi napako
čez nekaj minut pa gre oboje.
Če zaženem CMD, pa ipconfig pokaže ip naslove kot bi bilo vse ok.
Če želim poslušati muziko iz 1. računalnika na prvem portu routerja na računalniku, ki je priklopljen na 1. switch na 4. portu routerja začne predvajati....pa žal čez čas prekine, pa preskoči par komadov(ali pa tudi ne)
Pa sem si včeraj spet vzel malo časa in sem na prej omenjenih računalnikih nastavil fiksni ip, na routerju sem na mac adrese pripel ipje, ki so potem romali v računalnik, nastavil sem možnost fiksnih ipjev, PA ZADEVA NI NIČ BOLJŠA
Idej mi je zmanjkalo. Aja router sem že zamenjal ker so se na prvem pojavljale enake težave.
Comp mi občasno javi tudi IP CONFLICT. Ampak kako, saj ima vsak comp svoj IP.
Imate še kako idejo kako se lotit reševanja? JE pravi način izklop DHCP na routerju.
FW sem tudi že upgradal, pa ga zamenjal z DD WRT, pa TOMMATO FW, zdej sem spet na originalnem fw.
na optični siolov modem sem priklopil ne ravno low cost router (Asus RT n-16).
Na Asusa sem v 1. port uštekal računalnik, v 4. port pa switch, na katerega grejo 3. računalniki pa še en switsh, na katerem sta 2 compa.
Pred pričetkom uporabe Asusa je zadeva štimala z siolovim routerjem(sinope).
Sedaj pa mukice isusove.......
najprej sem vso zgoraj našteto opremo pustil kot je bila prej, na Asusu sem pustil DHCP vklopljen. Pa so se pojavljale vse žive težave, največja pa je ta, da se mi zdi da router dol meče LAN povezavo?! DHCP lease time je po defoltu 84600.
Primer težave :
odpreš outlook, pa se ne poveže, javi napako
odpreš explorer....javi napako
čez nekaj minut pa gre oboje.
Če zaženem CMD, pa ipconfig pokaže ip naslove kot bi bilo vse ok.
Če želim poslušati muziko iz 1. računalnika na prvem portu routerja na računalniku, ki je priklopljen na 1. switch na 4. portu routerja začne predvajati....pa žal čez čas prekine, pa preskoči par komadov(ali pa tudi ne)
Pa sem si včeraj spet vzel malo časa in sem na prej omenjenih računalnikih nastavil fiksni ip, na routerju sem na mac adrese pripel ipje, ki so potem romali v računalnik, nastavil sem možnost fiksnih ipjev, PA ZADEVA NI NIČ BOLJŠA
Idej mi je zmanjkalo. Aja router sem že zamenjal ker so se na prvem pojavljale enake težave.
Comp mi občasno javi tudi IP CONFLICT. Ampak kako, saj ima vsak comp svoj IP.
Imate še kako idejo kako se lotit reševanja? JE pravi način izklop DHCP na routerju.
FW sem tudi že upgradal, pa ga zamenjal z DD WRT, pa TOMMATO FW, zdej sem spet na originalnem fw.
Matheeew ::
Siol tudi na optiki uporablja PPPOE.
Torej bi moralo iti tako nekako:
- router priklopiš na modem (Modem LAN, Router WAN)
- povežeš se na router
- greš pod basic (nekaj takega) in nastaviš na PPPoE ter vpišeš username in password za dostop do interneta.
To bi moralo biti to. DHCP pa kar imej vklopljen.
Tudi sam imamo podobno povezavo (siol VDSL, linksys router, tomato firmware)in dela bp.
p.s. se ravno spomnil. Mislim, da moraš na modemu izklopiti "bridge mode".
Torej bi moralo iti tako nekako:
- router priklopiš na modem (Modem LAN, Router WAN)
- povežeš se na router
- greš pod basic (nekaj takega) in nastaviš na PPPoE ter vpišeš username in password za dostop do interneta.
To bi moralo biti to. DHCP pa kar imej vklopljen.
Tudi sam imamo podobno povezavo (siol VDSL, linksys router, tomato firmware)in dela bp.
p.s. se ravno spomnil. Mislim, da moraš na modemu izklopiti "bridge mode".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matheeew ()
fosil ::
Siolov modem lahko deluje na dva načina.
Samo kot modem ali tudi kot router.
Če boš dal svoj ruter gor, potem je najbolje da modem deluje samo kot modem.
Samo kot modem ali tudi kot router.
Če boš dal svoj ruter gor, potem je najbolje da modem deluje samo kot modem.
Tako je!
multiscan_1 ::
No, pa sem prišel zadevi do konca
Vse je bilo ok povezano, naštimano pa vendarle ni delalo.
Eden od switchev je bil v defektu. Sem ga zamenjal z hubom, ki je bil doma na lagerju, pobrisal router in dela!
Switch je bil pred časom pošlatan od strele pa je zdaj brkal zadeve in mi naredil kar nekaj slabe volje
Vse je bilo ok povezano, naštimano pa vendarle ni delalo.
Eden od switchev je bil v defektu. Sem ga zamenjal z hubom, ki je bil doma na lagerju, pobrisal router in dela!
Switch je bil pred časom pošlatan od strele pa je zdaj brkal zadeve in mi naredil kar nekaj slabe volje
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569647 (6476) | c23po |
» | innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 33280 (12188) | Lonsarg |
» | Nova škatla, novi problemiOddelek: Omrežja in internet | 8541 (4434) | kihc |
» | WRT54GL - Gateway ?Oddelek: Omrežja in internet | 7436 (7059) | Lukael |
» | težava z linksys wrt54glOddelek: Omrežja in internet | 2227 (2094) | logout |