Forum » Elektrotehnika in elektronika » utp kabel
utp kabel
beeone ::
V načrtu imam preit na telefonijo prek interneta in se končno znebit položnic od telekoma. S tem prehodom pa bi nastal en problem, saj zdaj imam kabel spelan v hišo v spliter, potem naprej pa eden v telefone, drugi pa do modema vsak v svojo smer.
Ker nočem imeti ogromno kablov razpeljanih po hiši ali pa še hujše, kaj razbijat za napeljavo dodatnih, se mi je porodila zamisel, da bi zamenjal kabel med zdajšnjim spliterjem in modemom za utp kabel in speljal po dveh žicah adsl linijo, dveh drugih pa telefonsko linijo. Mene zdaj samo skrbi, da se ne bi ta dva signala na kakršenkoli način tepla, ker je signal ravno zadosten za zdejšnjo hitrost interneta in si zato novih motenj ne morem ravno privoščit.
Ker nočem imeti ogromno kablov razpeljanih po hiši ali pa še hujše, kaj razbijat za napeljavo dodatnih, se mi je porodila zamisel, da bi zamenjal kabel med zdajšnjim spliterjem in modemom za utp kabel in speljal po dveh žicah adsl linijo, dveh drugih pa telefonsko linijo. Mene zdaj samo skrbi, da se ne bi ta dva signala na kakršenkoli način tepla, ker je signal ravno zadosten za zdejšnjo hitrost interneta in si zato novih motenj ne morem ravno privoščit.
jRk0 ::
kaj tocno ti govoris? ip telefon lahko mas komot brezzicen, in mas direkt v modem priklopljen, ali pa mas vmesnik (analogni ali isdn), ki je tudi v modem priklopljen, na vmesnik pa svoj brezzicni analogni/isdn telefon. ne vem kaksne kable rabis zdaj ti:S
You fuck up once, you loose two teeth.
Telefon tudi imam brezžičen, vendar je oddajnik v katero priklopim telefonski kabel v drugi sobi kot pa modem, posebej oddajnika oziroma polnilca za to pa ne grem zdej kupovat, ker sigurno ne pride manj kot 20EUR, kar je pa 20EUR več kot bi pa dal za kabel, ki mi leži doma v predalu.
gokky ::
Iz prakse: Zvonjenje telefona zna (z)motiti xDSL, če gresta po istem kablu (eden v eno, drugi v drugo smer). Še posebej, če si malo dlje od centrale.
No potem bo moja zamisel najverjetneje kr odpadla, ker za internet bi že potrpel, samo ravno v primeru telefonskega klica pa povezava more delat perfektno (starejši del druine sem komi prepričal da bo vse tako kot prej, in da pa pol kej ne bo delal, kot je prej, tega si res nočem privoščit ). Hvala za odgovor drugače.
BlaY0 ::
Brez problema lahko narediš to. Sicer pa ne vem zakaj bi dela to, če boš šel na IP telefonijo??? Tako bo v bajto prišla ena parica direktno v modem, iz njega pa potem dve parici naprej v switch, ena parica pa do telefona. Praktično lahko v en UTP kabel tako spraviš dve telefonski liniji in še eno ethernet linijo... 100 Mbps bo delalo garant.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Te držim za besedo BlaY0, za foro bom probu tut ethernet linijo če bo delala na polni hitrosti kot si ti rekel
gokky ::
Rešitev, ki jo je predlagal BlaY0 je bila že uspešno uporabljena. Še najbolje, če si narediš kar vmesnik, ki ga vtakneš v UTP vtičnico na eni in na drugi strani.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | povezava RJ11 vtičnice - pomoč prosimOddelek: Omrežja in internet | 13459 (3676) | wexor |
» | ROUTER in signal (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8381 (7892) | Frenckie |
» | Dve linije po enem ethernet kabluOddelek: Omrežja in internet | 7441 (5874) | Pesimist |
» | Vezava kabla za telefonOddelek: Omrežja in internet | 7585 (7585) | bozicek |
» | Kako kvalitetno naštukati telefonsko parico ? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9800 (8318) | Vanich |