» »

Problemi z CDRW!Pomoc, prosim!

Problemi z CDRW!Pomoc, prosim!

Pat_MaGroin ::

Imam Waiteca 8/4/32. Do zdaj je pekel cdje OK. Zdej mi pa CD sicer zapece OK, vendar go ga dam v cdrom, mi napise: DATA ERROR - CYCLIC REDUNDANCY CHECK. Seveda CD ni uporaben. Poskusil sem ze z mnogimi cdji, brez uspeha. Edina stvar, ki sem jo spremenil odkar se mi to dogaja je, da sem dal CD in CDRW na isti IDE. Vendar mislim da vrzok ne tici tu.
Help?
lp, Sebastijan

msmiha ::

Ja pol pa probi CD rom dat ven. Pa če maš kje naštelano Cable Select Naštelaj tako, da bo en Master CD- Rom ali pa CD-RW, drugi bo pa Slave!
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Lith ::

Probaj se DMA odznacit pod moj racunalnik -> Lastnosti > upravitelj naprav> cdrom > nastavitve , polje DMA kljukico stran, oz. zongliraj s prikljucitvijo CD-RW na MASTER, CD-rom pa na slave istega kabla
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

matevzm ::

Zelo malo verjetno, da ti drugi CD moti tega. CRC pomeni, da so podatki zapisani na CDju, a s prevec napakami, da bi se se dalo odpraviti. Vsi podatki na CD imajo dodatno informacijo za odpravljanje napak, ce je napak prevec, ne gre. Stevilo napak je obicjano odvisno od pekaca.
Variana ena je po tej logiki, da imas kabel za pekac prepognjen, prevec zvit, ali kaksna taka mala bedarija. Drugo je, da ti pekac odhaja v byte nirvano. Preskusi ga po moznosti se v drugem racunalniku.

rookie ::

Zviti kabli ja :) heh :D
Boste vidl kaj vm bomo naredil v Braziliji.Ferrari in Schumacher zakon !!!!! 1

matevzm ::

Kakor se tole s kabli bedasto slisi.. Ravno vceraj sem sem si razbijal glavo zaradi tega. Sistemski CD ne boota.. A? Ne dela. Tarna, da ni bootable. Hmmm. Preverim napajanje in kabel. Glej ga vraga, bootable je ratal. Samo pravi, da ni ntldrja. Ok, dajmo preveriti kacje gnezdo. Potegnem nekam zazokan kabel in ga malce poravnam, da pride lepo v DVD. Cool, zadeva se sedaj boota, samo pravi, da je na eni datoteki CRC. Tik pred vticem poravnam kabel, da ni vec tako osto zapognjen, in potem je vse delalo.
Lahko, da je pac kabel ze malce hin, lahko, da je to splosni hec. Ne vem natancno. Sem pa ze drugje slisal, da morajo biti kabli cim bolj naravnost, zato sem tudi poskusal.
Ce imas boljso idej, kar na plan z njo.

Pat_MaGroin ::

Jah, zdej sm dal CD in CDRW nazaj na PIO mode. In 5 cdjev je speklo brezhibno. Bom videl ce je nakljucje, drgac bom pa kabel nov kupu.
lp, Sebastijan

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priklop Teaca-pomoč?

Oddelek: Strojna oprema
151228 (986) Tzar
»

Neenakomeren pretok podatkov v CloneCDju :(

Oddelek: Pomoč in nasveti
321733 (1367) AnWar
»

priklop pekača

61431 (1252) drofa
»

Potrebujem pomoc pri povezavi HDD,CDROM,CDRW!!

121420 (1239) miranpozar
»

Priklop pečice

Oddelek: Strojna oprema
132446 (2321) Loki

Več podobnih tem