» »

Težave z zmrzovanjem OS

Težave z zmrzovanjem OS

Midnas ::

Računalnik je OEM, plata g31-m7 te, proc E7500, 4 GB rama, disk WD Blue 500GB, grafična nvidia 9500 nekaj.

Sindrom je naključno zmrzovanje OS (windows 7, windows XP), ponavadi zmrzne pri inštalaciji oz. zaganjanju programa. Največkrat se to zgodi tako, da se miško še da premikati, klikanje in tipkovnica pa ne delujeta, pomaga le hard reset. Občasno pa se računalnik tudi samodejno ponovno zažene.

Log viewer poda nenavadno veliko errorjev "The driver detected a controller error on /device/harddisk/dr5".

Stvar je enaka v XP in 7, ubuntu liveCD pa deluje brez težav.

Testiral sem RAM, ter z WDjevim programom tudi disk in nikjer ni zaznalo nobene napake.

Nekako vseeno sumim disk oz. njegovo nekompatibilnost s chipsetom G31, morda pa je kaput plata. Disk sicer na drugem računalniku deluje normalno, na zgornji računalnik pa sem priklopil nek hitachijev disk in zaenkrat izgleda da deluje.

Je imel kdo podobne težave?
  • spremenil: Midnas ()

ModriN96 ::

če disk dela drugje uredu, pol disk ni, ostane al ram al pa plata...

Midnas ::

To že... Vendar drugi disk (hitachi) na tej plati deluje ok. Sprašujem, če je mogoče, da bi imela plata problem s kompatibilnosto z WDjevim diskom. Nekako tako, kot nekateri rami ne delujejo na nekaterih platah.

Ko sem brskal po netu, sem naletel na podobne težave, vendar nikjer ni bilo podane nobene rešitve.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z odpiranjem spletnih strani, setup datotekami...

Oddelek: Pomoč in nasveti
253456 (3245) Tac20
»

RMA za WD disk

Oddelek: Strojna oprema
164264 (3919) ender
»

ext2 particija pod Win XP

Oddelek: Operacijski sistemi
131256 (1086) HyperGL
»

Računalnik (windowsi) se nehajo odzivati