» »

Razporeditev ventilatorjev

Razporeditev ventilatorjev

69charger ::

No kupil sem si novo ohišje (Xigmatek Asgard). Prostor za 12cm ventilatorje imam 1x odspredaj,2x pri strani,1x zadaj. Hladilniki so pa na grafični (Gigabyte 4770 1gb) stock,Athlon X2 stock in na disku.

Zanima me kako naj razporedim ventilatorje da bo najboljši pretok zraka?

mare7 ::

spredaj en ventilator da vleče zrak not, zadaj naj piha vn

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mare7 ()

AnWar ::

Mores si tudi naredit prostor zadaj, da ne bos ohisje prislonil zraven zida, ker potem ni efekta. Hočem povedat da more bit nekakšna distanca med ohišjem ter objektom kjer ventilator piha vn.
[Asus ROG Strix SCAR III]

Ja sej sem hotel že custom ohišje naredit da bi prestavil plato na drugo stran ker trenutno so stranski ob mizi zato imam malo odmaknjenega. Kako naj pa pri strani naštimam ventilatorje?

axee ::

Kot že rečeno, enega spredaj, enega zadaj. Stranski ti bodo prav prišli ko boš dodalaj vroče grafične kartice.

Glede položaja ohišja: ja ne ga tlačit v kakšno omarico (ki ima zadaj zaprto), ni pa problema pri temu da postaviš preblizu zidu, že kabli ti ne pustijo da ga popolnoma približaš, 5-10cm pa je popolnoma dovolj, važno da ohišje ni v kakšni nezračni omarici.

Ja sej grafična je kr malo topla (60 stopinj) pa rad bi ponucal vse ventilatorje ki jih imam. Naj stranska pihata noter?

AnWar ::

Važno je da topel zrak gre ven iz ohišja, torej tok kot so ti drugi povedali enega spredaj noter da piha,enega zadaj da ven vleče topel zrak, stranska pa naj not pihata. To pomeni da imaš "prepih" v ohišju :)
[Asus ROG Strix SCAR III]

No samo to sem hotel vedet ;)

nUUb ::

Najbolj simpl: Čimveč ventilatorjev da piha not, ven bo zrak že šel.
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz

Nwanko ::

nUUb je izjavil:

Najbolj simpl: Čimveč ventilatorjev da piha not, ven bo zrak že šel.

Pol pa svizec zavije čokolado v folijo :D

Če bi use not pihal bi ves vroč zrak nazaj not vleklo ko bi hotel ven in ne bi blo nič.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hlajenje ohišja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
305039 (4513) Seljak
»

Kako postaviti ventilatorje v CHIEFTECU za optimalno hlajenje?

121468 (1214) dwinxp
»

Kako bi vi utisali tole masino

82228 (1959) EjTi
»

ventilatorji, ventilatorji in ventilatorji

211527 (1133) Area_51
»

L0S REzuLTAT0S TU !!! Vsi ki va moja majhna raziskava zanima kojci vržite uč na to ru (strani: 1 2 )

715392 (4454) texhex

Več podobnih tem