Forum » Pomoč in nasveti » Rami problem
Rami problem
neemmaaxx ::
Lp, pred nekaj časa sem kupil nov računalnik:
Corsair xms3 dhx dimm kit 4gb pc3-12800u
intel core i5-750, 4x 2. 67ghz, box
lc-power lc8850 metatron arkangel 850w
asus p7p55d, p55
samsung spinpoint f3 1000gb, sata 2
powercolor radeon hd 4890 powercolor-design, 1024mb
Ko sem vse sestavil in zagnal je delalo dobro do tedaj, ko sem hotel instalirati windows 7(x64). Nikakor jih nisem mogel instalirati, saj mi je vedno metalo ven kakšne blue screene(windows xp in linux je šlo). Potem sem poiskušal inštalirati windows 7 samo z eno palčko ramo(2gb) in je delovalo. Z eno palčko ramov windows 7 dela normalno, ko pa dam še drugo noter pa se spet pojavijo blue screeni. Poiskušal sem zamenjati palčki, dati na druge slote, vse kar se je dalo z rami na matični, toda še vedno ne dela. Vedno blue screen. Mislil sem da je kaj narobe z rami in sem jih nesel na garancijo, ko jih dobim nazaj še vedno isto. Pokličem firmo kjer sem kupil, kjer so mi dali navodila kaj naj probam narediti (v biosu druge nastavitve-> večja napetost ramov (1. 8v) ter dram frequency spremeniti (z prvotnih "auto") na "d. O. C. P. ". Toda še vedno ne dela! Še vedno blue screen. Poiskušal sem vse kar mi je prišlo na pamet, toda nikakor noče in noče delati z 4gb ramov. Če pa je noter samo 2gb pa dela normalno brez kakšnih zapletov. Če kdo zna rešitev naj prosim napiše!
Lp, nemax
Corsair xms3 dhx dimm kit 4gb pc3-12800u
intel core i5-750, 4x 2. 67ghz, box
lc-power lc8850 metatron arkangel 850w
asus p7p55d, p55
samsung spinpoint f3 1000gb, sata 2
powercolor radeon hd 4890 powercolor-design, 1024mb
Ko sem vse sestavil in zagnal je delalo dobro do tedaj, ko sem hotel instalirati windows 7(x64). Nikakor jih nisem mogel instalirati, saj mi je vedno metalo ven kakšne blue screene(windows xp in linux je šlo). Potem sem poiskušal inštalirati windows 7 samo z eno palčko ramo(2gb) in je delovalo. Z eno palčko ramov windows 7 dela normalno, ko pa dam še drugo noter pa se spet pojavijo blue screeni. Poiskušal sem zamenjati palčki, dati na druge slote, vse kar se je dalo z rami na matični, toda še vedno ne dela. Vedno blue screen. Mislil sem da je kaj narobe z rami in sem jih nesel na garancijo, ko jih dobim nazaj še vedno isto. Pokličem firmo kjer sem kupil, kjer so mi dali navodila kaj naj probam narediti (v biosu druge nastavitve-> večja napetost ramov (1. 8v) ter dram frequency spremeniti (z prvotnih "auto") na "d. O. C. P. ". Toda še vedno ne dela! Še vedno blue screen. Poiskušal sem vse kar mi je prišlo na pamet, toda nikakor noče in noče delati z 4gb ramov. Če pa je noter samo 2gb pa dela normalno brez kakšnih zapletov. Če kdo zna rešitev naj prosim napiše!
Lp, nemax
- polepsal: KoMar- ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne morem naložiti Operacijskega sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 1642 (1094) | Marc` |
» | Pokvarjeni RAM ali????Oddelek: Strojna oprema | 3413 (2125) | Nesta |
» | Blue screen problem / windows crashOddelek: Pomoč in nasveti | 860 (772) | Xserces |
» | Blue ScreenOddelek: Strojna oprema | 2884 (2615) | IvoJan |
» | Izginilo 4GB DDR3 rama, Windows 7 - Asus P7P55D, i5 750Oddelek: Pomoč in nasveti | 2227 (1939) | krneki0001 |