Forum » Pomoč in nasveti » Ne morem bootati iz CD roma
Ne morem bootati iz CD roma
69charger ::
Danes sem hotel sformatirati disk in naložiti Windows 7 pa ne gre. Na plati imam nastvljeno boot sekvenco in boota iz cdja ampak gre kar naprej v trenutno naložene Windows XP. Plata je ASRock N68PV-GS,CD Rom je priklopljen prek SATA2.
#000000 ::
Al pa če ga nima, važno je da ima bootabilni DVD in pa DVD enoto, CD enota ne prebavi DVD formata. Windowsi so lahko s kjerkoli, važno je da ima on legalno akticacijsko kodo, kar pa jo verjetno ima :)
Ja koda za Windowse je original. Sem se narobe izrazil,mam DVD pekač ampak pač se reče CD rom :D Bom sprobal DVD v drugih računalnikih če zažene,čene bom pa šeenkrat zapekel.
Edit: OK sem sprobal v drugem računalniku,DVD zazna ampak ga ne boota. Zgleda da sem ga nepravilno zapekel. Bom probal šeenkrat.
Edit: OK sem sprobal v drugem računalniku,DVD zazna ampak ga ne boota. Zgleda da sem ga nepravilno zapekel. Bom probal šeenkrat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 69charger ()
No sem zapekel šeenkrat in sedaj deluje. Ni bil zapečen kot ISO ampak najprej odpakiran in nato zapečen. Hvala vseeno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 7 bootOddelek: Pomoč in nasveti | 6678 (5999) | s6c-gEL |
» | formatiranje win7Oddelek: Operacijski sistemi | 937 (758) | bosmla |
» | Problem z namestitvijo sistemaOddelek: Strojna oprema | 1191 (1047) | 5er--> |
» | [Linux][Slackware] namestitev (zagon s CD-ja)Oddelek: Operacijski sistemi | 1281 (1177) | 'FireSTORM' |
» | [Linux] namestitev (boot order)Oddelek: Operacijski sistemi | 1324 (1229) | 'FireSTORM' |