» »

HP compaq 6820s ne deluje na bateriji

HP compaq 6820s ne deluje na bateriji

Merovčk ::

Zdravo!

Upam, da mi boste lahko pomagali pri sledeči težavi:
Imam prenosnik HP compaq 6820s, star dve leti in pol (baterija menjana pred štirimi meseci, je originalna za ta model). Ko ga odklopim z napajalnika, ugasne, kot da baterije v njem ne bi bilo, čeprav mi pred tem ikona o stanju baterije kaže napolnjeno baterijo. Ko ga poskusim zagnati brez napajalnika, prične utripati lučka nad priključkom za napajalnik, kot to stori v primeru kritičnega oz. izpraznjenega stanja baterije, zažene pa se ne. Težava se je pričela pojavljati nepričakovano, saj windowsov nisem nadgrajeval že kaka dva meseca, strojna oprema je še vedno ista, nisem si nalagal novih programov, gonilnikov... Nekajkrat se je vmes zgodilo, da je prenosnik na baterijo lahko deloval nekaj časa, nato se je zgodba ponovila. Ko sem ga priključil nazaj na napajalnik, se je baterija polnila zelo počasi (kakšen procent ali dva na dan). Se mi pa to dogaja zadnjih deset dni, prej česa takega še nisem doživel.

Hvala zaenkrat, upam, da se bo dalo rešiti.
LP Miha

JanK ::

Stanje baterije poroca mikroprocesor na bateriji. Rekel bi, da je baterija zanic. Se ti isto dogaja s staro baterijo?

#000000 ::

Kolko napetosti da od sebe napajalnik ? Lahko da je v okvari del vezja ki skrbi za polnenje baterije, lahko baterija, lahko pa tudi napajalnik.

Merovčk ::

Ja, tudi s staro baterijo se dogaja isto, pa se prej ni. Večkrat sem jo uporabil kot rezervo, ko sem prenosnik uporabljal na terenu in je do zdaj delovala kot mora (seveda je drežala vsakič le po dobre pol ure).

Napetosti ne morem izmeriti, ker nimam voltmetra. Izhodna napetost bi morala biti 19 V. Imam le podatek o napetosti baterije (12,485 V), pridobljen s programom RM CPU Clock, če to kaj pove. Sama baterija ima na sebi zapisan podatek o voltaži 10,8 V, kapacitete 55000 mWh (dejanska 45749 mWh).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kapaciteta baterije vedno manjša

Oddelek: Strojna oprema
151954 (1458) clix
»

Baterija v prenosniku - delovanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
162426 (2049) domenc
»

Kako ravnati z litij-ionskimi baterijami (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6021585 (18212) MrStein
»

Baterije prenosnikov

Oddelek: Strojna oprema
425301 (4287) WyattEarp
»

težave z baterijo prenosnik acer travelmate 5320

Oddelek: Pomoč in nasveti
101749 (1658) ne_kdo

Več podobnih tem